در چند سال اخیر به طور معمول همیشه هفته آخر ماه ذیحجه که پس از آن وارد ماه محرم میشویم بازار داغ کنسرتهای پاپ بوده است. مخصوصا که در این چند سال اخیر این هفته آخر با فصل تابستان همراه شده و برای همین اوقات فراغتهای بیشتری برای گذران ساعاتی در سالنهای کنسرت به وجود آمده و همین موضوعات دست به دست هم داده تا خلا نبود برنامههای تفریحی برای گذران اوقات فراغت رونقی فراتر از انتظار به کنسرتهای هفته آخر ببخشد.
کنسرتهایی که تا کنون استقبال خوبی هم از آنها شده به طوری که فروش بلیتها آنقدر زیاد بودند یا پیشفروش به سرعت تمام میشده یا به دلیل استقبال مردمی سانسها و روزهای کنسرت خوانندههای گوناگون تمدید و تکرار میشدند. به همین دلیل هم ترافیکی گسترده در میان اجرای کنسرتهای پاپ به وجود آورد که باعث میشد علاقمندان به خوانندگان پاپ سردرگم این همه اجراهای فشردهای باشند و ندانند از کجا شروع و به کجا ختمشان کنند.
صندلیهایی که به دلیل شهرت پر میشوند
استقبال از خوانندگان پاپ شناخته شده به همراه چهرههای مطرحی که حرفه اصلیشان کارگردانی یا بازیگری است نیز موجب شد تا واکنشهای مثبت و منفی هم در میان این حجم عظیم ترافیک اجراها به وجود آورد. از یک سو کنسرتهای مهران مدیری، کارگردان و بازیگری که این روزها با پخش سریال «هیولا» در شبکه خانگی بار دیگر توانایی خود را در ساخت سریالهای طنز نشان داده به دلیل بازخوانی ترانههای قدیمی خوانندههای معروف از یک سو و از سوی دیگر قیمت بالای بلیتهایی که بابت اجرایش به فروش میرساند موجب شد تا موجی از انتقاد به سوی این کارگردان روانه شود.کارگردانی که البته برگزاری کنسرت، تجربه اولاش نبوده و حتی صدای او را در تیتراژ برخی از سریالهایی که خودش سازنده آن بوده نیز شنیدهاید با این وجود به دلیل آنکه معمولا به بازخوانی ترانهها پرداخته با موجی از انتقاد همراه با استقبال پرشور همراه بود.
از طرفی اجراهای ضعیف محمدرضا گلزار در تور کنسرت شهرستانهایش نیز واکنشهایی منفی بسیاری را به همراه داشت و این سوال را به وجود آورد چرا باید بازیگری که توانایی اجرا و حتی زدن درست ساز! باوجود سابقهاش در حضور گروه آریان داشته ندارد تیمکنسرتهایش برگزار و اتفاقا مورد استقبال بیماری از مخاطبان قرار میگیرد؟
رقابت برای دریافت مجوز اجرای کنسرت
فارغ از چنین انتقادها و ضعف همیشگی در نبود سالنهای استاندارد برای اجرای کنسرت؛ اما رقابت میان خوانندگان، تهیهکنندگان و سالندارها بسیار زیاد و تنگاتنگ بوده و باوجود تمام ضعفها هم مردم و هم برگزارکنندگان وجود همین سالنها را نیز غنیمت شمرده و در تلاش برای گرفتن مجوز و اجرای برنامههای خود را دارند.
رضا بهرام، امید حاجیلی، گروه ماکان، آرش و مسیح، رضا صادقی، مهدی یراحی، بهنام بانی، محسن ابراهیمزاده، زانیار خسروی، علیرضا طلیسچی، هوروش بند، پازل بند، چارتار، فرزاد فرخ و... از جمله نامهای خوانندگانی هستند که این روزها حسابی گل کردهاند و با اجراهای خود در سالنهای کنسرت تهران و شهرستانها تلاش برای جذب مخاطبهایشان داشتهاند.
سطح سلیقه مردم را پایین نیاورید
جذب مخاطبهایی که اتفاقا موفق هم بوده و جای امیدواری دارد که مردم نگاه خوبی به موسیقی مخصوصا موسیقی پاپ کشور داشتهاند و برای خوانندگان جوان ارزش قائل هستند؛ اما این موضوع تمام ماجرا نیست و میتوان گفت این جریان تنها یک روی سکه است و روی دیگر سکه به منتقدان و صاحبنظرانی برمیگردد که معتقدند سطح سلیقه مخاطبان باتوجه به ضعف در موسیقی، محتوا و... هر روز در حال عفول است. این در حالیست که موسیقی سنتی و کلاسیک روز به روز مسیر نزول خود را بیشتر از قبل طی میکند در حالی که به باور این منتقدان باید به سمتی رفت تا هم خوانندگان پاپ در مسیر درست پیشرفت قرار گیرند و بتوانند سطح سلیقه مخاطبها را پایین نیاورند و هم این میزان استقبالی که در حال حاضر وجود دارد را حفظ کنند که آن را نیز مدیون نبود برنامههایی به منظور پرکردن اوقات فراغت شهروندان هستند و از سوی دیگر استقبال و نگاهی نو تازه نیز به موسیقی کلاسیک و سنتی شود که اتفاقا آنها نیز در تلاش هستند نگاه مخاطبها را نیز به سمت خود متمایل کنند.
صدای مهران مدیری ..... است.