سرویس بین الملل- روزنامه "گاردین" با انتشار گزارشی درباره ادامه خرید نفت مورد نیاز چین از ایران مینویسد: "در اوایل ماه ژوئن یک ابرنفتکش که تحت مالکیت چین بود در اقیانوس آرام سیستم ردیابی سیگنالاش به ناگهان غیرفعال شد.
به گزارش آفتابنیوز، این اولین نفتکشی نبود که از دید ناظران ناپدید شده بود. در هفتههای اخیر غیرفعال شدن سیستم ارسال پیام و شناساسی نفتکشها به طور فزایندهای افزایش یافته است.
دولت ترامپ درصدد است تا نفتکشهای مرتبط با چین را ردیابی کند؛ چرا که میداند چین بزرگترین واردکننده نفت از ایران است. شواهد نشان میدهند که چین فعالیت نفتی خود با ایران را پنهان میکند و نمیخواهد مشمول مجازاتهای تحریمی امریکا شود. این مسئلهای ساده است. سایر نفتکشهای چینی تحت مالکیت بانک "کونلون" هستند و تاکتیکهای مختلفی را استفاده میکنند.
برخی تصاویر ماهوارهای نشاندهنده ارتباط این نفتکشها با کشتیهای ایرانی هستند. رویدادهایی که در مسیر تجارت دریایی در حال روی دادن هستند، حکایت از ماجرایی گستردهتر دارند و آن همگرایی روزافزون دو دولت ایران و چین است که نگران پیامدهای سیاست خارجی دولت ترامپ هستند. در حالی که ترامپ به دنبال فشار حداکثری برای مجبور کردن ایران به آمدن پای میز مذاکره درباره سیاستهای هستهای و امنیتی خود است و تلاش میکند صادرات نفت ایران متوقف شود به نظر میرسد چین که درگیر حنگ تجاری خود با امریکا است، در حال نجات اقتصاد ایران با خرید نفت از آن کشور است".
"علی واعظ" تحلیلگر گروه بین المللی بحران به "گاردین" میگوید: "دلیل اصلی عدم پیروی چین از سیاستهای تحریمی امریکا در قبال ایران این است که چین فکر میکند، بتواند با استفاده از این کارت در مذاکرات تجاری با امریکا سود زیادی کسب کند. اما به محض آنکه مذاکرات تجاری میان واشنگتن و پکن به بن بست رسید، چین چرخش موضع داد و واردات نفت از ایران را از سر گرفت". او معقتد است که با این حال، چین میخواهد پیامی آشکار به واشنگتن ارسال کند: اینکه چین میتواند سیاست فشار حداکثری امریکا را بسازد و یا تخریب کند.
"واعظ" اشاره میکند که البته از دید استراتژیک بلندمدت چین نمیخواهد صرفا از موضوع ایران به عنوان اهرمی برای معامله با امریکا استفاده کند؛ بلکه عدم همراهی آن کشور با اقدامات امریکا از ترس احتمال سقوط نظام سیاسی در ایران و تعقیب سیاست تغییر رژیم علیه ایران از سوی امریکا است؛ موضوعی که چین آن را نمیخواهد.
واعظ میگوید روابط و محاسبات چین پیچیده هستند: از سویی ایران شریکی مهم برای انرژی چین است و از سوی دیگر، چین نیازمند توافق تجاری با امریکا است و باید روابط خود با دیگر کشورهای نفتخیز منطقه از جمله عربستان را نیز حفظ کند. واعظ میگوید ممکن است واردات نفت ایران توسط چین با حمایت محتاطانه و غیرعلنی اتحادیه اروپا نیز همراه باشد که خواستار حفظ برجام و مقابله با فشار یکجانبه واشنگتن است.
واعظ معتقد است که سرنوشت پرونده کره شمالی و ایران به نحوه تعامل واشنگتن با پکن بستگی دارد.
تصمیم استراتزیک چین نیست چون با باورهای حزبی تناقص دارد .
باور های حزبی : ...تفکر خصوصی است که با رفتارهای
اجتماعی هم اهنگ باشد .
است . ژاپن هم به علت وصلت های قومی در خلاقیت تکنیک. ها ضعیف و به سرعت خلاقیت های اندیشه های دانشمندان غرب وگاهی به نام خود اجرایی یا تقلید می کنند .