یک سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که یوکیو آمانو، دبیرکل این آژانس در هشتم جولای به اطلاع شورای حکام رسانده است که ایران سطح غنیسازی خود از ۳.۶۷ درصد افزایش داده است.
آمانو ضمن تایید این خبر اعلام کرد که برابر اعلام اپراتور کارخانه غنیسازی سوخت، این غنا چهار و پنج دهم درصد است.
یک سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: «یوکیا آمانو تایید کرده که بازرسان این نهاد در تاریخ هشتم جولای اعلام کردهاند که ایران از مرز معینشده در تولید اورانیوم غنیشده سه و ۶۷ صدم درصد گذشته است.»
به نوشته ایلنا، آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشتر اعلام کرده بود که دیدهبان اتمی سازمان ملل فرا رفتن ایران از میزان حداکثری تولید اورانیوم غنیشده را که در برجام بر سر آن توافق شده بود، بررسی میکند.
به گزارش رویترز، مقامات کشورمان یکشنبه در یک نشست خبری اعلام کردند که جمهوری اسلامی در گام دوم خود برای کاهش اجرای تعهداتش ذیل برجام غنیسازی خود را از حد تعیین شده در این توافق بالاتر خواهد برد.
عباس عراقچی معاون وزیر امورخارجه کشورمان در این نشست خبری گفت: روند کاهش تعهدات در راستای حفظ برجام است نه از بین بردن آن. ممکن است به خاتمه حضور ما در برجام منجر شود اما در این مقطع ۶۰ روزه به شکلی فرصتهاست که میتواند طرفهای مقابل از آن استفاده کنند.
به نوشته ایسنا، جمهوری اسلامی تاکید دارد که طبق مفاد تعیین شده در برجام، بهویژه بندهای ۲۶ و ۳۶ ایران حق دارد در صورت عدم پایبندی طرف دیگر توافق، اجرای تعهدات خود را بهطور جزئی یا کلی متوقف کند.
طبق بند ۲۶ برجام، در صورت عدم پایبندی طرف مقابل به تعهداتش، ایران حق دارد اجرای تعهدات خود را به شکل کلی یا جزئی متوقف کند.
بر اساس بند ۳۶ برجام اگر موضوع اختلافی با طی مراحل این بند فیصله نیافت شاکی میتواند این امر را به عنوان مبنای توقف کلی و یا جزئی اجرای تعهداتش وفق برجام قلمداد کند و یا به شورای امنیت سازمان ملل ابلاغ کند که معتقد است موضوع مصداق "عدم پایبندی اساسی" به شمار میآید.