خبرگزاری رویترز و به نقل از برخی اعضای خاندان سلطنتی عربستان و افراد بانفوذ این کشور نوشته که آنان نسبت به نوع مدیریت و رهبری محمد بنسلمان، ولیعهد این کشور، پس از بزرگترین حملات صورت گرفته به تاسیسات و زیرساختهای نفتی در تاریخ عربستان ابراز "نا امیدی" کردهاند.
به گزارش آفتابنیوز، خبرگزاری رویترز افزوده است: برخی از اعضای خاندان آلسعود نسبت به توانایی بنسلمان در "دفاع از بزرگترین کشور صادر کننده نفت" ابراز تردید کردهاند.
برخی مقامات ارشد دستگاه دیپلماسی عربستان و پنج نفر نزدیک به خاندان سلطنتی و افراد بانفوذ این کشور بدون اینکه نامشان منتشر شود این نگرانی را به این خبرگزاری گفتهاند.
به گفته یکی از این افراد این نارضایتیها در میان کسانی که منتقد نحوه به قدرت رسیدن محمد بنسلمان هستند، بیشتر وجود دارد.
برخی از این معترضان معتقدند که سیاستهای تهاجمی بنسلمان علیه ایران یکی از دلایل وقوع اتفاقات اخیر بوده است.
یکی از این افراد بانفوذ که به خاندان سلطنتی نیز نزدیک میگوید که "نارضایتیهای متعددی" در خصوص نوع رهبری ولیعهد وجود دارد و اینکه "چگونه آنان متوجه انجام چنین حملاتی به آرامکو نشده بودند؟"
به گفته این فرد برخی از شخصیتهای مطرح و بانفوذ در عربستان "هیچگونه اطمینان و اعتمادی" به بنسلمان ندارند. این گفته را برخی دیپلماتهای ارشد سعودی نیز تایید کردهاند.
با این حال بنسلمان طرفداران خاص خود را نیز دارد، یکی از آنان گفته است: "اتفاقات اخیر بروی وی بعنوان پادشاه آینده تاثیری نخواهد گذاشت، زیرا او بدنبال کاهش سطح فعالیتهای ایران در منطقه است و تا زمانیکه پدرش زنده است او در معرض هیچ خطری نیست".
یک مقام ارشد دستگاه دیپلماسی عربستان گفته است که در حالت عادی خاندان آل سعود پشت سر بنسلمان بوده و او را یک رهبر قوی میدانند.
خبرگزاری رویترز گفته است که تلاش کرده تا در خصوص محتوای این گزارش از مقامات رسمی عربستان پاسخی دریافت کند که با پاسخ منفی مواجه شده است.
محمد بنسلمان در مصاحبهای که این هفته با شبکه سیبیاس آمریکا داشت گفت که دفاع از خاک عربستان سعودی به خاطر وسعت سرزمینی و تنوع دشمنان بسیار سخت است و خواستار اتحاد جهانی "قوی و محکم" علیه ایران شد. وی در عین حال گفت که "راهحل صلحآمیز" را بر راهحل نظامی در این مسئله ترجیح میدهد.
عربستان سعودی بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است و بنسلمان ولیعهد و جانشین پدر ۸۳ سالهاش میباشد. او از زمان به قدرت رسیدن بعنوان جانشین پادشاه دست به اصلاحات اجتماعی متعددی در عربستان سعودی زده است.
حملات روز شنبه ۱۴ سپتامبر به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان موجب اختلال در دستکم نیمی از تولید نفت روزانه عربستان شد به طوری که در همان برآوردهای اولیه معلوم شد عربستان بیش از پنج میلیون بشکه از ظرفیت ۱۰ میلیون بشکهای روزانه خود را از دست داد.
ایران هرگونه دست داشتن در حملات آرامکو را رد میکند اما آمریکا و عربستان مدعی هستند برآورد کارشناسان آنها این است که موشکهای کروز و پهپادها از آسمان شمال عربستان - یعنی جنوب ایران - وارد حریم هوایی عربستان شدند.
بریتانیا، فرانسه و آلمان هم هفته گذشته مشترکا مدعی شدند که مسئولیت حملات به تاسیسات نفتی آرامکو را متوجه ایران میدانند.
این در حالی است که حوثیها یمن که پنج سال است با عربستان و ائتلاف تحت رهبری آن در حال جنگ هستند، مسئولیت آن حملات را پذیرفتهاند، عربستان و آمریکا میگویند وسعت، دقت و نوع تسلیحات به کار گرفته شده در این دو حمله فراتر از توان نظامی حوثیهاست.