وی افزود: صدا و سیما مستمع میلیونی دارد و هر نفر روزانه دو تا سه ساعت تلویزیون میبینند؛ نباید در این مسئله تعارف داشته باشیم؛ آقا فرمودهاند من به مسئولان صدا و سیما سفارش کردهام ولی ما هم وظیفه داریم که آنقدر بگوییم و بگوییم تا شاید مؤثر واقع شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تمجید از ورزشکارانی که روی پلی در یک کشور دیگر نماز خواندند، تصریح کرد: صدا و سیماست که سبک زندگی مردم را شکل میدهد؛ اینکه همه ورزشهای دختران را در صدا و سیما نشان میدهد اثر کار دیگران را خنثی میکند و آن وقت انتظار داریم که دختران محجبه شوند.
وی با بیان اینکه همه کارهای اوقاف و سازمان تبلیغات و ائمه جمعه و جماعات و حوزههای علمیه و امثال آنها یک صدم تأثیر صدا و سیما را ندارد، بیان کرد: البته صدا و سیما برنامههای خوبی هم دارد که باید تقدیر کنیم ولی مثلاً تبلیغ میکنند که همه کتاب بخوانند در حالی که کتاب خوب خواندن باید تبلیغ شود نه به طور کلی کتاب خواندن تا انسان در مسیر درست قرار بگیرد.
بودجه صدا و سیما نباید با تبلیغ تأمین شود
آیت الله استادی افزود: آیا صدا و سیما باید بودجهاش با تبلیغ رب گوجه فرنگی تأمین شود؟! این مسیری که صدا و سیما طی میکند دختران و پسران ما را گرفتار میکند و وقتی خراب شدند ساختن آن سخت است البته سو قصد هم ندارند ولی نمیدانند که چه میکنند!
وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر در خیابان خوب است ولی به شرطی که اثر آن خنثی نشود، به بحث نماز و مدارس اشاره و تصریح کرد: صدا و سیما یک هفته در بحث انتخابات دائماً میکوبد و میگوید (تبلیغ میکند) که لازم است اما چرا در کارهای دینی مثلاً برای مسجد و نماز این کار انجام نمیشود! حتی گاهی برنامههای خوبی هم که دارد ولی در وسط همان برنامهها، مطالبی نامناسب پخش میشود.
استاد حوزه علمیه قم در ادامه به نوادگان امام سجاد (ع) اشاره کرد و گفت: ایشان ۱۱ پسر و ۴ دختر داشته که هفت پسر در کتب مطرح هستند؛ اهل بیت (ع) دشمنان زیادی داشتهاند به گونهای که کسی جرئت نمیکرد بگوید من سید هستم.
وی با بیان اینکه تمام سادات حسینی، مرعشی، شبیری و سجادی به امام سجاد برمیگردند، افزود: گاهی سوال میشود که آیا امامزادگانی که شجره نامه ندارند، میشود در مقابرشان زیاتنامه خواند که جواب این است که در همه امامزادگان سالها عبادت و قرآن و توسل صورت گرفته و این مکانها برکت یافته است و در آنجا افرادی از بزرگان و علما و … دفن هستند که مایه برکت هستند و بسیاری از همین امامزادگان ناشناخته وقتی به آنان نذر شده است، مردم حاجت گرفتهاند و جواب داده است.
چهار شرط برای اثبات امامزاده بودن
آیت الله استادی با بیان اینکه زیارتنامه باید در امامزادگان شناخته شده خوانده شود، افزود: البه برخی زیارات در مفاتیح هست که اسم معین ندارد و میتوان برای همه امامزادگان خواند ولی همه امامزادگان محل ذکر و دعا و توسل هستند؛ محدث قمی در آثارش سخنی در مورد امامزادگان دارد؛ ایشان آورده که چهار چیز لازم است تا امامزاده بودن ثابت شود؛ اول اینکه باید فرزند امام بودن آن فرد در تاریخ وجود داشته باشد و دوم اینکه خوب بودن او هم ثابت شود؛ سوم اینکه سفر این امامزادگان از مدینه به قریهها و بلادهای دیگر هم ثابت شود و چهارم دفن آنها در مکانهای ذکر شده هم ثابت شود مانند حضرت معصومه (س) که از امام زادگان مسلم و معین و دارای زیارتنامه مخصوص است.
