آفتابنیوز : آفتاب: روز چهارشنبه در یک اقدام بیسابقه، 9 ناو جنگی آمریکایی، آن سوی ساحل ایران در روز روشن وارد آبهای خلیجفارس شدند. به ادعای مقامات نیروی دریایی آمریکا، پس از جنگ عراق در سال 2003 این بزرگترین اقدام در نوع خود بوده است.
آمریکاییها اذعان داشتند که ایران را از نقشه عبور این کشتیها که در میان آنان دو ناو هواپیمابر نیز هست، مطلع نساختهاند. آنها باید از آبهای بینالمللی و تنگه هرمز در مرز آبی ایران عبور میکردند، جایی که یکی از شریانهای اصلی صدور نفت به دیگر نقاط است.
بیشتر ناوهای آمریکا برای آن که جلب توجه نکرده باشند عبور و مرور خود را به هنگام شب انجام میدهند و به ندرت در چنین ابعاد بزرگی به حرکت میپردازند. به گفته مقامات نیروی دریایی آمریکا، تصمیم به روانه ساختن دومین ناو هواپیمابر در آخرین دقایق و
بدون دلیل صورت گرفت.
پیش از روانه شدن این رزم ناوها به منطقه، فرمانده عملیات به خبرنگاران گفت: این تهدید که عاملی داخلی یا خارجی تصمیم به مسدود ساختن آبراههای بینالمللی منطقه و بزرگترین آنها تنگه هرمز بگیرد، همیشه وجود دارد.
تبلیغات صورت گرفته پیرامون این حرکت آمریکاییها، به نوعی حاکی از قدرت نمایی آنان دارد. برای مثال در این تبلیغات از این کشتیهای جنگی به عنوان قویترین رزم ناوهای دنیا، نام برده شد. این رزم ناوها در مجموع قادر به جای دادن 17000 پرنسل در خود میباشند.
شروع ماجرا شاید به دو هفته پیش باز گردد که دیک چنی، معاون رئیس جمهور آمریکا در سفری که به منطقه داشت، بر روی ناو استنیس اعلام کرد که آمریکا برای جلوگیری از دسترسی ایران به تسلیحات اتمی در کنار دیگر کشورها ایستاده و بر منطقه نظارت میکند. چند روز بعد، احمدینژاد، رئیس جمهور ایران به آمریکا که علیه برنامههای هستهای ایران فعالیت میکند شدیدا هشدار داد که در صورت حمله به ایران قویا به آن پاسخ خواهند داد و نیز کشورهای منطقه را فراخواند تا خواستار آن شوند که تا نیروهای خارجی منطقه را ترک کنند و آنها را برای ناامن کردن منطقه مورد سرزنش قرار داد.
قرار است سفرای ایران و عراق، روز دوشنبه در بغداد با یکدیگر ملاقات و بر سرامنیت عراق به مذاکره بپردازند. این در حالی ا ست که آمریکا ایران را متهم به دخالت در امور عراق و یاری رساندن به شبهنظامیان شیعه عراق میکند و ایران نیز پیوسته این اتهامات را رد میکند.