کد خبر: ۶۱۱۹۴۴
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۸

گزارش واشنگتن‌پست از چالش‌های ترامپ برای ائتلاف‌سازی علیه ایران

روزنامه واشنگتن تایمز گزارش داد: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مصمم است در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، حمایت کشورهای جهان را از مواضع خود علیه ایران جلب کند؛ اقدامی که در بحبوحه تغییرات جدی در تیم امنیت ملی کاخ سفید، او را با چالش فزاینده ای روبرو خواهد کرد.
گزارش واشنگتن‌پست از چالش‌های ترامپ برای ائتلاف‌سازی علیه ایران
آفتاب‌‌نیوز :

در گزارش این روزنامه آمریکایی که روز گذشته(یکشنبه) منتشر شده، آمده است: در آستانه گردهمایی بین المللی سالانه در نیویورک(هفتاد وچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد) «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا گفت، «همکاری برای مهار دشمنی فزاینده ایران، مسوولیتی بین المللی است.»

وی تاکید کرد که آمریکا بدنبال خودداری از اقدام نظامی به نفع دیپلماسی است.

پمپئو روز گذشته در مصاحبه با فاکس نیوز ساندی گفت: همه دنیا این موضوع را درک می کنند که ایران یک نقش آفرین بد است. امیدوارم این هفته در نیویورک، جهان مقابل این موضوع بایستد و مقامات ارشد ایرانی متقاعد شوند که این رفتار آنها پذیرفتنی نیست.

وزیر امور خارجه ترامپ با اشاره به حملات شنبه گذشته به تاسیسات نفتی عربستان گفت: واکنش به این اقدام جنگی دولتی مسوولیت جهان است.

در مقابل «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران ائتلاف جدید تحت امر آمریکا برای به اصطلاح حفاظت از امنیت کشتیرانی در منطقه را مورد انتقاد قرار داده و روز گذشته از کشورهای غربی خواست مسوولیت حفاظت از امنیت خلیج فارس را به ائتلاف تحت امر تهران واگذار کنند. او همچنین گفت طرح صلحی را این هفته در سازمان لل متحد رونمایی می کند.

ترامپ در واکنش به این پیشنهاد ایران گفته که از شنیدن چنین طرح صلحی استقبال می کند اما در عین حال هر گونه برنامه دیدار با مقامات ایرانی در سازمان ملل متحد را نفی کرده است.

او روز گذشته به خبرنگاران گفت، «پیشرفت های زیادی» در رابطه با ایران ایجاد شده است؛ اظهاراتی که ظاهرا اشاره به تحریم های جدید آمریکا علیه تهران داشت.

نقش پمپئو در مقابله با تهران با توجه به خروج «جان بولتون» مشاور امنیت ملی آمریکا از کاخ سفید برجسته تر شده است. بولتون، مقام تندروی آمریکایی دو هفته پیش به دستور ترامپ اخراج شد.

بولتون از قرار در کنار سایر اختلافات خود با ترامپ، بشدت با تصمیم ژوئن گذشته رئیس جمهور آمریکا برای لغو حمله به ایران به تلافی سرنگونی پهپاد آمریکایی در تنگه هرمز مخالفت کرده بود.

«رابرت او برایان» مذاکره کننده ارشد سابق رئیس جمهور در امور گروگانگیری جانشین بولتون شده است. او نیز نقش کلیدی در سازمان ملل متحد به نمایندگی از آمریکا دارد.

«کِلی کرافت» سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد نیز به تازگی این پست را در اختیار گرفت و سنا وی را در ۳۱ ژوئیه (۹مرداد) تایید کرد.

پمپئو در جریان نشست های سازمان ملل متحد، نشست ائتلاف راهبردی خاورمیانه را شامل کشورهای عربستان، کویت، امارات، قطر، بحرین، عمان و اردن برگزار خواهد داد که انتظار می رود مساله ایران در صدر مذاکرات این نشست باشد.

دموکرات ها و برخی تحلیلگران سیاست خارجی می گویند خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران، کار ترامپ برای ائتلاف سازی علیه ایران را دشوارتر کرده است.

سناتور «بنجامین ال کاردین» از اعضای دموکرات کمیته روابط خارج سنای آمریکا در این زمینه گفت: با متحدان اروپایی خود در جلب حمایت مورد نیاز مشکل داریم. با خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران، دیدگاه ها اروپایی ها این است که این مشکل آمریکا است. ما با این خروج، ایران را منزوی نکردیم بلکه آمریکا منزوی شده است.

«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسراییل گفته که به دلیل نتایج انتخابات هفته گذشته، سفر به نیویورک را لغو کرده است. این موضوع باعث شده که ترامپ یکی از متحدان محبوب خوددر خاورمیانه را در مجمع عمومی از دست بدهد.

«جو آلترمن» مدیر برنامه خاورمیانه در مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی در این ارتباط گفت: در نشست های امسال مجمع عمومی، ترامپ واقعا به متحدانی برای پیشبرد اهداف خود علیه ایران نیاز دارد. واضح است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه قصد ندارد کمکی به او کند. نتانیاهو در این اجلاس حضور نخواهد داشت. بنابراین ترامپ باید نظر متحدان خود را برای (به اصطلاح) همکاری در مقابل تهدیدی مشترک جلب کند.

آلترمن اذعان کرد که رئیس جمهوری آمریکا، رویکرد متفاوتی را در اجلاس امسال در مقایسه با اولین حضور خود در سال ۲۰۱۷ اتخاذ کرده است. ترامپ در اجلاس سال ۲۰۱۷ تهدید کرده بود که اگر لازم باشد، آمریکا «به طور یکجانبه کره شمالی را به طور کامل نابود خواهد کرد.»

وی همچنین گفت: ترامپ متقاعد شده که می تواند در مقایسه با رئیسان جمهوری پیش از خود عملکرد بهتری در قبال ایران داشته باشد. اما رویدادهای چند روز گذشته نشان داد که ایران از دستور کاری که ترامپ علاقه مند است ایرانی ها از آن پیروی کنند، تبعیت نمی کند.

آلترمن معتقد است با رفتن بولتون، «پمپئو جنجال برانگیزترین پادشاه در جهان سیاست خارجی رئیس جمهور» است.

ترامپ روز یکشنبه به خبرنگاران گفت: ایران می تواند کشوری بزرگ و ثروتمند باشد اما آنها راه دیگری را انتخاب کرده اند و از این تصمیم خود بسیار متاسف خواهند شد.

مقام های ایرانی که در نشست های سازمان ملل متحد شرکت دارند در مقابل، آمریکا را به عقب نشینی از تعهدات خود در قبال توافق هسته ای متهم کرده اند.

یک مقام ارشد دولتی آمریکا که در گزارش واشنگتن تایمز نام او فاش نشده، گفت «ما از فرصت مشورت با شرکا و متحدان خود در خصوص واکنش جمعی به حمله به تاسیسات نفتی عربستان استقبال می کنیم. مهم است که فراموش نکنیم حمله به زیرساختارهای عربستان در واقع حمله به هر یک از مصرف کنندگان انرژی است.»

ترامپ شب گذشته(یکشنبه) شب وارد نیویورک شد و امروز (دوشنبه) با میزبانی نشست «دعوت جهانی» برای حفاظت از آزادی مذهبی فعالیت خود را در سازمان ملل متحد آغاز خواهد کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین