غلامرضا شقاقی، اظهار کرد: متصدیان استخر موظفند هر سانس وضعیت آب استخر را از نظر کیفی مورد کنترل قرار دهند و فاکتورهای اصلی مانند میزان کلر، کدورت و ph آب را بررسی کنند.
وی افزود: مردم نیز در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی و کیفی در آب استخر اعم از کدر بودن آب و بوی زننده کلر و…، میتوانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند تا بازرسان ما در سریعترین زمان ممکن موضوع را پیگیری کنند.
رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت تصریح کرد: در کنار نظارت متصدیان استخرها و مردم، بازرسان وزارت بهداشت نیز بر وضعیت استخرها نظارت دارند.
شقاقی با اشاره به تشدید نظارتهای وزارت بهداشت بر استخرها در فصل تابستان، بیان کرد: ما هر دو هفته یک بار از آب استخرها بازدید و نمونه برداری میکنیم.
وی به نقش مهم مردم در بحث رعایت بهداشت آب استخر اشاره کرد و افزود: افراد بهتر است قبل از ورود به استخر دوش بگیرند و آلودگیهای مختلف بدن خود را شست و شو دهند. هر اندازه که آلودگی کمتری وارد استخر شود استخر سالمتر خواهد بود.
وی با تأکید بر لزوم آموزش رعایت بهداشت فردی به کودکان برای حضور در استخر، ادامه داد: کودکان قبل از رفتن به درون استخر باید از توالت استفاده کنند. همچنین، افراد مبتلا به بیماریهای پوستی و واگیردار تا زمان بهبودی کامل از ورود به آب استخر خودداری کنند.
شقاقی با تأکید بر اینکه تمامی استخرها باید مجهز به تجهیزات و ابزار کنترل باشند، تصریح کرد: بازرسان وزارت بهداشت مجهز به تجهیزات بوده و محیط را بازرسی میکنند و در صورت عدم مطابقت استخر با استانداردهای لازم برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه هیچ مشکل قانونی در خصوص برخورد با متخلفان این حوزه وجود ندارد، اظهار کرد: البته امیدواریم در این مورد، کار به مراحل برخورد قانونی نرسد و متصدیان استخرها، همکاریهای لازم را با بازرسان وزارت بهداشت داشته باشند و وضعیت آب را به ما اعلام کنند.
رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت با تأکید بر لزوم آموزش و ارتقای فرهنگ مردم در استفاده از استخرها، خاطرنشان کرد: صدا و سیما میتواند در این خصوص فرهنگ سازی کند و وزارت بهداشت نیز از طریق مراکز جامع سلامت، آموزشها را در این حوزه توسعه خواهد داد.