دوم مرداد ماه برابر با روز نخست "فردینه ما" تبری و آغاز سال ۱۵۳۱ مازندرانی است. به همین مناسبت جشن خیابانی در هسته مرکزی شهرستان ساری برگزار شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت. اجرای موسیقی محلی با پوشش زنان و مردان مازندرانی، برگزاری بخشی از آیینهای بومی، از برنامههای سال نو مازندرانی بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در حاشیه برپایی این جشن به گفت: یکی از اولویتهای ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، ترویج فرهنگ بومی استان است.
عباس زارع فرهنگ بومی مازندران را غنی و پرقدمت توصیف کرد و افزود: برخی خرده فرهنگها در غرب و شرق مازندران متفاوت بوده و نیازمند نگاه ویژه در برپایی این خرده فرهنگها است.
وی با بیان اینکه مازندران سالانه میزبان گردشگران بسیاری است، گفت : اگرچه حضور گردشگران یک فرصت برای استان است اما از آسیبهای آن بر خرده فرهنگهای بومی نباید غافل شد چرا که حضور گردشگران با فرهنگهای متفاوت ممکن است باعث کمرنگ شدن خرده فرهنگهای بومی شود.
زارع با بیان اینکه برگزاری جشن سال نو تبری در مدت زمان کوتاهی برنامهریزی شد، افزود: در سالهای آینده این جشن در ابعاد و گستره گستردهتری برگزار میشود و سراسر استان را در بر میگیرد.
وی با اشاره به تاکید استاندار مازندران بر حفظ فرهنگی بومی، گفت: فرهنگ بومی بخشی از فرهنگ ملی ما را تشکیل میدهد و تقویت خرده فرهنگها، مسیری برای قوت بخشیدن به هویت ملی است.
در حاشیه برگزاری این جشن، یکی از فعالان فرهنگی استان هم گفت: امروز دوم مرداد مصادف با روز نخست فردینه ماه تبری است و مردم مازندران در گذشته در این ایام، جشن سال نو تبری برگزار میکردند.
علی حسننژاد با اشاره به اینکه در هر دورهای بر اساس نیاز، امکانات، جمعیت، آیینها میتواند متفاوت باشد، افزود: دستههای شادی با پوشش و موسیقی محلی، نیاز امروز انسانهای درون شهر است تا با نوع پوشش، موسیقی و شیوه زندگی نیاکان خود آشنا شوند.
عضو ستاد برگزاری جشنهای سال نو تبری، گفت: در کنار نگاه جهانی که به هویت ملی خود داریم باید ریشههای فرهنگ بومی را هم تقویت کنیم.
وی با اشاره به جمعیتی که برگزار کنندگان جشن سال نو تبری را همراهی میکردند، افزود: اجرای برنامه شاد با هدف ایجاد نشاط اجتماعی، مورد پذیرش مردم است.