کد خبر: ۵۹۹۱۵
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۰۲:۴۷
نماینده قم پاسخ داد:

فایده منشور دولت و حوزه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «علی بنایی» مسئول مجمع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با استقبال از اقدام مشترک شورای مدیریت حوزه و نمایندگان رئیس جمهور برای تدوین «منشور تعامل حوزه و دولت»،‌ ابراز امیدواری کرد که در این منشور ارتباط دولت و حوزه تعریف شود. 

نماینده قم در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی آفتاب توضیح داد: دولت و نظام جمهوری اسلامی عقبه تئوریک خود را از حوزه سامان می‌دهد و حوزه علمیه قم به خاطر مسئولیت رسمی که در داخل و خارج کشور دارد و کلا مسئولیت فراقاره‌ای داشته و در تمام جهان مخاطبانی دارد، باید به تمام آنها پاسخگو باشد و در این زمینه، به همکاری دولت نیازمند است. 

بنایی تصریح کرد: دولت باید حداکثر تلاش را برای ابلاغ آرمان‌های اسلامی و رفع شبهات انجام دهد و تدوین سندی برای تنظیم روابط حوزه و دولت در این خصوص یک نیاز اساسی است. 

وی در پاسخ به این سؤال که «آیا خطر تدوین این منشور، دولتی شدن حوزه را تشدید نمی‌کند؟»، اظهار داشت: حوزه علمیه قم همیشه از دولت مستقل بوده و استقلال خود را هم حفظ خواهد کرد. چرا که بخش اعظمی از منابع مالی طلاب حوزه از شهریه‌ای که مراجع تقلید پرداخت می‌کنند، تأمین می‌شود. 

نماینده قم افزود: کمک‌هایی که دولت به حوزه می‌دهد، کمتر از آن چیزی است که در اختیار آموزش کشور قرار می‌دهد. بنابراین، گرچه دغدغه‌ دولتی شدن حوزه‌ها، دغدغه درستی است ولی رابطه دولت و حوزه بیشتر برای تبلیغات جهانی دین و  ابلاغ آنچه در حوزه می‌گذرد، مؤثر است. 

بنایی در پاسخ به این سؤال که «رابطه حوزه و دولت نهم چگونه بوده است؟» گفت: حوزه به شکل کلان از همه دولت‌های پس از انقلاب حمایت کرده است. شبیه همان حمایتی که مقام معظم رهبری با کلان‌نگری به همه دولت‌ها دارند، حوزه هم به همان شکل حامی دولت‌هاست. 

نماینده قم در پایان اظهار داشت: ‌حوزه هیچ گاه وارد جزئیات کار دولت‌ها نمی‌شود و تنها از دولت‌ها به عنوان خدمتگزار مردم و نظام اسلامی حمایت می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین