نمایندگان در ادامه جلسه علنی امروز- یکشنبه- مجلس شورای اسلامی، با ۱۶۸ رای موافق، ۳۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۲۴ نماینده حاضر با فوریت طرح شفافیت آرای تقنینی موافقت کردند.
محمد علی وکیلی نماینده تهران به عنوان طراح این طرح گفت: خوشبختانه شفافیت امروز تبدیل به مطالبه ملی شده است و باید این مطالبه را قدر بگذاریم؛ شفافیت نقطه مقابل نفاق است و نفاق در هر کشور و سیستمی همچون موریانه می تواند حکمرانی خوب را از چرخه مطلوب خارج کند.
وی با بیان این که شفافیت روی سکه پاسخگویی است،گفت: هر جریان و سیستمی که به پاسخگویی قدرت معتقد باشد و مشروعیت قدرت و میزان مشروعیت قدرت را در میزان پاسخگویی به ملت بداند، حتما و لزوما به شفافیت به ویژه شفافیت مذکرات و آرا و چگونگی رفتار حکمرانان معتقد است؛ هر چه ساحت قدرت شیشهای تر و در معرض عموم باشد، هم اعتماد افزا و هم مشروعیت آفرین است در چنین شرایطی شفافیت آرای نمایندگان ملت موجب تخصیص اکثریت است.
عضو فراکسیون امید مجلس گفت: امروز بیشترین شفافیت را در مجلس شورای اسلامی شاهد هستیم و تمام سکنات نمایندگان اعم از تذکر و اخطار و اظهار نظر و حتی چرت زدن آنها در معرض دوربین عکاسان و خبرنگاران است و از رادیو و تلویزیون پخش می شود، بار نمایندگی ملت امانت گرانسنگ است که باید آن را قدر بگذاریم؛ شفافیت آرا نمایندگان یک مطالبه است؛ نمایندگان بخشی از حاکمیت هستند و بخش های دیگر نیز در قالب های دیگر باید نقش خود را به شکل شفاف ایفا کنند.
وی تصریح کرد: این طرح به امضای روسای سه فراکسیون اصلی مجلس شورای اسلامی آقایان «عارف»، «حاجی بابایی» و «جلالی» رسیده است و اکثریت حاضرین در جلسه از همه جریانهای مجلس آن را امضا کردهاند.
علیرضا محجوب نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با فوریت این طرح گفت: وقت زیادی از این مجلس نمانده است و رفت و برگشتهای این طرح، مشمول مجلس آینده خواهد بود؛ این امور آیین نامهای است، من فوریتی برای این طرح نمی بینیم، مگر اینکه بحث ما این باشد که بگوییم این موضوع را مطرح کردیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون موضوع اشتغال جوانان، مسکن فقرا و کارمندان دولت، معیشت کارمندان و کارگران و ... فوریت دارد؛ این طرح چقدر اهمیت دارد که چه کسی به چه موضوعی چه رایی دارد، اگر چه اساس بر مخفی بودن آرا نمایندگان است و ما نباید این را به عنوان یک حق جمعی تعیین کنیم؛ فوریت این است که ۱۴ میلیارد تومان صرف سفره فقرا شود.
احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی در موافقت با فوریت این طرح گفت: اتفاقی که در دهه محرم توسط یکی از خطبای انقلابی در خصوص انتقاد به عملکرد مجلس و شفافیت آرا نمایندگان مطرح شد، به جا می دانم و از ایشان در توئیتی تشکر کردم؛ نباید برای خود حفاظ شیشه ای ایجاد کنیم.
وی در پاسخ به فریادهای «دو دوی»تعدادی از نمایندگان به سخنانش گفت: رفتار شما نمایندگان گویای این مساله است که دو دقیقه انتقاد همکار خود را بر نمیتابید این جای سوال دارد؛ قرار نبود دیوار شیشه ای ایجاد کنیم.
نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: ما وکلای ملت هستیم و به وسیله مردم هویت یافتیم. ما وکیل موکلین خود هستیم؛ این حداقل حق موکلین است که بدانند وکیل آنها که به حق آنها صاحب هویت و کرسی شده است، چه رایی می دهد، ما باید وکالت مردم را بر عهده بگیریم و به این وکالت پایبند باشیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: ما نباید بر خلاف نظر ملت عمل کنیم و به جای وکیل ملت بودن، وکالت دولت را بر عهده بگیریم، این خیانت به ملت و خون شهدا است.
آزادی خواه قصد ادامه اظهارات خود درباره فوریت این طرح بود که «مسعود پزشکیان» رئیس جلسه علنی در پاسخ به وی گفت، وقت شما تمام شد، شما چند دقیقه خارج از موضوع صحبت کردید؛ آزادی خواه نیز گفت من سه دقیقه دیگر وقت دارم، من زمان گرفتم، که پزشکیان با بیان اینکه نمایندگان رای خود را در باره فوریت این طرح مطرح کنند، گفت که وقت شما تمام شده است و طرح را به رای گذاشت.
در این هنگام آزادی خواه به روبروی جایگاه هیات رئیسه رفت و خطاب به پزشکیان گفت که شما تخلف کردید، پزشکیان نیز خطاب به وی گفت تخلف را شما انجام دادید.
در ادامه «مجتبی ذوالنوری» که پیش از اظهار نظر موافق احد آزادی خواه با طرح شفافیت آرای تقنینی خواهان اخطار اصل ۷۵ بود، خواستار ارائه اخطار خود شد، که پزشکیان گفت که اگر اخطار و تذکر درباره دستور نیست، ارائه نشود.
پزشکیان با بیان اینکه یک فوریت این طرح تصویب شده از این رو هیچ تذکر و اخطاری ندارد، خطاب به ذوالنور گفت: فوریت چه تذکری دارد حاج آقا، به این طرح رای نده.
اعضای هیات رییسه هم نسبت به این موضوع خطاب به پزشکیان گفتند که شما خودت گفتی که (ذوالنور) تذکر دهد.
در این هنگام ذوالنور جلسه علنی مجلس را ترک کرد.