کد خبر: ۶۱۳۰۹۳
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۸

واعظی: ملاقات با کشورهای اروپایی بر اساس اهداف دیپلماسی بود/جنگ یمن، وارد فاز جدید شده است

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: ملاقات با کشورهای اروپایی بر اساس اهداف دیپلماسی بود و مقام معظم رهبری هم فرمودند غیر دو کشور که نام بردند در ِمذاکره باز است.
آفتاب‌‌نیوز :

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور با حضور در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» در خصوص سفر رئیس جمهور به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل، اظهار داشت: خوشحالم که یک بار دیگر فرصتی پیدا کردم که خدمت مردم گزارشی را عرض کنم.

وی در خصوص ارزیابی خود از سفر گفت: سفر با توجه به شرایطی که در منطقه داشتیم و با توجه به شرایطی که فشارهای حداکثری آمریکا بر ایران از نظر اقتصادی، تبلیغاتی و جنگ روانی وجود داشت اهمیت زیادی داشت؛ از سوی دیگر تلاش هایی که آمریکا می کرد تا از مجمع عمومی استفاده کند برای اینکه آنچه که در گذشته نتوانسته درباره برجام به نتیجه برسد و اتفاقی که در آرامکو عربستان افتاده بود را با هم گره بزند.

واعظی گفت: ما در چنین شرایطی وارد نیویورک شدیم و طراحی های مختلفی را از قبل انجام داده بودیم؛ قبل از اینکه برویم محدودیت‌هایی را آمریکایی‌ها برای هیئت ایرانی به وجود آورده بودند و آنها اصلاً دوست نداشتند که ما برویم. میخواستم شرایطی را به وجود بیاورند که ما حضور نداشته باشیم و به همین دلیل محدودیتی را برای همراهان رئیس‌جمهور به وجود آوردند. به کل تیم خبری و مطبوعاتی اصلاً ویزا ندادند.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه به همکاران ما در معاونت مطبوعاتی نیز اجازه ورود به آمریکا را ندادند، گفت: هدف آنها این بود که به شخص آقای رئیس جمهور و چند نفر ویزا بدهند و به بقیه ندهند که ما به این سفر نرویم و پیش‌بینی آن ها این بود که اگر سفر انجام بشود و ملاک‌های سال قبل و سالهای قبل را در نظر بگیرند کارشان مشکل می‌شود. در این شرایط تصمیم بر این شد که این فرصت را که معمولاً کشورها حداکثر بهره برداری از این فرصت را می کنند به خاطر اینکه بتوانند با رهبران مختلف دیدار دوجانبه داشته باشند و با رسانه‌ها صحبت کنند را از دست ندهیم. در آمریکا علیه ما تبلیغات منفی زیاد می‌شود و فرصت خوبی بود که بتوانیم آنها را خنثی کنیم.

واعظی افزود: با نخبگان آمریکایی ها جلسه خوبی داشتیم و نکات بسیار مهمی در آن مطرح شد. با رسانه‌های بزرگ آمریکا دیدار خصوصی تحلیلی داشتیم و این به معنای مصاحبه نیست و این به معنای تحلیل و گفتگو نسبت به موضوعات متفاوت مبتلا به ما و آمریکا و منطقه است. ما با فاکس نیوز که شبکه اختصاصی خود آقای ترامپ است و از این طریق با طرفداران صحبت می‌کند را انتخاب کردیم و دوستان ما اینجا خیلی نگران بودند که این مصاحبه خیلی چالشی و به ضرر ما باشد اما به دلیل اینکه مخاطبین آن جمهوری خواهان و طرفداران ترامپ هستند و کمتر حرف های ما را شنیدند و حرف های طرف مقابل را شنیده‌اند، را انتخاب کردیم.

وی با تاکید بر اینکه جلسه ای گذاشته شد که تمام رسانه‌های بزرگ آمریکا بودند، حضور در آمریکا را فرصتی دانست که علاوه بر ملاقات‌های دوجانبه، تماس‌هایی با مسئولین مختلف بین المللی انجام شد، گفت: فرصتی بود تا سخنرانی‌هایی که در مجمع عمومی که بسیار شنونده در دنیا دارد انجام شود. اکثر رسانه های بزرگ و معتبر دنیا سخنرانی را زنده پخش کردند و این به این معنی نیست که هر کسی آنجا صحبت می کند این اتفاق بیفتد. منتظر بودند تا ببینند مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره موضوعات مهم چگونه مطرح می‌شود و تلاش بر این بود که حقانیت جمهوری اسلامی و فشار بر مردم است و این جنگی که از لحاظ اقتصادی آمریکایی‌ها علیه ما شروع کردند را با افکار عمومی دنیا مطرح کنیم.

