شرکت توماس کوک که اولین بار در سال ۱۸۴۱ میلادی توسط یک کابینت ساز انگلیسی تشکیل شد، تلاش می کرد تا برای فرار از ورشکستگی ۲۰۰ میلیون پوند بهدست بیاورد اما موفق نشد.
به گزارش آفتابنیوز؛ «گرنت شاپس» وزیر حمل و نقل انگلیس این رویداد را عمیقا ناراحت کننده توصیف و تصریح کرد که دولت تلاش می کند تا تعهدات باقیمانده این شرکت را اجرا کند. «تامس کوک» با ۲۰ میلیون مشتری، ۱۰۵ هواپیما و ۲۰۰ هتل در ۱۶ کشور در اختیار داشت.
تحولات اقتصادی و تجاری انگلیس در آستانه خروج رسمی این کشور از اتحادیه اروپا تعریف چندانی ندارد و بانک مرکزی انگلیس پیش بینی کرده که این کشور ممکن است در سال جاری دچار رکود اقتصادی شود.
پیش از این اتاق بازرگانی انگلیس نیز هشدار داده بود که هزاران شرکت فعال خارجی به فکر خروج از این کشور افتادهاند.
رئیس شرکت هواپیماسازی ایرباس درباره خروج از کارخانههای این شرکت به خارج از انگلیس هشدار داده و تاکنون بسیاری از فروشگاههای زنجیرهای در این کشور تعطیل و یا نیروهای خود را تعدیل دادهاند.
بر اساس برنامه اعلام شده انگلیس کمتر از ۳۸ روز دیگر رسماً از اتحادیه اروپا خارج میشود، اما هنوز درباره نحوه اجرای برگزیت به توافق نرسیده است.
تاثیر ورشکستگی بر مشتریان توماس کوک چیست؟
این وضعیت مشتریان این شرکت را دچار سرگرمی کرده است. هماکنون ۶۰۰ هزار مشتری توماس کوک از کشورهای مختلف در سفر هستند که ۱۵۰ هزار نفر از آنها شهروند بریتانیایی هستند که خارج از کشور در تعطیلاتی به سر میبرند.
اما از امروز صبح همه فعالیتهای شرکت توماس کوک متوقف شده است از جمله خط هواپیمایی این شرکت. این اتفاق موجب شده است که بازگشت آنها به خانه و پرداخت هزینه اقامت هتل آنها با مشکل روبرو شود.
چه کسی شهروندان بریتانیایی را به خانه بازمیگرداند؟
حالا دولت بریتانیا با استفاده از بودجه عمومی برای بازگرداندن ۱۵۰ هزار شهروند خود اقدام کرده است. گفته شده است این بزرگترین عملیات بازگرداندن شهروندان بریتانیایی به کشور در زمان صلح محسوب میشود.
دولت بریتانیا ۴۴ هواپیما را مامور این کار کرده است که از امروز پرواز خواهند کرد. دولت همچنین هزینه هتلهای گردشگران بریتانیایی که مشتریان توماس کوک بودهاند را هم پرداخت خواهد کرد.
۲۲ هزار کارمند این شرکت در جهان به احتمال زیاد کار خود را از دست خواهند داد از جمله ۹ هزار نفر کارمند در بریتانیا.
توماس کوک چرا ورشکسته شد؟
بر اساس گزارشها، از دولت بریتانیا خواسته شده بود که برای نجات توماس کوک ۲۵۰ هزار پوند وثیقه بگذارد اما دولت بریتانیا نپذیرفت و این شرکت ورشکسته اعلام شد.
از سال گذشته و با تشدید بحران مالی توماس کوک ارزش سهام این شرکت به شدت افت کرده است؛ بعضی از فعالان بازار این سهام را اساسا "بیارزش" میخوانند.
سال پیش، این شرکت در توافقی با سهامدارانش (که بزرگترین آنها شرکت بینالمللی فوسون است) برای نجات از بحران، یک برنامه تعریف کرد.
در این برنامه گفته شده بود به ۹۰۰ میلیون پوند ( یک میلیارد و ۱۲۲ میلیون دلار) نیاز است؛ منبع تامین کننده این اعتبار شرکت بینالمللی "فوسون" اعلام شد که گروهی از سرمایهگذاران آن را تشکیل میدادند.
ارائه دهندگان وام و سرمایهگذاران، بعدا با انجام یک بررسی مستقل به این نتیجه رسیدند که به غیر از ۹۰۰ میلیون پوند گفته شده، توماس کوک به ۲۰۰ میلیون پوند دیگر نیاز دارد که مجموعا پول مورد نیاز را به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون پوند (یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار) میرساند
منابع: خبرگزاری ایرنا- بی بی سی