به گزارش دویچه وله، به رغم ممنوعیت تظاهرات در هنگ کنگ که به تازگی اعلام شده، هزاران نفر روز شنبه دست به راهپیمایی اعتراضی زدند و شمار زیادی نیز روز یکشنبه، اول سپتامبر بار دیگر بخشهای بزرگی از فرودگاه را اشغال کردند.
به گزارش "تاگسشاو"، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان، هزاران معترض در پارکینگ فرودگاه بینالمللی هنگ کنگ تجمع کردند و رفت و آمد سرویس حمل و نقل عمومی به فرودگاه به کلی مختل شد.
بنا بر این گزارش، مسئولان فرودگاه پس از دریافت حکم ممنوعیت تظاهرات در محوطه فرودگاه، این حکم را بارها از بلندگوهای فرودگاه به گوش تجمعکنندگان رساندند اما کسی توجه چندانی به درخواست ترک محوطه پارکینگ و ساختمانهای اطراف نکرد.
تجمعکنندگان در ادامه با گاریهای حمل وسائل مسافران موانعی ایجاد کردند و به اشغال پارکینگ فرودگاه ادامه دادند. پلیس برای جلوگیری از ورود معترضان به ساختمان اصلی فرودگاه تمام درهای ورودی را بست و تنها به مسافران، پس از نشان دادن بلیط هواپیما و کارت شناسایی اجازه داخل شدن میداد.
تجمعکنندگان در پارکینگ فرودگاه پس از رسیدن نیروهای کمکی و واحدهای عملیات ویژه پلیس رفته رفته، اطراف ساختمان اصلی و محوطه پارکینگ را ترک کردند.
حدود سه هفته پیش نیز معترضان فرودگاه بینالمللی هنگ کنگ را اشغال کردند که در پی آن به مدت دو روز نشستن و برخاستن هواپیما از این فرودگاه به کلی مختل شد.
روز شنبه و پس از تجمع دهها هزار نفر از حامیان جنبش دموکراسیخواهی در مرکز شهر هنگ کنگ، میان تظاهرکنندگان و نیروهای پلیس درگیریهای شدیدی رخ داد.
مطابق گزارشها روز شنبه تظاهرکنندگان مواد آتشزا و سنگ به سوی نیروهای پلیس پرتاب میکردند و نیروهای انتظامی میکوشیدند با گاز اشکآور و خودروهای آبپاش آنها را متفرق کنند.
آب رنگی و شلیک تیر هوایی
گفته میشود پلیس آب را به مواد رنگی آبی آغشته کرده بود تا بتواند شرکتکنندگان در تظاهرات را بهتر شناسایی کند. همچنین گزارش شده که نیروهای پلیس در یک موقعیت بحرانی برای کنترل بهتر اوضاع دستکم دو تیر هوایی نیز شلیک کردهاند.
انتشار گزارشهای پراکنده در مورد نفوذ نیروهای پلیس با لباس مبدل در میان تظاهرکنندگان که با هدف تحریک و ایجاد تشنج انجام میشود به نگرانیها در مورد آینده حرکتهای اعتراضی در هنگ کنگ دامن زده است.
همچنین در شبکههای اجتماعی تصویرها و ویدئوهایی زیادی منتشر شده، که در صورت اصالت، حکایت از حمله و هجوم خشونتآمیز پلیس در ایستگاههای مترو و علیه جوانانی دارد که ظاهرا در تظاهرات شرکت داشتهاند.
دهها مجروح و بازداشتی
به گزارش "تاگسشاو" روز شنبه دستکم ۳۰ نفر مجروح شدهاند و پلیس بازداشت دهها نفر از تظاهرکنندگان را تائید کرده است. حرکتهای معترضان در هنگ کنگ از حدود سه ماه پیش آغاز شد. این اعتراضها ابتدا علیه یک لایحه دولت برای تسهیل استرداد افراد مظنون به چین شکل گرفت و در ادامه به جنبشی علیه نفوذ رو به افزایش پکن برای سرکوب آزادیهای مدنی بدل شد.
تظاهرات روز شنبه در اصل به مناسبت پنجمین سالگرد حرکت موسوم به "جنبش چتر به دستها" سازماندهی شده بود که پلیس آن را ممنوع اعلام کرد. در جریان اعتراضهای سال ۲۰۱۴ فعالیتها در هنگ کنگ، که یکی از بزرگترین مراکز تجاری و مالی شرق آسیا محسوب میشود، برای چند هفته مختل شد.
هنگ کنگ از میانه قرن ۱۹ میلادی تا ۱۹۹۷ مستعمره بریتانیا بود و از آن پس به جمهوری خلق چین ملحق شد. هنگ کنگ یک منطقه آزاد تجاری خودگردان است و برخلاف چین، ساکنان آن از حقوق شهروندی و آزادیهای مدنی گستردهای برخوردارند.