کد خبر: ۶۰۵۵۱
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۶ - ۱۴:۱۹
از سوی 2مدیر سابق سازمان صورت گرفت:

هشدار مکتوب به وزیر رفاه!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دو تن از مدیران سابق سازمان تامین اجتماعی در نامه سرگشاده‌ای به «عبدالرضا مصری» وزیر رفاه که ریاست شورایعالی تامین اجتماعی کشور را نیز برعهده دارد، نسبت به سیاست‌های حاکم بر این سازمان در دولت نهم و تبعات آن هشدار دادند.

«رزاق صادق» که پیش از دولت نهم سمت‌های عضو هیات مدیره سازمان، سرپرست معاونت فنی و درآمد، مشاور عالی وزارت رفاه و تامین اجتماعی و «محسن ایزدخواه» که پیش از این مسؤولیت‌های معاون امور استان‌ها، حقوقی و امور مجلس، مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر را برعهده داشته‌اند، متن کامل نامه خود را در اختیار آفتاب قرار داده‌اند که آفتاب ضمن اعلام آمادگی برای درج پاسخ احتمالی وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی آن را منتشر می‌کند:

جناب آقای مصری
وزیر محترم رفاه و تامین اجتماعی و ریاست شورایعالی تامین اجتماعی
با سلام و دعای خیر

پس از انتصاب جنابعالی به سمت وزیر رفاه و تامین اجتماعی، اینجنابان و جمعی از مدیران و کارشناسان سازمان تامین اجتماعی طی تماس با دفتر حضرتعالی درخواست ملاقات نموده تا حضورا برخی مسائل مهم در حوزه مسئولیت‌ها و وظایف آن وزارتخانه به ویژه سازمان تامین اجتماعی را به اطلاع برسانیم. انتظار این بود با توجه به صبغه نمایندگی مجلس و به تبع آن ارتباط گسترده با مردم این درخواست مورد اجابت قرار گیرد که به هر تقدیر این امر محقق نگردید. 

اینک با ارسال این نامه و نشر عمومی آن یکی از دغدغه‌های فوری درخصوص مسائل سازمان تامین اجتماعی که در صورت تحقق موجب می‌گردد تا وضعیت مخاطره‌آمیز سازمان تامین اجتماعی تشدید گردد، اشاره می‌نماید.

همان طور که مطلع می‌باشید با تصویب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و به تبع آن تشکیل وزارت رفاه و تامین اجتماعی این وزاتخانه وظایف و مسئولیت‌های مهمی درخصوص نحوه اداره، سازماندهی فرآیندهای نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در کلیه قلمروهای بیمه‌های اجتماعی، بیمه‌های خدمات درمانی، امور حمایتی و امدادی برعهده دارد و مطابق ماده 17 این قانون وزارت رفاه و تامین اجتماعی مکلف گردید حداکثر ظرف مدت یک سال از تاریخ تصویب این قانون نسبت به بررسی و اصلاح اساسنامه کلیه دستگاه‌های اجرایی، صندوق‌ها و نهادهای دولتی و عمومی فعال در قلمروهای بیمه‌ای، حمایتی و امدادی نظام و سایر دستگاه‌هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام است. اقدام و مراتب را پس از تایید شورایعالی رفاه و تامین اجتماعی به تصویب هیات وزیران برساند. 

متاسفانه علیرغم گذشت قریب به سه سال، این اقدام اساسی و کلیدی تحقق نیافته است و عملا رسالت آن وزارتخانه در اجرای بخش مهمی از قانون ساختار که متضمن سازماندهی، وحدت و یکپارچگی، جلوگیری از همپوشانی‌های فراوان در سازمان‌های بیمه‌ای به زمین مانده است و گویی هر یک از این سازمان‌ها جدا از سیاست‌های کلی نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی گردیده است.

بنابر گزارش رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در سال 1383 یکی از دلایل ناکارآمدی سازمان‌های بیمه‌ای از جمله سازمان تامین اجتماعی سنتی بدون توجه به رویکردهای جدید مدیریت به مدیرعامل سازمان بوده است و یکی از راه‌های متعالی ساختن این گونه سازمان‌ها را توزیع اختیارتات و وظایف در ارکان آن در چارچوب حاکمیت شرکتی و به تبع آن حضور شرکای اجتماعی و اداره علمی و تخصصی می‌باشد که این گزارش کارشناسی منشا بخشی از تدوین قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی در ساختار نوین سازمان‌های بیمه‌ای از جمله تامین اجتماعی گردید.

لذا در درجه اول مصرانه از جنابعالی می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر اساسنامه سازمان‌های بیمه‌ای به ویژه سازمان تامین اجتماعی مراحل نهایی خود را طی کند و تاخیر بیش از این توجیهی ندارد.

نکته دوم که از سوی جنابعاللی به عنوان ریاست شورایعالی تامین اجتماعی بایستی مورد امعان نظر قرار بگیرد و دستور توقف آن صادر شود، پیشنهاد مدیرعامل و هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی به شورایعالی برای تغییرات گسترده در چارت تشکیلات ستادی این سازمان می‌باشد.

