کد خبر: ۵۹۹۵۰۷
تاریخ انتشار : ۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹

نظر کدخدایی درباره اقدام الهام در سال ۸۸

سخنگوی شورای نگهبان پس از گذشت ۱۰ سال از انتخابات پرحاشیه سال ۸۸، نظر خود را درباره حمایت یکی از اعضای وقت شورای نگهبان از محمود احمدی‌نژاد اعلام کرد.
آفتاب‌‌نیوز :

گزیده گفت‌وگوی روزنامه «کار و کارگر» با عباسعلی کدخدایی را در ادامه می‌خوانید:

لطفا از عناصر اصلی نظارت شورای نگهبان بر عملکرد رفتاری کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در همین دی ماه امسال رونمایی کنید.

نداشتن فساد اقتصادی، نداشتن فساد اخلاقی و عدم مخالفت رسمی یا رسانه‌ای با قانون اساسی و حاکمیت جمهوری اسلامی ایران.

این نظارت از سوی شورای نگهبان شامل انتقاد سیاستمداران از مقام رهبری نمی‌شود؟

به هیچ وجه. مقام معظم رهبری خودشان بارها و بارها از مردم، سیاسیون و فعالان رسانه ها خواسته اند اگر نقدی وجود دارد اعلام شود.

آقای باهنر اخیرا در یک نشست مطبوعاتی خیلی صریح گفته که حامیان فتنه ۸۸، عاملین فتنه ۸۸ و معتقدان فتنه ۸۸ نباید وارد مجلس شورای اسلامی شوند که در حقیقت کد رمز اصولگرایان برای حذف اصلاح طلبان است . ایشان تاکید کرده که شورای نگهبان باید ممانعت از ورود این افراد کند. آیا این عبارات تعیین دستور کار برای شورای نگهبان نیست؟

مگر شورای نگهبان باشگاه سیاسی است که افراد برای ما دستور کار تعیین کنند؟ به شما اطمینان می‌دهم که گوش ما از این حرف‌ها پر است و حتی آنها را نمی‌شنود. همه فعالان سیاسی از جمله اصلاح‌طلبان خیالشان برای ورود به مجلس شورای اسلامی راحت باشد. تنها مولفه ما در نظارت بر عملکرد کاندیداهای انتخابات همان سه مورد است که عرض کردم

به نظر می‌رسد که شورای نگهبان قانون اساسی بسیار متحول شده که کاملا نویدبخش روزهای خوب است. بر خلاف سال ۸۸ که آقای غلامحسین الهام با حضور و سخنرانی در میتینگ تبلیغاتی مصلای تهران آقای احمدی‌نژاد شائبه‌های زیادی در خصوص باشگاه سیاسی بودن شورای نگهبان ایجاد کرد. آیا قبول دارید آن سخنرانی به بی‌طرفی شورای نگهبان در سال ۸۸ نزد افکار عمومی خیلی ضربه زد؟

از شما سوال می‌کنم که آیا مرحوم آقای حبیبی اصولگرا بود؟

خیر اصلاح طلب بودند و عضو حقوقی شورای نگهبان.

و معاون اول دولت اصلاحات

بله. ولی مرحوم آقای حبیبی در دور دوم انتخابات میان آقای خاتمی با رقبای اصولگرا به نفع سیدمحمد خاتمی در میتینگ تبلیغاتی ایشان حاضر نشد. شورای نگهبان داور انتخابات است و قطعا باید بی‌طرف باشد.

درست است. شورای نگهبان داور انتخابات است و باید بی‌طرف باشد. برای همین هم بود که پس از آن سخنرانی، قانون تصویب شد که اعضای شورای نگهبان نباید به عضویت هیچ یک از قوای دیگر نظام درآیند ولی اینگونه نیست که فقط اصولگرایان در شورای نگهبان حضور داشته‌اند. اصلاح‌طلبان هم بوده‌اند که مرحوم آقای حبیبی شاخص‌ترین آنها بودند و قطعا مصوبات دولت و مجلس با اکثریت اصلاح‌طلبان که به شورای نگهبان می‌آمد با حمایت سیاسی مرحوم آقای حبیبی روبرو می‌شد هرچند که در پاکی سیاسی آن مرحوم کوچک‌ترین خدشه‌ای وارد نبوده و نیست.

ماجرای آمدن آقای مصلحی به شورای نگهبان برای رد صلاحیت مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی چه بود؟ چرا وزیر اطلاعات احمدی‌نژاد خواهان رد صلاحیت استوانه انقلاب بود؟

رویه شورای نگهبان در نظارت بر رفتار کاندیداهای انتخابات این است که از مراجع امنیتی استعلام می‌کند و در مواردی چون انتخابات ریاست جمهوری بارها و بارها وزیر اطلاعات و معاونین وی به شورای نگهبان آمده و می‌آیند. آقای مصلحی چه آن روز به شورای نگهبان می‌آمد چه نمی‌آمد، فرقی در اتخاذ تصمیم اعضای شورای نگهبان در خصوص مرحوم هاشمی رفسنجانی نمی‌کرد. آن تصمیم بر پایه ادله‌ای که به یقین رسید، گرفته می‌شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین