آفتابنیوز : آفتاب: عمر چهار ساله مجلس هفتم با پایان سال 86 به پایان میرسد و بنا بر سنت گذشته، انتخابات دوره هشتم مجلس باید در اسفند ماه همین سال برگزار شود. این در حالی است که بر اساس اخبار منتشر شده کمیسیون امنیت ملی در نظر دارد هفته آینده گزارش خود را در مورد طرح تجمیع انتخابات دورههای هشتم مجلس و دهم ریاست جمهوری در اختیار نمایندگان قرار دهد.
مدافعان این طرح با استناد به همزمانی انتخابات شوراها و خبرگان در سال 85 تکرار این تجربه را برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آینده زمینهساز کاهش هزینهها و نیز افزایش مشارکت مردمی ارزیابی میکنند.
مخالفان اما با اشاره به اینکه تجمیع انتخابات مستلزم افزایش دوره مجلس یا کاهش دوره ریاست جمهوری است، تصویب چنین طرحی را مخالف قانون اساسی و خارج از حیطه اختیارات نمایندگان مجلس میدانند.
سلیمان جعفرزاده، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی که از موافقان طرح تجمیع انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس به شمار میرود ضمن اذعان به اینکه «این طرح دارای جنبههای مثبت و منفی است» معتقد است: آثار مثبت تجمیع انتخابات بیش از جنبههای منفی آن است.
وی در گفتگو با خبرنگار آفتاب میافزاید: از 6 ماه مانده به انتخابات امور اقتصادی سیاسی، بینالمللی، بازار و فرهنگی کشور تعطیل میشود و همه میخواهند بدانند نتیجه انتخابات چه میشود و استراتژی منتخبان چیست؟ که این موضوع ضرر زیادی را متوجه کشور میکند.
وی که برگزاری هرسال یک انتخابات را موجب «بی ثباتی اقتصادی» کشور ارزیابی میکند حتا پا را از این هم فراتر گذاشته و میگوید: به نظر من سه انتخابات مجلس، شورا و ریاست جمهوری که بر زندگی و امور روزمره کشور تأثیرگذار هستند، باید همزمان برگزار شود.
اما در صورت پذیرش این نظر نیز پرسش بی پاسخ اصلی این است که برای تجمیع انتخابات باید بر عمر مجلس بیافزیم یا عمر دولت کوتاه شود؟
جعفر زاده از موافقان افزایش زمان مجلس است اما در عین حال میگوید: باید به این مسایل سر و سامان داد و تکلیف را مشخص کرد اما نباید مصالح ملی را فدای منافع شخصی کنیم. این طرح اگر از دوره بعد نیز اجرا شود، باز هم مفید است.
به هر روی به نظر میرسد حتا در صورت تصویب طرح یاد شده در مجلس، به دلیل مخالفت قابل پیشبینی شورای نگهبان، تصمیم نهایی برای تجمیع یا عدم تجمیع انتخابات احتمالا در نهادهای بالاتری مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام گرفته خواهد شد.