منصور غلامی در نشست مسئولان شهرهای یادگیرنده یونسکو تاکیدکرد: دانشگاهها باید ارتباط بیشتری با جامعه شهری داشته باشند و در حال برنامهریزی هستیم تا مسئولان شهری معضلات شهری را با کمک و همکاری دانشگاهها حلوفصل کنند.
وی همچنین اظهار داشت: با توجه به جایگاه ویژه شهرداریها در شهرهای جهان، شهرهای بیشتری در کشور باید در ردیف شهرهای یادگیرنده یونسکو قرار گیرند تا شهروندان و گردشگران بتوانند از آموزشهای لازم در خصوص مسائل شهری بهره برده و با تاریخ و فرهنگ کشورمان بیشتر آشنا شوند.
وزیر علوم با بیان این که بیشتر مسئولیت امور شهرها بر عهده شهرداریها است و در انجام این امر، شوراهای شهری هم همکاری میکنند، افزود: در فرهنگ اسلامی ما به امر آموزش سفارش زیادی شده و خوشحالیم امروز آموزههای اسلامی و دینی در پیام سازمانهای جهانی ازجمله یونسکو نیز دیده میشود.
غلامی بابیان این که شهرهای یادگیرنده یونسکو میتوانند با توجه به اهداف یادگیری، برنامههای مختلفی را در شهرهای خودشان به اجرا درآورند، گفت: آموزش شهروندی و زندگی اجتماعی امر مهمی است و در این زمینه همکاری با دانشگاهها، مراکز آموزش عالی حتی آموزشوپرورش میتواند در بهبود این نوع آموزش مؤثر باشد.
وی با تأکید بر استفاده از فضاهای فرهنگی و تاریخی دانشگاهها توسط مسئولان شهری و شهرداریها بهخصوص مسئولان شهرهای یادگیرنده یونسکو اظهار داشت: استفاده از فضاهای دانشگاهها به شکلی که در راستای خدمات شهری قرار گیرند بسیار مطلوب خواهد بود و ما در نظر داریم جهت ارتباط بیشتر دانشگاه و جامعه دیوارهای دانشگاهها را حذف کنیم تا همگان با بخشهای مختلف دانشگاهها آشنا شوند.
وزیر علوم همچنین بر استفاده از عناصر شهری ازجمله بیلبورد، تندیس، سردیس، ماکت و استفاده از فضای پیادهروها و کوچهها در جهت آموزش شهروندان تاکید و خاطرنشان کرد: مسئلهای که در شهرها کمتر به چشم میخورد، ایجاد مسیر روشندلان است تا این قشر از جامعه بهراحتی در سطح پیادهروهای شهر تردد کنند.