درخواست‌های ملاقات بسیاری را نتوانستیم پاسخ مثبت بدهیم

رئیس دفتر رئیس جمهور ادامه داد: موضوعات مهم دیگر موضوعات منطقه‌ای بود که راجع به آنها صحبت کردیم. در همان ایام مسئله یمن، مسئله عربستان، جنگ یمن و مسئله آرامکو مطرح شده بود و علیه ایران خیلی جو سازی صورت گرفته بود.

واعظی در خصوص دیدارهای دو جانبه رئیس جمهور و مقاماتی که رئیس جمهور با آنها دیدار داشتند و اینکه مهمترین دستاوردهای آن چه بود، گفت: اگر بخواهیم در شرایط عادی با روسای کشورهای دنیا دیدار کنیم نیاز به وقت و تدارک زیاد است. این فرصت استثنایی است که می‌توانیم به تنهایی این دیدارها را انجام دهیم. کل اقامت ما در سازمان ملل در نیویورک سه شبانه روز بود و در این سه شبانه روز ۱۵ ملاقات دوجانبه با کشورهای مختلف انجام دادیم و از طرف دیگر علاوه بر مصاحبه دو دیدار عمومی انجام دادیم.

وی با بیان اینکه عملاً در طول روز تمام وقت مشغول بودیم و درخواست‌های ملاقات بسیاری را هم نتوانستیم پاسخ مثبت بدهیم، تصریح کرد: هدف‌گذاری که شده بود این بود که بتوانیم دیدارها را طوری تنظیم کنیم که جایگاه کشورهای اسلامی، همسایه، منطقه، آسیایی، آفریقایی و اروپایی را در نظر بگیریم. برخی از این کشورها مثل ژاپن، هند، پاکستان، عراق و کشورهایی بودند که مبادلات اقتصادی با آنها داشتیم و روابط گسترده‌ای داشتیم که با آنها یک برنامه‌ریزی شد.

واعظی با تاکید بر اینکه فرصت مهمی بود که درباره موضوع برجام با سه کشور اروپایی بیشتر گفت‌وگو کنیم، در رابطه با دلیل دیدارهای خصوصی با کشورهای اروپایی، افزود: اینکه می گویند چرا ملاقات انجام شد، یکی از اهداف دیپلماسی همین است. ما قرار نیست روابط خود را با کشورها به دلیل مشکلات از بین ببریم. ملاقات با کشورهای اروپایی بر اساس اهداف دیپلماسی بود و مقام معظم رهبری هم فرمودند غیر دو کشور که نام بردند در ِمذاکره باز است. ما هم با این کشورها مباحث و اهدافی داریم تا همه مسائل فی ما بین را از طریق گفت و گو حل کنیم. ما از جمله در مورد برجام و موضوعات مهم منطقه مان مواردی داریم که می تواند موضوعات را بین دو کشور از بین ببرد.

وی تاکید کرد: قبل از ورود ما به نیویورک رایزنی ای از سوی آمریکا و عربستان انجام شده بود و آنها هم این بیانیه را دادند که حمایت ایران بوده است. بیانیه البته نمی گوید ایران مقصر بوده است، می گوید اگر حمایت ایرانی ها نبود یمن توان نداشت. رییس جمهور از آقای مکرون، صدراعظم آلمان و نخست وزیر انگلیس صراحتا مدرک خواستند. آنها پاسخ منطقی نداشتند غیر از اینکه یمن چطور توانسته است این اهداف را بزند؟

جنگ یمن، وارد فاز جدید شده است

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: وقتی ملتی 5 سال زیر بمباران است خود را آماده می کند و عکس العمل نشان می دهد. قرار نیست ملتی که چندسال دست بسته است همیشه دست بسته باشد. پس در منطقه ما، جنگ یمن، وارد فاز جدید شده است. لازم بود در این جلسات بگوییم شرایط منطقه ما در چه مرحله ای است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین