اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور در همایش فرمانداران سراسر کشور که در محل وزارت کشور برگزار شد،، گفت: باید خدا را شاکر باشیم که فرصت خدمتگزاری به این مردم عنایت کرد، ما همه باید قبول کنیم که کشور در شرایط پیچیده، حساس و دشواری قرار گرفته و این مساله برای این است که مدیران، این وظیفه را تکلیف میدانند،؛ لذا باید بدنبال کشف و خلق فرصتهای جدید باشیم و با خلق فرصتها بتوانیم از مشکلات و تهدیدها به خوبی عبور کنیم و در برابر تهدیدات منفعلانه عمل نکنیم.
وی با اشاره به اعمال تحریمهای ظالمانه به کشورمان از سوی آمریکا تصریح کرد:تحریمهای بیسابقه ای که آمریکا در واقع بعد از برجام به کشور تحمیل کرد هدفشان این بود که در مرحله نخست به اصل نظام آسیب بزنند و در مرحله دوم به اقتصاد کشور و زندگی مردم فشار آورند.
اهم اظهارات معاون اول رئیس جمهور به نقل از خبرگزاریها به شرح زیر است؛
*آمریکا به دلایل سیاسی به دنبال به هم زدن امنیت منطقه خلیج فارس و خاورمیانه است و علت اصلی این است که اسرائیل جز در فضای ناامنی امکان حیات ندارد، آنها تلاش کردند سوریه و عراق را بهم بزنند، قبلا در افغانستان این کار را انجام دادند در واقع آنها بدنبال این هستند که همواره بین کشورهای منطقه موضوعاتی برای در گیری داشته باشند.
* راهبرد ما در مقابل دشمن، مقاومت است. ایران همواره حافظ ثبات منطقه است.
*آمریکاییها وقتی میخواهند به کشوری آسیب بزنند از دولتهای قانونی و مردم منطقه حمایت میکنند. البته اکنون آمریکاییها از بخش عمدهای از اهدافشان ناامید شدهاند. آنها بر مبنای یک بررسی تحلیلی گفتند سال ۹۷ پایان جمهوری اسلامی ایران است. خیلی هم با صراحت گفتند که ایران جشن ۴۰ سالگی نمیگیرد. از شش ماه قبل از شروع سال ۹۷ راهبرد آنها افزایش ناامنی داخلی با ایجاد جنگ روانی بود. با خروج از برجام به گونهای که فکر میکردند شرایط کشور به هم میخورد اما در این موضوع شکست خوردند، در صفر کردن صادرات نفت و در فروپاشی اقتصاد شکست خوردند.
*«آمریکاییها دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودهاند»، آنها به اقتصاد ما ضرباتی زدند و شوکهای اقتصادی هم باعث کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم میشود. آنها در این مدت تلاش کردند فروش نفت ایران را به صفر برسانند اما ما هم تلاش وسیعی انجام دادیم و وزارت نفت هم مجوزهای لازم را گرفت و از همه ظرفیتها برای فروش نفت استفاده کرد. درست نیست که کسی بگوید از راهکارمان برای فروش نفت استقبال نشد ما از همه پیشنهادها استقبال کردیم به جز افرادی که فکر میکردند به بهانه تحریم، بابک زنجانی در کشور راه بیندازند. فریادها، فریادهای بابک زنجانی است. من خودم گفتهام هر کس راهکاری برای فروش نفت دارد ارائه دهد.
*روز گذشته هم رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که تحریمهای سختتری در پیش است. با رویکردهای سنتی و نخ نما نمیتوانیم با این مسائل در هم تنیده اقتصادی و اجتماعی مواجه و از آنها عبور کنیم. اکنون زمان نشان دادن فهم، عزم و اراده متفاوتی برای روبرو شدن با مشکلات است و مهمترین نکته این عزم این است که دولت موفق شود از ظرفیتهای درون کشور، مردم و نهادهای مدنی برای عبور از این مسئله استفاده کند.
