در این مطالعه و با روش فوق تمامی نشانههای بیماری در یک بیمار به طور کامل از بین رفت و در ۱۴ نفر دیگر نیز شواهد حاکی از کشته شدن سلولهای سرطانی بود.
متخصصان دانشگاه "سِرِی" انگلیس اعلام کرده که این ویروس سرماخوردگی میتواند به "انقلابی در درمان" این سرطان و کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند.
یک موسسه خیریه سرطان مثانه در انگلیس نیز اظهار داشته در صورتی که مطالعات بزرگتری یافتههای این مطالعه را تایید کند، این یافتهها بسیار جالب توجه خواهد بود.
سرطان مثانه غیرمهاجم به عضله (NMIBC) دهمین سرطان شایع در انگلیس بوده و سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید از آن رخ میدهد. درمانهای حاضر برای این نوع سرطان مثانه، تهاجمی بوده یا میتوانند عوارض جانبی شدید و سمی ایجاد کنند. همچنین غربالگریهای مداوم و پرهزینهای پس از درمان نیاز است تا از عدم بازگشت سرطان پس از درمان اطمینان حاصل شود.
در این مطالعه بدن ۱۵ بیمار مبتلا به این بیماری یک هفته پیش از عمل جراحی برای برداشتن تومورهایشان با ویروس "کوکساکی" از طریق لوله پزشکی کاتِتر آلوده شد. هنگامی که نمونههای بافت پس از جراحی بررسی شدند، نشانههایی مبنی بر این وجود داشت که این ویروس، سلولهای سرطانی را در مثانه هدف قرار داده و کشته است.
زمانی که یک سری از سلولهای سرطانی مرده بودند، ویروس دوباره تکثیر شده و دیگر سلولهای سرطانی را عفونی کرده بود اما دیگر سلولهای غیر سرطانی سالم باقی مانده بودند.
به گفته یکی از متخصصان این مطالعه، آن چه که این ویروس انجام میدهد بسیار به خصوص است. این ویروس وارد سلولهای سرطانی شده و با به کار گرفتن یک پروتئین، ایمنی آنها را از بین میبرد. این امر موجب ارسال سیگنالهایی به دیگر سلولهای ایمنی برای آمدن و پیوستن به این عملیات میشود.
به طور معمول، تومورهای مثانه "سرد" هستند، چرا که سلولهای ایمنی برای مبارزه با سرطان را ندارند. اما اقدامات ویروس "کوکساکی" موجب "داغ" شدن این تومورها و واکنش نشان دادن سیستم ایمنی بدن میشود.
به گفته متخصصان پیشتر تاثیر این ویروس بر سرطان پوست نیز به آزمایش درآمده بود اما این نخستین باری است که تاثیرات آن بر سرطان مثانه مورد آزمایش قرار گرفته است.
در این آزمایش کاهش بار تومورها و افزایش مرگومیر سلولهای سرطانی در همه بیماران مورد مطالعه مشاهده شده و تمام علائم بیماری در یک بیمار پس از گذشت یک هفته از این درمان ناپدید شده است. این در حالی است که به طور خاصی هیچ عارضه جانبی قابل توجهی در هیچ یک از بیماران دیده نشده است.
در حال حاضر متخصصان در نظر دارند در برنامهای پس از آزمایشهای بیشتر روی بیماران بیشتر، از این ویروس سرماخوردگی شایع به همراه یک درمان دارویی هدفمند ایمونوتراپی به نام مهار کننده نقاط بازرسی استفاده کنند.
بنابر گزارش بیبیسی، متخصصان بر این باوردند که استفاده از ویروس "کوکساکی" میتواند نشانهای از فاصله گرفتن از درمانهای کنونی مانند شیمی درمانی باشد.