کد خبر: ۶۱۴۰۶۲
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۴

جزئیات سفر رئیسی به استان هرمزگان+تصاویر

؛ درب‌های ورود و خروج، وضعیت انبارداری و تاخیر در ترخیص کالاها، سامانه‌های گمرکی، شبکه حمل ونقل و پایانه‌های حمل کالا
آفتاب‌‌نیوز :

سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه در جلسه شورای اداری استان هرمزگان زمینه هر توسعه یافتگی در استان را در گرو وحدت و انسجام همه مدیران و مردم و بخش‌ها و کنشگران فعال در عرصه اجتماعی عنوان کرد.

وی با بیان اینکه اقداماتی که آغاز شده نباید با جابجایی مدیران در استان سست شود، گفت: خیلی از کارها را باید اتقان انجام داد تا ماندگاری داشته باشد.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر توجه به اقتصاد دریا، ادامه داد: این موضوع بسیار می‌تواند اشتغال زا باشد و باید در این زمینه تلاش کرد.

رئیسی خاطرنشان کرد: حتما باید به رونق تولید و رونق اشتغال که به عنوان دو محور اساسی که مورد تاکید مقام معظم رهبری و نیاز جدی کشور است، توجه شود.

وی با بیان اینکه در این جنگ اقتصادی ما می‌توانیم مبتنی بر داشته‌هایمان مقاومت و ایستادگی کنیم، ادامه داد: هرجا که عزیزان در هر حوزه‌ای فعال شدند توانسته‌اند و منشاء برکاتی شده است.

حضور سرزده رئیس قوه قضاییه در اسکله صیادی بندرعباس

رئیسی با حضور سرزده در اسکله صیادی بندرعباس، ضمن بازدید از اسکله در جمع صیادان حاضر شد و پای درد و دل آنها نشست و حرف‌هایشان را شنید.

گله مندی از شیلات بابت صدور مجوز صیدترال و مشکلات بیمه‌ای از جمله مسائل مطرح شده توسط صیادان بود.

رئیسی به رییس کل دادگستری استان هرمزگان دستور داد در خصوص موضوع صید ترال از شیلات و سایر مراجع مربوطه تحقیق کند.

رئیسی همچنین در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان هرمزگان، حقیقت قضاوت را کار علوی دانست و تصریح کرد: فردی از در وارد می‌شود و سواد حقوقی، لسان بیان حق خود و پول هم برای اخذ وکیل ندارد؛ ولی با زبان خودش به قاضی می‌گوید که جای علی (ع) نشسته‌‌ای و انتظار او از این قلم، قلم امیرالمومنین (ع) است و قاضی هم با عدالت در مورد او قضاوت میکند.

وی با قدردانی از زحمات اعضای شورای حل اختلاف به ویژه در صلح و سازش بین طوایف صورت می‌گیرد، از این اقدام به عنوان اقدامی ارزشمند یاد کرد.وی با بیان اینکه قلم قاضی باید بر اساس عدالت بچرخد و حکم کند، افزود: حقیقت قضا خلافت الهی است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به سختی منطقه، مشکل آب و هوایی، کمبود نیروی انسانی که در بیان قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان هرمزگان در این جلسه مطرح شده بود، به بیان روایتی پرداخت.

رئیسی خطاب به قضات و کارکنان دستگاه قضایی استان هرمزگان یادآور شد: همه شما که کمک می‌کنید که این عدلیه بتواند اجرای عدالت کند، در این زمینه سهیم هستید.

رئیسی تاکید کرد: امیدوارم با تلاش قضات و کارکنان این بخش نواقص شناخته شوند و برنامه ریزی‌هایی برای رفع آن صورت گیرد تا مردم نیز احساس کنند وضعیت تغییر کرده است.

وی ادامه داد: گزارش‌های خوبی امروز ارائه شد حال ما امید داریم با همکاری همه همکاران اقدامات به نحوی باشد که در سطح استان هرمزگان شاهد کاهش ورودی پروند‌ه‌ها، کاهش اطاله دادرسی، کاهش جمعیت کیفری، افزایش سرمایه اجتماعی باشیم تا دادگاه‌ها به نوعی برای مردم پناهگاه باشند و مردم بدانند اگر ظلمی به آن‌ها صورت گرفته از آن‌ها رفع ظلم خواهد شد این همان موضوعی است که مورد انتظار مقام معظم رهبری از دستگاه قضا است که به تبع ما نیز از این استان انتظار داریم.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت همکاری با دستگاه‌های اجرایی گفت: البته که این تعامل با دستگاه‌های اجرایی همواره مورد تاکید است و پیشرفت و توسعه یافتگی در استان هرمزگان که ضرورتی اجتناب ناپذیر است در گرو تعامل و همکاری جدی بین دستگاه قضایی و دستگاه اجرایی و همه بخش‌ها است و بدون شک این تعامل می‌تواند گره گشا باشد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: اکنون در گام دوم انقلاب اسلامی قرار داریم لذا باید ضمن آموختن تجربه از گام اول و آن چه در گام اول از موفقیت‌ها داشتیم و شناخت کاستی‌ها، در گام دوم همه این نقش را ایفا کنیم.

