کد خبر: ۶۱۲۲۰۹
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۹

جهانگیری: ثبات به اقتصاد کشور بازگشته است/افزایش سهم زنان در مدیریت کشور

با وجود همه فشارهای ناشی از تحریم‌های ظالمانه آمریکا، آرامش و ثبات نسبی در اقتصاد کشور حاکم شده است.
جهانگیری: ثبات به اقتصاد کشور بازگشته است/افزایش سهم زنان در مدیریت کشور
آفتاب‌‌نیوز :

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه دیدار با زنان فعال اقتصادی کشور که ظهر امروز (سه شنبه) به ریاست وی برگزار شد، با تاکید بر اینکه خوشبختانه امروز توانمندی و ظرفیت بسیار خوبی در زنان کشور شکل گرفته است، گفت: امروز شاهد آن هستیم که تعداد قابل توجهی از واحدهای بزرگ تولیدی توسط زنان کارآفرین به نحو مطلوب اداره می‌شود.

وی افزود: امروز حضور زنان در صحنه مدیریت کشور نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته و در دانشگاه‌های کشور به جز رشته‌های مهندسی، در سایر رشته‌ها سهم دختران نسبت به پسران افزایش یافته است.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه در سال‌های اخیر تحولات بازار کار به میزان چشمگیری به نفع زنان رقم خورده است،‌ خاطر نشان کرد: بر اساس آمارها سهم زنان در اشتغال کشور ارتقاء پیدا کرده و این مرهون تلاش زنان کارآفرین است که سرمایه‌های مهمی برای کشور محسوب می‌شوند و باید مورد حمایت قرار گیرند.

جهانگیری با تاکید براهمیت نقش زنان در مقاطع مختلف نظیر دوران انقلاب اسلامی و دوره دفاع مقدس،‌ تصریح کرد: زنان ایران در همه مقاطع با عملکرد موفق خود توانسته‌اند به اداره کشور کمک‌های شایانی را انجام دهند و در مقطع فعلی نیز که به دلیل جنگ اقتصادی و فشارهای ناشی از تحریم کشور با چالش‌های جدی روبرو است، کارآفرینان زن نقش پراهمیتی در اشتغالزایی و اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: خوشبختانه به فضل الهی امروز با وجود همه فشارهای ناشی از تحریم‌های ظالمانه آمریکا، آرامش و ثبات نسبی در اقتصاد کشور حاکم شده است. البته این سخن به معنای رشد بالای اقتصادی نیست بلکه به این معنی است که دشمنان ملت ایران تلاش کرده‌اند که اقتصاد کشور را متلاشی کنند اما امروز اقتصاد ایران روی پای خود ایستاده و شاخص‌های اقتصادی ثبات نسبی را نشان می‌دهد.

جهانگیری با تاکید بر اینکه زنان ایرانی از توانمندی بالایی در عرصه‌های مختلف برخوردار هستند، افزود: در گذشته باور زنان کشور نسبت به توانمندی خودشان ضعیف بود اما امروز اعتماد به نفس آنها تقویت شده و با قدرت و روحیه قوی در صحنه حضور دارند.

وی با اشاره به برخی گلایه‌های مطرح شده در جلسه در خصوص موانع پیش‌روی فعالیت استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان، گفت: حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی است و علاوه بر آن دولت نیز به توانمندی جوانان تحصیل‌کرده باور جدی دارد چرا که جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته‌اند گره‌های بزرگی را در کشور باز کنند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: البته وجود برخی مقاومت‌ها در برابر گسترش استارتاپ‌ها و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان چندان دور از ذهن نیست چرا که روندهای سنتی در حال تبدیل‌شدن به نوآوری و روندهای نوین هستند و ممکن است این تغییرات برای عده‌ای خوشایند نباشد و بخواهند در برابر این تغییر مقاومت کنند.

جهانگیری همچنین با تاکید بر ضرورت حمایت از زنان کارآفرین فعال در عرصه صادرات، اظهار داشت: در شرایطی که تحریم‌های ظالمانه آمریکا درآمدهای حاصل از فروش نفت ایران را هدف قرار داده است، یکی از اصلی ترین و مهمترین سیاست‌های دولت حمایت از صادرات غیرنفتی است که در همین راستا تلاش خواهیم کرد موانع پیش روی صادرات محصولات تولیدی زنان کارآفرین برطرف شود.

وی خطاب به زنان کارآفرین حاضر در جلسه با تاکید بر اینکه دولت با همه توان از شما حمایت خواهد کرد، گفت: مسائل و دغدغه‌هایی که در این جلسه مطرح کردید مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در چارچوب مقررات و تا حد امکان نسبت به رفع این مشکلات اقدام خواهد شد.

در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت نیز حضور داشتند، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه گام‌های بلندی در دولت دوازدهم در عرصه زنان برداشته شده است، گزارشی از تحولات صورت گرفته در بخش‌های مختلف ارائه کرد.

ابتکار همچنین گزارشی از فعالیت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری ارائه کرد و افزود: شناسایی گروه‌های اولویت‌دار شامل فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و زنان سرپرست خانوار از جمله اقدامات این معاونت بوده است و پس از شناسایی نسبت به توانمندسازی اجتماعی-اقتصادی آنان اقدام شده است.

وی با اشاره به بالا بودن شکاف جنسیتی در مشارکت اقتصادی و اشتغال زنان، گفت: برای رفع این ضعف، برنامه‌ریزی‌هایی صورت گرفت که استانداردسازی و حمایت از مشاغل خانگی و ایجاد سازوکار مناسب برای ثبت مشاغل غیررسمی از جمله این اقدامات است.

وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست از اهتمام جدی خود برای کمک به زنان کارآفرین خبر دادند و به تشریح برنامه‌ها و سازوکارهای دستگاه اجرایی خود برای رفع دغدغه‌های فعالیت اقتصادی زنان پرداختند.

در ادامه این جلسه ۲۰ نفر از زنان کارآفرین به معرفی حوزه فعالیت و میزان اشتغالزایی خود پرداختند و مهمترین و اصلی‌ترین دغدغه‌های خود را مطرح کردند که تسهیل‌ امور، رفع مقررات دست‌وپا گیر اداری، تامین نقدینگی، ایجاد تسهیلات برای حضور در بازار و نمایشگاه‌های بین المللی و امکان خرید اعتباری مواد اولیه تولید از جمله مسائل مطرح شده بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین