آفتابنیوز : محمد سلجوقی روز پنجشنبه در «همایش كارآفرینی و كسب و كارهای كوچك» میزان خطرپذیری سرمایهگذاری را در سوییس ۱/۵درصد و در ایران ۴۵ درصد ذكر كرد و افزود: طی سالهای بعد از انقلاب هزار و ۳۰۰میلیارد تومان سرمایه ایرانیان از كشور خارج و فقط در مقابل ۲۰میلیارد تومان بر روی كاغذ توانستیم سرمایه جذب كنیم كه از این میزان هم فقط حدود هفت میلیارد تومان آن محقق شده است.
او در ادامه میزان بهرهوری را در اوایل جنگ تحمیلی ۱/۶۵درصد ذكر كرد و گفت طی این سالها این رقم با ۱/۱درصد كاهش هماكنون به ۶۴صدم درصد رسیده است.
سلجوقی تولید ناخالص داخلی كشور را طی سال گذشته ۱۹۰میلیارد دلار ذكر كرد و گفت: اگر این میزان با بهرهوری ۱/۶۵درصد محاسبه میشد امروز رفاه مردم ما پنج برابر شده بود.
وی با بیان اینكه به دلیل عدم كارآیی، رفاه پنج برابری را طی این سالها از دست دادهایم گفت: امروز توسعهیافتگی به مفهوم كار كم و بازدهی زیاد است و ۲۰ساعت كار در شبانهروز به مفهوم راندمان بالا نیست.
سلجوقی خاطر نشان کرد: در دهه ۶۰ رشد گسترده جمعیت موجب شد طی سالها با مشكلات عدیدهای برای ارایه خدمات به این جمعیت دچار شویم اما به هر نحو این معضل رفع شد ولی اكنون نمیتوان از معضل اشتغال، مسكن و ازدواج به راحتی گذشت.
مدیركل مركز توسعه امور كارآفرینان وزارت كار و امور اجتماعی اظهار داشت: هر فعالیتی كه انجام شود و منجر به ارزش افزوده نگردد اتلاف منابع و سرمایه است.
وی با بیان اینکه دانشگاهها باید از حالت نهاد علمی، فرهنگی و آموزشی صرف خارج شده و تبدیل به یك نهاد علمی، فرهنگی و اقتصادی شوند، تصریح کرد: باید راهبرد اشتغال همچون «دادن ماهی و تور ماهیگیری» را كنار گذاشته و ذهن خلاق دانشجویان را فعال كنیم.
او افزود: امروز چهارپنجم مشاغل در كشورهای توسعهیافته توسط بنگاهها و شركتهای كوچك راهاندازی میشود و در كشوری چون آمریكا ۳۰درصد رشد اقتصادی مربوط به شركتهایی است كه بیش از پنج سال از عمر آنها نمیگذرد.
وی توضیح داد: بیش از یك سوم مراكز رشد دنیا شامل حدود یك هزار مورد در اختیار آمریكا است.