وی افزود: محدث قمی در ادامه ده بقعه را نام برده و معتقد است که از بقیه اطلاعی نداریم البته باید دعا و ذکر در این مکانها باشد ولی جایگاه امامزادگان شناخته شده را ندارند.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه برخی فرزندان امام سجاد (ع) از جمله امامزاده صابر از اولاد امام سجاد (ع) با ۹ واسطه در منطقه ونک تهران دفن است، تصریح کرد: از این مسئله پی میبریم که هر کسی شجرهنامه آورد که با ده واسطه به امام میرسد، حتماً دروغ است زیرا تا رسیدن به امام سجاد بیش از ۳۳ و یا ۳۴ واسطه لازم است.
وی افزود: سلطان محمد شریف در قم و امامزاده مشهد اردهال از جمله امامزادگانی هستند که از اولاد امام سجاد (ع) هستند که محدث قمی از آنها یاد و تجلیل کرده است؛ وی معتقد است که چندتن از نوادگان امام سجاد (ع) در قم بوده و در کنار مقبره حضرت معصومه (س) مدفون هستند همچنین در اصفهان و شوشتر امام زادهای بسیار محترم از فرزندان امام سجاد (ع) وجود دارد.
جایگاه والای امام خمینی (ره)
آیت الله استادی با بیان اینکه برخی از نوادگان ائمه (ع) در دوران معاصر هستند که تردیدی در مورد آنها وجود ندارد، افزود: امام خمینی (ره) هم شجرهنامه و هم انتساب کامل دارند و واقعاً ایشان امامزاده هستند و به قول آیت الله اراکی گاهی سراغ این قبور باید برویم؛ اینکه برخی به مقبره میرزای قمی میروند و حاجت میگیرند زیرا برخی علاوه بر عالم بودن، اهل معنا و عارف واصل بودند و انسان میتواند از قبور آنان حاجت بگیرد.
وی با اشاره به اقدامات رضاخان در کشف حجاب بیان کرد: وی بخشنامه کرد که باید مجالس مختلف در ترویج کشف حجاب بگیریم و حتی یک روحانی هم در آن باشد ولی علما و روحانیون در مقابل این مسئله ایستادند و با تلاش آنان است که دین به دست ما رسیده و ما هم باید تلاش کنیم تا جایی که میتوانیم به فکر دین باشیم؛ باید با دیدن لباس ما، مردم به یاد دین بیافتند و بدانیم روزی باید جواب بدهیم.
جوانان منتظر نهادها نمانند
استاد حوزه علمیه قم در توصیه به جوانان تصریح کرد: نسبت به شما شاید ۳۰ نهاد وظیفه فعالیت دارند ولی شما فرض کنید که هیچکدام به وظیفه خود عمل نمیکنند؛ بدانید خودتان وظیفه دارید؛ خود جوان میتواند زندگیش را عوض کند و جوری زندگی کند که امام زمان (عج) از او راضی باشند و نباید کوتاهی کنید؛ بهترین مبلغ برای جوانان منحرف، خود جوانان هستند.
وی تأکید کرد: ما که از حضرت سجاد (ع) حرف میزنیم باید زندگی و خانواده ما هم متناسب با شأن ایشان باشد زیرا محبت و علاقه بدون تبعیت و اطاعت معنا ندارد؛ ما باید ولایت را در کنار عمل صالح داشته باشیم و اعتقاد به هر دو جنبه جواب میدهد.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه علامه طباطبایی بالاترین خدمت را به دین داشت و توقع هم نداشت، تأکید کرد: برخی کاری برای دین نمیکنند و از دین توقع هم دارند؛ امام خمینی (ره) بالاترین خدمت را به مکتب تشیع و دیانت مردم و ایران و جهان کردند و هیچ برداشت دنیوی نداشتند. ما باید یاد بگیریم که خدمت و کار زیاد و توقع کم داشته باشیم.