سرویس بین الملل- عربستان سعودی و امارات متحده عربی ممکن است با هدف مشترکی یعنی مبارزه علیه یک گروه شورشی در یمن وارد آن کشور شده باشند با این حال، هم اکنون در جریان نبردهای سنگین میان گروههای مختلف درگیر در آن کشور جنگ زده، منافع دو کشور در تضاد با یکدیگر قرار گرفته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه "نیوزویک" با انتشار گزارشی درباره درگیری روی داده میان نیروهای وفادار به عربستان و امارات با یکدیگر میگوید: "درگیری شدیدی میان نیروهای حامی "عبد ربه منصور هادی" رییس جمهوری فراری یمن مورد حمایت سعودیها با اعضای شورای انتقالی جداییطلبان جنوب یمن که مورد حمایت امارات هستند، در بندر جنوبی عدن در روز پنجشنبه روی داده بود.
هر دو گروه از مخالفان گروه شورشی شیعه زیدی موسوم به حوثیها یا انصارالله بودهاند که گفته میشود مورد حمایت ایران است با این حال، جداییطلبان جنوب یمن برخلاف طرفداران منصور هادی خواستار آن هستند که جنوب آن کشور همانند سالهای 1967 تا 1990 میلادی مستقل باشد. دولت هادی امارات را متهم به حمایت از تجزیه یمن و و حمایت از جداییطلبان جنوب یمن کرده است. این موضوع باعث تشدید رقابت و نبرد میان گرههای مورد حمایت از سوی ریاض و ابوظبی در یمن شده است.
وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای نسبت به بروز این درگیریهای مرگبار در عدن ابراز نگرانی کرده و از همه طرفین خواسته ضمن توقف خشونت از طریق گفتوگو اختلافات فیمابین را حل کنند. در این بیانیه آمده است که تشید خشونت تنها سبب افزایش رنج مردم یمن خواهد شد و منازعه را طولانیتر خواهد کرد. وزیر کشور یمن اما در توئیتی گفته است که اقدامات گروه شورای انتقالی غیرمسئولانه است. او گفته است که سلاحهای سنگین باید تحت نظارت و کنترل دولت باشند نه گروههای شورشی. سربازان تحت رهبری دولت هادی در کمیتههای موسوم به مقاومت مردمی جمع شدهاند و از سوی دولت عربستان مورد حمایت قرار گرفتهاند".
"نیوزویک" در ادامه مینویسد: "ریشه جنگ در یمن به اعتراضات سال 2011 میلادی باز میگردد که شمال آفریقا و خاورمیانه را در بر گرفت. در جریان تظاهرات گسترده علیه "علی عبدالله صالح"، رییسجمهوری وقت یمن در سال 2012 میلادی از قدرت برکنار شد و هادی جایگزین او شده بود. با این وجود، حضور او در قدرت با اعتراض برخی گروهها از جمله انصارالله مواجه شد. این اعتراض به درگیریهای نظامی در یمن انجامید. ورود القاعده به این معادله سیاسی نیز وضعیت را وخیمتر ساخت. انصارالله توانست در اوایل سال 2015 میلادی، کنترل صنعا پایتخت یمن را در دست گیرد. هادی مجبور به فرار از کشورش شد. عربستان برای دفاع از طرفداران او در قالب ائتلافی نظامی در ماه مارس آن سال، بمباران مواضع انصارالله را آغاز کرد. به دنبال آن بن بست سیاسی در یمن ایجاد شد و به گزارش بازرسان سازمان ملل مردم و کودکان یمنی با قحطی و سوء تغذیه مواجه شدهاند. امریکا نیز از ائتلاف تحت رهبری یمن حمایت کرده است. این در حالی است که به دلیل نقض حقوق بشر توسط آن ائتلاف، نمایندگان کنگره خواستار توقف کمک نظامی امریکا به ریاض شدند که با مخالفت ترامپ مواجه شد. نبرد در یمن سبب تشدید تنش در روابط ایران و عربستان شده است".
این نشریه در ادامه مینویسد: "امارات به عنوان متحد عربستان در کارزار علیه ایران قلمداد شده است. با این حال، به نظر میرسد با افزایش تنش در خلیج فارس امارات راه خود را از عربستان جدا کرده است. "عبدالله بن زاید آل نهیان" وزیر خارجه امارات در ماه ژوئن از مقصر دانستن ایران در مورد حملات علیه نفتکشها در نزدیکی خلیج عمان خودداری کرد. این در حالی بود که وزرای امور خارجه عربستان و امریکا همزمان با یکدیگر، ایران را مقصر آن ماجرا دانستند. همچنین، وزیر امور خارجه امارات ماه گذشته تایید کرد که آن کشور قصد دارد نیروهای خود را از یمن به ویژه در بندر مورد مناقشه الحدیده خارج کند. مقامهای گارد ساحلی امارات نیز درباره امنیت مشترک دریایی با نیروهای امنیتی مرزی ایران تفاهمنامهای امضا کردهاند".
"نیوزویک" در پایان مینویسد: "در این میان انصارالله مشتافانه به شکاف ایجاد شده در اتحاد سعودی - اماراتی که در طول چهار سال و نیم نبرد در آن کشور در کنار یکیدگر بودهاند نگاه میکند. "محمد علی الحوثی" یکی از رهبران برجسته شورای سیاستگذاری آن گروه چهارشنبه گذشته در توئیتی نوشت: "به نظر میرسد مزدوران مانند برف آب میشوند. آیا راه دیگری برای رهایی جز از طریق بیرون کردن اشغالگران و قطع هر نوع رابطهای با آنان وجود دارد"؟ یک روز پس از انتشار این پیام انصارالله حملات خود علیه منافع عربستان را شدت بخشید و با پهپاد به یکی از فرودگاههای بینالمللی عربستان حمله کرد و آن را پاسخی به "جنایات و محاصره مردم بزرگ یمن" دانست".