«جام ملتهای ۲۰۱۵ استرالیا برای تیم ملی ایران و کارلوس کیروش، متفاوتتر از سایر تورنمنتها آغاز شد؛ به این خاطر که بعد از گذشت یک سال از پروژه «سربازگیت» مشخص شد چه بازیکنانی کارت پایان خدمت و معافیشان مشکل دارد. ستاد کل نیروهای مسلح نیز تأکید داشت حتی بازیکنان ملیپوش در آن دوره نیز باید به خدمت سربازی بروند و اجازه خروج از کشور را ندارند. کیروش اما بهشدت پشت بازیکنان سربازش ایستاد و درخواست کرد برای حمایت و موفقیت تیم ملی، مجوز بازیکنان سرباز برای حضور در استرالیا صادر شود. پس از کشوقوس فراوان، مجوز حضور سروش رفیعی و مهرداد پولادی برای جام ملتهای ۲۰۱۵ استرالیا صادر شد و این بازیکنان توانستند جزئی از لیست ۲۳ نفره کیروش در این تورنمنت باشند.
قضیه برای مهرداد پولادی اما از همان ابتدا متفاوت بود. دفاع چپ خلاق و مورد علاقه کیروش در آن سالها اعتقاد داشت کارت پایان خدمتش هیچ مشکلی ندارد و به همین دلیل از قطر به اردوی تیم ملی در استرالیا اضافه شد. پولادی در همین مسابقات عملکرد قابل قبولی داشت اما در دیدار یکچهارم پایانی مقابل عراق با اشتباهی بچگانه با دریافت کارت زرد دوم از زمین مسابقه اخراج شد تا فشار زیادی به بازیکنان ایران در این مسابقه وارد شود. این دیدار در پایان در ضربات پنالتی با برتری عراقیها به پایان رسید تا پولادی که با ریشسفیدی وزارت ورزش مجوز حضور در این دیدارها را کسب کرده بود، متهم ردیف اول لقب بگیرد. بعد از حذف ایران شایعات بسیاری مبنیبر عدم بازگشت پولادی به ایران منتشر شد که این خبر میتوانست ضربه سنگینی را به فدراسیون و وزارتی وارد کند که ریش گرو گذاشته بودند تا این بازیکن بتواند در استرالیا حاضر شود.
خبر درست بود و پولادی به ایران برنگشت. دلیل او این بود که قرارداد دوسالهای را با الشحانیه قطر امضا کرده و نمیتواند با فسخ قرارداد، به ایران بازگردد؛ چراکه هم فوتبال ایران دچار دردسر بزرگی میشود و هم خودش جریمه سنگینی را باید پرداخت کند؛ هرچند پولادی شش ماه بعد از پایان این مسابقات اعلام کرد با پایان قراردادش به ایران بازخواهد گشت و ثابت میکند که کارت پایان خدمتش مشکلی ندارد و اگر هم ثابت شد که کارتش مشکل دارد با کمال میل به خدمت سربازی خواهد رفت. قرارداد پولادی با الشحانیه به پایان رسید اما او بار دیگر قرارداد جدیدی را در قطر به امضا رساند تا ثابت کند دیگر قصد بازگشت به ایران را ندارد. با توجه به شرایط سنی مهرداد به نظر میرسد در دوحه و احتمالا همین تیم الخریطیات به فوتبال خود پایان میدهد و کفشها را آویزان خواهد کرد؛ بازیکنی که میتوانست در جام جهانی ۲۰۱۸ هم همراه تیم ملی باشد.
به طور قطع اگر موضوع کارتهای پایان خدمت جعلی مطرح نمیشد، مهرداد پولادی با تیم ملی از استرالیا به ایران بازمیگشت و به کارش در تیمهای داخلی ادامه میداد. با وجود این پولادی همانند سایر ستارههای تیم ملی تمایل نداشت دو سال از بهترین زمان عمر ورزشی خود را در تیمهای نظامی با حقوق پایین سپری کند اما او تصمیمی خلاف سایرین گرفت؛ عدم بازگشت به ایران!
بازیکنی که میتوانست مدافع فیکس تیم ملی ایران در جام جهانی ۲۰۱۸ باشد، بازیهای ملیاش با جام ملتهای ۲۰۱۵ برای همیشه به پایان رسید؛ تصمیمی که البته منجر به درخشش و حضور میلاد محمدی و احسان حاجصفی در سالهای اخیر برای تیم ملی ایران شد اما نمیتوان به راحتی از کنار بازیکنی گذشت که درخشش قابل قبولی در تیم ملی داشت. هرچند اخیرا سازمان نظام وظیفه برای کمککردن به فوتبال به بازیکنان لیگبرتری تا ۲۸سالگی و به بازیکنان تیم ملی تا ۳۰ سالگی معافیت داده اما همین قانون هم برای بازیکنانی مانند سامان قدوس که در ایران حضور ندارند استرس زیادی به بار آورده است که بعد از ۳۰سالگی و مشمولشدن برای خدمت سربازی چطور میتوانند برای تیم ملی ایران به میدان بروند؟»