*انگلیس وقتی نفتکش ما را توقیف میکند میداند اقدامش موجب بیآبرویی است اما در عین حال میداند که نفتکشهای ما در حال حرکت است و آنها مقصد را نمیدانند. چرا آنها سندی رو نکردند که نفتکش ما به بندری که میگفتند میرود. ما به هر حال نفت خود را فروختهایم ولی نه به میزانی که میخواستیم اما روز به روز بر میزانی که میخواهیم بفروشیم نزدیکتر میشویم.
*آمریکا بعد از تحریم نفت پتروشیمی و فولاد را هم تحریم کرد. با این وجود صادرات غیر نفتی سه ماهه اول امسال ۱۱.۵ میلیارد دلار و واردات در همین مدت ۱۰ میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار بوده است. یعنی تراز تجاری ما بدون فروش نفت مثبت یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار است. تعداد شاغلین بهار امسال بیش از ۲۴ میلیون و ۳۸۲ هزار بوده است که این آمار در بهار ۹۷ چیزی بیشتر از ۲۴ میلیون و ۶۱ هزار نفر بود که در واقع تفاوت آن بیش از ۳۲۱ هزار نفر است. اقتصادی که در این دوران قادر است بیش از ۳۰۰ هزار شغل ایجاد کند میشود گفت دچار فروپاشی شده است؟ نرخ بیکاری بهار پارسال ۱۲.۱ درصد بود در حالیکه این آمار در بهار امسال به ۱۰.۸ درصد رسید.
*دغدغه دیگر این بود در مقاطعی روی کالای خاصی کمبود داشته باشیم که سال گذشته چند کالا چنین بود و مهمترین تصمیم دولت این بود ٢٥ کالای اساسی با اطمینان و با قیمت مناسب در خدمت مردم قرار گرفت که بیش از ٦ تن با ارزش ٤.٣ میلیارد دلار ٤٧ درصد وزنی و ٥٤ درصد ارزشی نسبت به سه ماهه اول ٩٧ افزایش یافت.
* ذخایر برخی کالاها در برخی مقطع بیش از دو برابر بود البته در نظام توزیع ممکن است مشکل داشته باشیم که باید باید کمبودها را فوراً با نظارت جبران کنیم.
*ترمیم و تقویت سرمایه اجتماعی مهمترین مسئله ماست، در دولت آقای هاشمی زمانی که استاندار بودیم، رهبری به ما گفتند شما استانداران، رؤسای جمهور استان هستید. شما چشم بینا و گوش شنوای نظام هستید، باید خوب بشنوید. شنیدن حرف مردم برای ما راهگشاست.
* قدرت دولت در مرحله اول، قدرت نرم دولت است، قدرت نرم دولت از جنس داشتن نفوذ در قلب مردم مقبولیت در نزد آنهاست.
*دشمنان کشور با همه رسانههای خود به دنبال این هستند که نشان دهند دولت نمیتواند کارهای خود را به پیش ببرد، عدهای هم آگاهانه یا ناآگاهانه در داخل کشور میخواهند نشان دهند دولت ناکار آمد است اما آیا فکر نمیکنند با ناکارآمد نشان دادن دولت، نظام تضعیف میشود و اگر مردم از آنها روی گردان شوند رو به آنها نمیآوردند
* همبستگی داخلی باطل السحر همه تهدیدات دشمنان است، یکی از مهمترین اولویتهای پیشروی ما مسأله انتخابات است. انتخابات برای ما همواره مهم است، در چنین منطقه و کشوری هستیم که مسئولانش با رای مردم انتخاب میشوند.
* انتخابات میتواند راهگشای ما در حل مشکلات باشد، انتخابات پرشور و سالم، نشاط جامعه را حفظ میکند. مکررا در تاریخ داریم که نتیجه انتخابات دشمن را مایوس کرده است.
*فرمانداران و استانداران با قدرت اقدامات خود را انجام دهند و باید از رای مردم به عنوان حق الناس به طور کامل حراست کنند.