بهنان بیات اظهار کرد: در بررسی اولیه احتمال میرفت که 50 مگاوات برق از طریق دستگاههای استخراج ارز دیجیتالی در استان مصرف شده است اما بررسیهای دقیقتر نشان داد در استان حدود 20 مگاوات برق به صورت غیرمجاز توسط این دستگاهها مصرف شده است.
بیات خاطرنشان کرد: 20 مگاوات برق معادل مصرف برق 20 هزار واحد مسکونی است.
وی توضیح داد: بازرسین برای شناسایی محل استخراج ارزهای دیجیتال از مناطق مختلف استان بازدید و با بررسی نمودار مصرف مکانهایی که به نظر میرسید بیش از حد استاندارد و نرمال برق مصرف میکنند، موفق به شناسایی چند دستگاه شدند.
این مسئول خاطرنشان کرد: تا کنون بیش از چهار هزار و 500 دستگاه استخراج ارز دیجیتال در استان کشف و ضبط و نسبت به قطع برق آنها اقدام شده است.
بیات تصریح کرد: هزینه برق در ایران در مقایسه با سایر کشورها بسیار پایینتر است چون دولت برق را به صورت یارانهای در اختیار مشترکین قرار میدهد و مردم نباید از این انرژی سوء استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق البرز افزود: درست است که تولید ارزدیجیتال از طریق این دستگاهها سود مادی زیادی دارد ولی این روند در کشور ما قانونی نیست و به نوعی سوء استفاده از بیت المال به حساب میآید.
وی گفت: پیشنهاداتی به هیات دولت مبنی بر تعیین نرخ تعرفه برای استفاده کنندگان از دستگاه استخراج ارز دیجیتال صورت گرفته و امیدواریم هیات اقتصادی دولت با کمک وزارت نیرو این پیشنهادات را مصوب کند تا علاقه مندان بتوانند از مجاری قانونی نسبت به استخراج ارز دیجیتالی اقدام کنند.