کد خبر: ۶۱۳۷۱
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۸۶ - ۲۰:۲۲
درس‌های دوم خرداد از زبان معاون خاتمی

اصلاح اصلاحات!

آفتاب‌‌نیوز :  معصومه ابتکار در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در پاسخ به این سؤال که «چرا از دوم خرداد به سوم تیر رسیدیم» گفت: به نظر من برای برقراری مردم‌سالاری دینی در کشور، در لحظاتی باید شرایط سخت و دشوار را پشت سر گذاشت. شرایطی که ممکن است افراط و تفریط باشد و تفریط کنونی نتیجه افراط آن زمان است. 

منتخب مردم در دور سوم شورای شهر تهران جریان دوم خرداد را دارای نقاط ضعف و قوت بسیار دانست و گفت: جریان اصلاحات برآمده از رأی مردم و پایبند به اصول و هویت انقلاب بود اما برخی مواقع، بعضی از عناصر از موج دوم خرداد استفاده کردند و با فرمان دیگری،‌ ماشین اصلاحات را می‌راندند اما به نظر من هیچ گاه نتوانستند اصل جریان را به دنبال خویش بکشانند چرا که اصلاحات در چارچوب موازین انقلاب و بنیان‌گذار انقلاب است. 

ابتکار با بیان این که هر فرایندی باید به اصلاح خویش بپردازد افزود: جریان اصلاحات در بسیاری از موارد به بازنگری اعمال و سیاست‌های خودپرداخت که این موضوع از نقاط قوت آن است و دولت اصلاحات نیز چنین شرایطی را برای اصلاح امور و بازنگری مسایل فراهم کرد. 

وی افزود: این دوران را می‌توان یکی از موفق‌ترین دوران نظام جمهوری اسلامی دانست که البته نتیجه حکمرانی موفق دوره‌های قبل بود. در حقیقت دوران پیش از خاتمی باعث شد تا شاهد حکمرانی مطلوب خاتمی باشیم. 

ابتکار دولت خاتمی را نمونه‌ای از دولت کارآمد دانست و گفت: در دولت اصلاحات فرصت تبلور شعار و آرمان‌ها داده شد و اگر امروز امکان محک زدن و مقایسه باشد و اگر انصاف داشته باشیم و به دروغ و عددسازی متوسل نشویم، کارنامه درخشان اصلاحات کاملا مشهود است. 

وی در خصوص نقاط ضعف دولت خاتمی گفت: ‌فاصله گرفتن از متن مردم آسیب جدی به اصلاحات زد. مردم علاقه بسیاری به آقای خاتمی داشته و دارند اما گاهی فاصله گرفتن از مردم به دلیل غلبه دیدگاه روشنفکران که گاهی فراتر از مردم پیش می‌رفتند به ضرر اصلاحات تمام شد. اگر روشنفکران جامعه فاصله خویش را با مردم نسنجند روزی به پشت سر خویش نگاه می‌کنند و می‌بینند که فاصله عمیقی بین آنها و مردم جامعه افتاده است بنابراین همواره باید همگام با مردم پیش رفت. 

وی از مشخصه‌های دیگر دوران سازندگی و اصلاحات را انجام کارهای زیربنایی دانست و افزود: آقای خاتمی نگاهی بلندمدت داشت و همیشه بر طبق منافع بلندمدت برنامه‌ریزی می‌کرد. ایشان با نگاه شعاری عمل نکرد و افق بلندمدت را به منافع کوتاه مدتی که شعاری و تبلیغاتی بود ترجیح داد. خاتمی حاضر نبود کاری را که صرفا جنبه خبرسازی دارد را پیگیری کند و شاید این موضوع از برخی جهات نقطه ضعف محسوب شود که از مطالبات آنی به واسطه تعادل، غفلت می‌شد و شاید لازم بود که به مطالبات کوتاه مدت و آنی نیز رسیدگی می‌شد. 

ابتکار تندروی در برخی شعارها را از دیگر نقاط ضعف اصلاحات ارزیابی کرد و گفت: ما در انتخاب شوراها نشان دادیم که راه ما اصلاح‌طلبی اعتدال‌جویانه است اما در آن زمان در خیلی مسایل با شعارهای تند، ‌تحلیل‌هایی ارائه می‌شد که دور از واقعیت و علاقه مردم بود. 

ابتکار گفت: من معتقدم که دوره هشت ساله دولت اصلاحات، نمادی از کارآمدی، مردم سالاری دینی و نظام ولایت فقیه است که در تاریخ ثبت خواهد شد. در آن زمان نوع نگاه و فهم مدیران، نظام مدیریتی، شایسته‌سالاری، اشتغال‌زایی، رشد اقتصادی و دستاوردهای فراوان در عرصه بین‌الملل جهت تحکیم منافع ملی، دوران بی‌نظیری را رقم زد. 

ابتکار در بخش دیگری از سخنانش و در خصوص علت به وجود آمدن سوم تیر گفت:‌ از ابتدای انقلاب طیفی با آرمان‌خواهی و نگاه رادیکال نسبت به مسایل، همواره منتقد جریانات بودند و همیشه از موضع حفظ ارزش‌ها و تقدس،‌ مابقی را نقد می‌کردند. حال در این دوران مردم فرصتی به این طیف داده‌اند تا خود را ثابت کنند. ما نیز باید برای اعتلای کشور دعا کنیم تا خدمتگزاران موفق باشد. البته باید نقد کنیم اما باید دعا هم کنیم چون در نهایت کشور برای همه ما است و اعتلای جمهوری اسلامی و نظام مردم‌سالاری دینی که در نوع خود بی‌نظیر است، آرزوی همه ما است. 

ابتکار در پایان سخنانش با بیان این که باید کمک کرد تا کمبودها جبران شود گفت: به گفته مقام معظم رهبری، نقد منصفانه و نقدپذیری متواضعنه، رمز وحدت ملی است و باید بتوانیم با نقد منصفانه و پذیرش متواضعانه اشکالات امور مملکت را اصلاح کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین