در روزهایی که وزیر ورزش برای معاون بازنشستهاش یعنی جمشید تقیزاده مجوز ادامه همکاری گرفت، برای حمید گرشاسبی و اعضای هیاتمدیرهاش نگرفت تا یک تغییر تازه به پرسپولیس و هیاتمدیرهاش تحمیل کند. حاصل این تحمیل هم بنا به اخبار و اتفاقات رخداده، انباشته شدن بدهیهای پرسپولیس شد.
بد نیست با هم نگاهی به اتفاقات رخداده منجر به بروز بدهیهای تازه باشگاه پرسپولیس بیندازیم و ببینیم چطور پرسپولیس دوباره به روزهای بدهکاری و بیپولی بازگشته است. البته با توجه به عدمهمکاری باشگاه در اطلاعرسانی دقیق، ما به انتشار همین اتفاقات بسنده میکنیم و منتظر پاسخ مسئولان باشگاه پرسپولیس و البته وزارت ورزش خواهیم ماند.
برانکو؛ 18 میلیاردتومان!
حتما در جریان هستید که عنوان شد باشگاه پرسپولیس تلاش کرد برانکو را طبق قراردادش حفظ کند، اما کدام هوادار پرسپولیس این تلاش را باور کرده است. مسئولان باشگاه اعلام کردند پول برانکو حاضر است و میتواند خود یا نمایندهاش به ایران بیاید و آن را دریافت کند.
اما برانکو با ارسال نامهای خواستار فسخ قرارداد دوطرفه و البته مسالمتآمیز شد، همین مساله هواداران را با ایرج عرب، جعفر کاشانی، نبی و رغبتی رسما رو در رو کرد و کار به تجمع مقابل ساختمان باشگاه رسید. از آن روزها مدتهاست گذشته و برانکو سرمربی الاهلی عربستان شده و کالدرون آرژانتینی جای او را در پرسپولیس گرفته، اما برخلاف گفتهها درمورد توافق مذاکرات باشگاه با نماینده برانکو هنوز خبری مبنیبر حل اختلافات میان پرسپولیس و برانکو منتشر نشده است.
گفته میشود برانکو از پرسپولیس شکایت کرده و آنطور که مشخص است رقم درخواستی این مربی از پرسپولیس کم نیست. قرارداد برانکو برای فصل قبل 800 هزار یورو بوده که مبلغ 300هزار یورو بابت قهرمانی در لیگ برتر، 100 هزار یورو بابت قهرمانی در جامحذفی، 5 هزار یورو بابت هر پیروزی و 10 هزار یورو بابت برد دربی به آن اضافه میشود و البته پاداش صعود به مرحله بعد لیگ قهرمانان به او تعلق نمیگیرد؛ جمع این ارقام حدود یک میلیون و 400 هزار یورو میشود که معادل ریالیاش با نرخ ارز آزاد 13000 تومانی به عدد 18 میلیاردتومان میرسد.
طبق قرارداد فصل جدید که پرسپولیس روی آن شکایت دارد، مبلغ قرارداد برانکو 900 هزار یورو است که معادل ریالیاش حدود 12 میلیاردتومان میشود که البته مشخص نیست برانکو درمورد آن مدعی شده است یا نه. قاعدتا با توجه به خروج داوطلبانه از پرسپولیس حق اعتراض کردن به عدمپرداخت این رقم را ندارد. تا اینجای کار نتیجه این شکایت کاملا مشخص است؛ پرسپولیس باید 18 میلیاردتومان به برانکو بپردازد. باشگاه پرسپولیس دنبال گرفتن غرامت است. حالا واحد حقوقی این باشگاه چقدر در این راه تبحر کافی داشته باشد، سوالی است که در اکثر مواقع جواب خوبی نداشته، اما امیدواریم اینبار باشگاه و واحد حقوقیاش جواب خوبی به این سوال بدهند.
بودیمیر اخراجی و طلب 7 میلیاردی
بعد از برانکو نوبت به شکایت ماریو بودیمیر میرسد؛ مهاجمی که یک نیمفصل آمد و بعد متوجه شد نه پولش را میدهند، نه قصد تمدید قرارداد را دارند و رسما اخراج شده است. قرارداد او با پرسپولیس 1.5 فصل و رقمش حدود 550 هزار یورو بوده است. او زمانی که ایران را ترک کرد، گفت هیچ دریافتیای از پرسپولیس نداشته است، البته باید به این رقم 10 درصد هم بابت قهرمانیهای فصل قبل اضافه کنند.
550 هزار یورو کمی بیشتر از 7 میلیارد تومان میشود که اگر آن 10 درصد را هم اضافه کنیم، این رقم به 7 میلیارد و 600 میلیون تومان با ارز آزاد 13 هزار تومانی میرسد! که اگر به فرض بخشی از این پول به او داده شده باشد، این رقم باز کمتر از 7 میلیارد تومان نمیشود. با توجه به اینکه پرسپولیس او را کنار گذاشته، طبیعی است که این بازیکن درخواست همه طلبش را داشته باشد و باید دید واحد حقوقی پرسپولیس که همیشه در این پروندهها از گذشته تا امروز بازنده بوده، میتواند کمکی به پرسپولیس بکند یا نه.