به نظر اینجنابان اقدام مدیرعامل و هیات مدیره سازمان به دلایل زیر محمل قانونی ندارد و خدای ناکرده در صورت تحقق، بحران‌های این سازمان را تشدید خواهد کرد.

1- براساس قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی و به ویژه ماده 17 اختیارات هیات مدیره و مدیرعامل براساس حاکمیت شرکتی و با حضور شرکای اجتماعی تعریف و تدوین می‌گردد و مدیرعامل دیگر قدرت مطلقه نخواهد بود تشکیلات پیشنهادی هیات مدیره در چارچوب اختیارات فعلی مدیرعامل تدوین شده که این خود یک بی‌توجهی و بی‌اعتنایی به جنابعالی و قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی می‌باشد.‌ 

2- با توجه به اینکه در فصل‌ها و مواد مختلف قانونی وظایف و اختیاراتی را برای وزارت رفاه و تامین اجتماعی و سازمان‌های بیمه‌ای که بزرگ‌ترین آن سازمان تامین اجتماعی می‌باشد، تعریف گردیده است؛ لذا هر گونه تغییراتی تشکیلاتی در سازمان تامین اجتماعی بدون توجه به موارد فوق اولا فاقد هرگونه وجاهت قانونی و ثانیا بدون توجه به اهداف و مسئولیت‌های جدید تعریف شده آن می‌باشد. 

3- با توجه به اینکه دوره هیات مدیره در سازمان تامین اجتماعی به زودی به اتمام می‌رسد و در چارچوب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی انتصاب مجددا تعدادی از اعضای هیات مدیره و مدیرعامل فاقد وجاهت قانونی می‌باشد لذا در روزهای پایانی خدمت هیات مدیره شایسته نیست تشکیلاتی به تصویب برسد و هیات مدیره جدید ناخواسته به گروگان اهداف و تشکیلات غیرکارشناسی مدیریت فعلی درآید.

4- با انتشار خبر تغییرات تشکیلاتی در بین کارشناسان و کارکنان این سازمان یک نوع جو بی‌اعتمادی و دلسردی به وجود آمده و این در حالی است که با توجه به بحرانی شدن پیشی گرفتن مصارف بر منابع سازمان بیش از گذشته تلاش و فعالیت کارکنان مورد نیاز می‌باشد و نبایستی منابع انسانی این سازمان که یکی از گرانبهاترین سرمایه‌های اجتماعی کشور است این طور مورد بی‌مهری و در فضای نگرانی و استرس قرار بگیرد.

جناب آقای مصری وزیر محترم رفاه و تامین اجتماعی 
باردیگر توجه جنابعالی را به وظایف و اختیارات این وزارتخانه در چارچوب قانون ساختار نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی به ویژه ماده 16 که به اختیارات جنابعالی اشاره گردیده جلب نمائیم و با توجه به تجربیات بین‌المللی و نهادهای موفق بیمه‌ای به استحضار می‌رساند اداره مکانیکی سازمان‌ها و دستگاه‌های اداری دیگر نمی‌تواند پاسخگوی نیازمندی‌های امروز باشد و شما نبایستی به این بسنده کنید که چون هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی را شما انتخاب می‌کنید پس این به معنی نظارت است و این همان اشتباهی است که سال‌هاست در نظام تصمیم‌گیری کشور وجود داشته است که بخشی از نگرانی‌های مخالفین تشکیل وزارت رفاه و تامین اجتماعی نیز از همین تفکر ناشی می‌گردد.

در پایان باردیگر به عنوان افرادی که هر کدام نزدیک به سه دهه در مسئولیت‌های مختلف نظام تامین اجتماعی فعالیت داشته‌ایم و دغدغه‌ای جز نداشتن یک سازمان تامین اجتماعی قوی و کارآمد که موجب افتخار نظام جمهوری اسلامی ایران است را در سر نداریم تاکید می‌نمائیم و اینکه می‌دانیم انتشار این نامه از سوی افرادی که منافع آنها در خطر می‌افتد، مشکلاتی را برای ما ایجاد خواهد کرد لیکن از جنابعالی انتظار دارد فرایند تصویب اساسنامه جدید سازمان تامین اجتماعی را در دولت نهایی و تا آن زمان از طرح تغییرات در تشکیلات کلان سازمان تامین اجتماعی در شورایعالی تامین اجتماعی جلوگیری فرمائید.

عزت، سربلندی و موفقیت شما را از خداوند متعال خواستاریم.
رزاق صادق، محسن ایزدخواه




آفتاب: بعضی از مسئولیت‌های پیشین رزاق صادق و محسن ایزدخواه در حوزه رفاه و تامین اجتماعی عبارتند از:
رزاق صادق؛ عضو هیات مدیره سازمان، سرپرست معاونت فنی و درآمد، مشاور عالی وزارت رفاه و تامین اجتماعی
محسن ایزدخواه؛ معاون امور استان‌ها، حقوقی و امور مجلس، مشاور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و رئیس هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین