آفتابنیوز : آفتاب: مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای روز گذشته تور چند روزه خود به خاورمیانه را آغاز کرد. محمد البرادعی در این سفر از کشورهایی که خواهان دستیابی به انرژی هستهای صلحآمیز هستند میخواهد که در چارچوب قوانین آژانس تلاشهای خود را برای دستیابی به این فنآوری آغاز کنند.
حمایت البرادعی و آژانس از دستیابی کشورهای منطقه خلیج فارس به دانش صلحآمیز هستهای در حالی است که آژانس بینالمللی به شدت با دستیابی ایران به این فنآوری مخالف است. کارشناسان معتقدند که آژانس و غرب با این اقدام میخواهند نشان دهند که در صورت ادامه مسیر کنونی توسط تهران، همه کشورهای منطقه به دانش هستهای دست خواهند یافت جز ایران!
به گزارش آسوشیتدپرس، عربستان سعودی، مصر، اردن و ترکیه و برخی کشورهای کوچک حاشیه خلیجفارس از جمله کشورهایی هستند که تلاش برای دستیابی به انرژی هستهای صلحآمیز را آغاز کردهاند.
پادشاه عبدالله دوم در اردن در دیدار با محمد البرادعی اعلام کرد که کشورش باید همزمان با افزایش قیمت نفت به فکر دستیابی به منابع ثانویه انرژی باشد. وی در این دیدار متعهد شد که کشورش در توسعه فنآوری صلحآمیز هسته ای نمونه خواهد شد. اردن از جمله کشورهایی است که تقریبا تمامی نفت تولیدی خود را صادر میکند.
البرادعی نیز در پاسخ به اظهارات پادشاه عبدالله دوم اعلام کرد که آژانس بینالمللی انرژی هستهای به اردن برای دستیابی به فنآوری صلحآمیز هستهای کمک خواهد کرد.
بدین ترتیب هیاتی از کارشناسان آژانس هفته آینده به اردن سفر خواهند کرد تا به این کشور در ساخت نخستین نیروگاهش کمک کنند.
پیش از این نیز محمد البرادعی به عربستان سعودی، کویت، امارت متحده عربی، قطر، بحرین و عمان درخصوص کمک به راهاندازی نیروگاه هستهای وعده داده بود.
محمد البرادعی نیز در ریاض بر لزوم دستیابی کشورهای حاشیه خلیجفارس به فنآوری صلحآمیز هستهای تاکید کرد.
به گزارش کارشناسان انرژی، دستیابی کشورهای حاشیه خلیجفارس به انرژی صلحآمیز هستهای چند سال به طول خواهد انجامید. در واشنگتن مقامهای کاخ سفید در پاسخ به این سفر البرادعی اعلام کردند که کاخ سفید از دستیابی کشورهای خاورمیانه به فنآوری صلحآمیز هستهای در قالب ان.پی.تی حمایت میکند. کاخ سفید پس از اعلام آمادگی مصر برای توسعه فنآوری هستهای، اعلام کرد که حاضر است به این کشور در دستیابی به این فنآوری کمک کند.