حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره خواص شربت هل اظهار کرد: شربت هل یکی از شربتهای خوش طعم و مفید است که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B شامل B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، فسفر، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، آهن، اسید فولیک، فیبر، پروتئین، رزین و زینجیبرن است.
او ادامه داد: این شربت ضد نفخ و بادشکن است و تاثیر چشمگیری در رفع بوی بد دهان دارد همچنین این شربت به افزایش دمای بدن در فصول سرد سال کمک میکند و نقشی موثر در تقویت عمومی بدن دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت عوارضی مثل اختلالات هضم ناقص غذا، عفونتهای معده، لثه، سینوسها و گلو دارد، بوی ناشی از مصرف سیر و پیاز و غیره را رفع میکند. شربت هل خاصیت چربیسوزی دارد و به کاهش وزن کمک میکند همچنین نقش موثری در افزایش قدرت باروری در مردان و تقویت سیستم قلبی و عروقی دارد.
نقش شربت هل بر بهبود بینایی
عظمایی با اشاره به تاثیر این شربت بر بهبود بینایی تاکید کرد: شربت هل به علت وجود ویتامین C فراوان میتواند سرماخوردگی، گلو درد، برونشیت و آسم را رفع کند، این شربت آرامبخش است بنابراین میتواند اضطراب، استرس و افسردگی را از بین ببرد؛ همچنین این شربت تاثیر چشمگیری در رفع عفونت مجاری ادراری، التهاب مثانه و اسپاسم عضلات دارد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: ویتامینهای A ، C و E موجود در این شربت باعث ایجاد خاصیت آنتیاکسیدانی در آن شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، همچنین این شربت تاثیر زیادی بر رفع حالت تهوع، سکسکه و روماتیسم، دفع سموم از بدن، کنترل دیابت نوع ۲، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلای افراد به آلزایمر دارد.
او با تاکید بر منع مصرف این شربت برای زنان باردار گفت: برای تهیه شربت هل به یک لیتر عرق هل، نیم لیتر عرق زنجبیل، ۳۵ گرم دانه نیمکوب شده هل و۵۰۰ گرم عسل احتیاج دارید؛ کافی است عرقیات را با هم مخلوط و دانههای نیمکوب شده هل را به آن اضافه کنید؛ بعد از پنج ساعت محلول به دست آمده را برای پنج دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید و بعد از متعادل شدن دمای مخلوط، عسل را به آن اضافه کنید.