13 میلیاردتومان برای 3 دستیار برانکو
برانکو وقتی رفت 3 دستیارش را به همراه خود به الاهلی برد. زلاتکو ایوانکوویچ برادرش و ایگور پانادیچ به همراه مارکو استیلینوویچ مربی بدنسازی پرسپولیس. این 3 نفر بابت فصل قبل از این باشگاه جمعا مبلغ یک میلیون یورو طلب دارند و البته دقیقتر نمیدانیم آیا پاداش قهرمانی شامل حال آنها میشده یا نه. اگر فرض کنیم پاداشی در کار نیست- که کمی عجیب است- این 3 نفر جمعا 13 میلیاردتومان از پرسپولیس طلب دارند و بابتش شکایت کردهاند. این مبلغ هم براساس 13 هزار تومان ارز آزاد حساب شده است. باید دید واحد حقوقی باشگاه این رقم را چگونه کاهش خواهد داد.
7 میلیارد طلب پیمانکار بلیتفروشی؟
باشگاه پرسپولیس بابت بلیتفروشی فصل جدید یک قرارداد 7میلیارد تومانی با شرکت ریحانفیلم پیمانکار بلیتفروشی امضا کرده و از برخی منابع شنیدهایم 7میلیارد از این رقم را نیز دریافت کرده است، هرچند برخی میگویند 4 میلیاردتومان به باشگاه پرداخت شده، حال صحبتهایی مبنیبر بازگشت بلیتفروشی به سازمان توسعه و تجهیز اماکن ورزشی مطرح شده و این سازمان حتی اقدام به تجهیز ورزشگاه آزادی و شمارهگذاری صندلیها و ایجاد گیتهای بلیتفروشی الکترونیکی هم کرده است.
اگر این واگذاری صورت بگیرد، پرسپولیس باید این 7 میلیارد را به این شرکت بازگرداند؛ این یعنی یک بدهی سنگین دیگر بر گردن پرسپولیس. البته ظاهرا بلیتفروشی این تیم در این فصل هم در اختیار خودش است، اما با شرط و شروطی که سازمان لیگ گذاشته و وجود هرگونه اشکال در عملکرد را با باز پسگیری بلیتفروشی همراه کرده است. باید منتظر باشیم و ببینیم در روزهای آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.
کالدرون و بازیکنان، بدهیهای جاری پرسپولیس
همه از قرارداد کالدرون باخبر هستند. یکی از روزنامهها جزئیات قرارداد را منتشر کرد و باشگاه هم آن را تکذیب نکرد. فقط ایراد این بود که رقمها به دلار قید شده بود و همه میدانند پرسپولیس نمیتواند از ارز دلار استفاده کند و باید به یورو پرداخت کند. طبق این قرارداد پرسپولیس باید در ابتدای فصل 300 هزار یورو بپردازد که تا امروز پرداخت نشده و البته کالدرون در مصاحبهای اعلام کرده، طلبی فعلا ندارد! خب، این رقم میشود 4 میلیاردتومان.
قرارداد بازیکنان هم طبق اعلام رسانهها افزایش داشته که درمورد برخی عنوان شده، این افزایش چشمگیر بوده است. بدهی ابتدای فصل این افراد هم پرداخت نشده و مقدار آن نمیتواند کمتر از 5 میلیاردتومان در ابتدای فصل باشد. اینها را بدهیهای جاری پرسپولیس میدانیم و باید دید کی و چگونه پرداخت خواهد شد.
شکایت بیثمر
به نظر میرسد شکایت شرکت مبنا توسعه مبین، اسپانسر پرسپولیس از این باشگاه ثمر چندانی نداشته باشد. اسپانسر 50 میلیاردی پرسپولیس که بابت فسخ قرارداد و یکسری اتفاقات مانند مصاحبه بازیکنان با رسانهها بدون هماهنگی و نپوشیدن پیراهن موردنظر آنها توسط بیرانوند و... شکایتی تنظیم کرده و خواستار دریافت غرامت شده است. این شکایت را چندان جدی نمیگیریم مگر اینکه دادگاه رای دیگری درموردش بدهد که اگر بدهد باید رقم دیگری را به جمع 50 میلیارد بدهی پرسپولیس اضافه کرد.
دستاورد عجیب وزارت ورزش
وزارتی که سعی داشت بدهیهای پرسپولیس را صاف کند، حالا با تصمیمگیریهایش چنین ارقامی را روی دست پرسپولیس میبیند. اگر این گزارش را با دقت اطلاعرسانی کم در نظر بگیریم، آیا نیمی از این بدهی هم برای تیمی که قرار بود از شر بدهیهای سنگینش رهایی یابد، کم است؟ حال مدیریت کنونی یک چالش بزرگ پیشرو دارد و کار بهگونهای است که افراد جدید هم حاضر نیستند خود را درگیر چنین فضای سختی کنند.