مجلس نمایندگان آمریکا طی مصوبهای وزارت دفاع این کشور را ملزم کرده است تا درباره استفاده تسلیحاتی از حشرات ناقل بیماری توضیح دهد.
این مصوبه به عنوان طرحی الحاقی به لایحه بودجه سال ۲۰۲۰ وزارت دفاع اضافه شده و روز ۱۱ ژوئیه به تصویب نمایندگان مجلس رسید.
کریستفور اسمیت، نماینده جمهوریخواه ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان، در اینباره گفت: «بازرس کل درباره استفاده وزارت دفاع از کنهها و دیگر حشرات به عنوان سلاح بیولوژیکی طی سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۷۵ تحقیق خواهد کرد.»
وی در ادامه گفت که در صورت محرز شدن انجام این عمل توسط وزارت دفاع «آنگاه پنتاگون باید در برابر کمیته قوای مسلح سنا درباره آزمایشها توضیح دهد و بگوید که آیا این کنهها یا حشرات به طور اتفاقی یا تعمدا در چارچوب آزمایش در بیرون از محوطه آزمایشگاهی رها شدهاند یا نه.»
این طرح تلاشی است برای صحتسنجی گزارشها مبنی بر اینکه محققان پنتاگون در مکانهایی نظیر فورت دتریک در ایالت مریلند یا جزیره پلوم در نیویورک بیماریها را با هدف ساخت سلاحهای بیولوژیکی به حشرات منتقل کردهاند.
ریچارد نیکسون، رئیسجمهور اسبق آمریکا در سال ۱۹۶۹ تحقیق دولتی درباره تسلیحات بیولوژیکی را ممنوع اعلام کرد. با این حال آقای اسمیت روز دوشنبه گفت که ممکن است این دست آزمایشها در قالب طرح حفاظت از خدمه نظامی در قبال چنین تهدیداتی ادامه پیدا کرده باشد.
سالانه ۳۰۰ تا ۴۲۷ هزار مورد جدید بیماری عفونی لایم، در اثر نیش کنه، در آمریکا ثبت میشود و کمیته سلامت کنگره گفته است که میخواهد اطمینان یابد ارتباطی میان این واقعیت و آزمایشهای محرمانه وزارت دفاع وجود ندارد.
در ماه مه امسال انتشار کتابی با عنوان «گزیده شده؛ تاریخ محرمانه بیماری لایم و تسلیحات بیولوژیکی» توجه افکار عمومی آمریکا را به ارتباط احتمالی بیماری لایم و تحقیقات مخفیانه وزارت دفاع این کشور جلب کرد.