رئیسی گفت: همه اجزای قوه قضاییه باید ایفای نقش کنند و اگر عضوی غایب بود به همان میزان تحول صورت نمی‌گیرد؛ تحول امر بخشنامه‌ای نیست بلکه یک امر میدانی و اجرایی است و باید پای کار بود تا اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه تشخیص حق نکته بسیار مهمی است گفت: باید از خدا بخواهیم به ما توفیق تشخیص حق دهد. در طول تاریخ برخی تشخیص حق از باطل ندادند، برخی تشخیص حق دادند؛ اما هوای نفسانی نگذاشت بر تشخیص حق گرایش پیدا کنند و اما برخی تشخیص حق دادند و گرایش به حق هم پیدا کردند، اما تا آخر پای حق نایستادند و در میانه راه دچار چرخش شدند.

رئیسی ادامه داد: دلیل بقای شهدای در تاریخ انقلاب اسلامی همین است که همانند شهدای کربلا حق را شناختند و به آن گرایش پیدا کردند و پای آن نیز ایستادند.

سخن گفتن از رونق تولید باید با مبارزه با قاچاق کالا همراه باشد

رئیسی در دیدار با خانواده شهدا، روحانیون و اقشار مختلف مردم با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌ها و استفاده از فرصت‌ها، تصریح کرد: باید از ظرفیت نیروی انسانی متراکم، کارآمد و جوان و ظرفیت‌های مادی و ساحلی استان هرمزگان درست استفاده شود.

وی ادامه داد: در برخی از کشور‌های اروپایی که با ساحل و دریا ارتباط کمی دارند؛ اما بیش از ۵۰ درصد تولید ناخالص ملی آن‌ها، اقتصاد دریا است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه جا دارد اقتصاد دریای ما فعال باشد و اهالی استان هرمزگان و استان‌هایی از این دست دغدغه اشتغال نداشته باشند، گفت: خداوند متعال این موهبت و ظرفیت را عنایت کرده و باید از این ظرفیت و موهبت بهترین استفاده را داشت.

رئیسی با بیان اینکه دغدغه دستگاه قضا مبارزه با قاچاق سازمان یافته است، تصریح کرد: دغدغه ما کوله‌بر‌ها و کسانی که کالایی را برای اینکه زندگی را اداره کند از نقطه‌ای به نقطه دیگر حمل کند، نیست.

وی ادامه داد: دغدغه ما قاچاقچیان بزرگی است که تمام این کسانی که در این میدان قاچاق هستند، عوامل آن‌ها می‌باشند آن‌ها دست پشت پرده هستند و خودشان به میدان نمی‌آیند، آن‌ها را نمی‌شود دید و باید آن‌ها را کشف کرد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به بازدید خود از بندر شهید رجایی و نشست با مسئولین متولی مبارزه با قاچاق در ابتدای ورودش به استان هرمزگان، بیان داشت: مسئله ما آن عزیز مرزنشینی نیست که برای ارتزاق خانواده خود دنبال یک کالا می‌رود، بلکه مسئله ما مسئله‌ای است که تولید ملی را تهدید می‌کند.

رئیسی با بیان اینکه سخن گفتن از رونق تولید باید با مبارزه با قاچاق کالا همراه باشد، ادامه داد: مبارزه با قاچاق سازمان یافته که دست‌های پشت پرده‌ای هستند و کانتینری بلکه کانتینر‌هایی و نه یک محموله بلکه محوله‌های را از شهری به شهری جابجا می‌کنند، مسئله اساسی است.

وی با قدردانی از سپاه برای مبارزه با قاچاقچیان صید که دریا و آبزیان را تهدید می‌کنند، گفت: صیادان محلی اینکه چه زمانی، در چه نقطه‌ای و چه صید کنند را خوب میدانند و به هیچ عنوان اقدام آن‌ها دریا را تهدید نمی‌کند، بلکه صیادی این افراد روز به روز بر امنیت و اقتصاد دریا می‌تواند بیفزاید.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: افرادی که سپاه با آن‌ها برخورد کرده و خارجی‌هایی که از اساس آبزیان را تهدید می‌کنند به عنوان کاری است که حتما باید انجام می‌شد.

رئیس قوه قضاییه: وضع موجود در رابطه با قاچاق کالا با وضع مطلوب فاصله دارد و باید این فاصله را کم کرد

رئیسی رئیس قوه قضاییه در جریان سفر به استان هرمزگان در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه باید واردات و صادرات به صورت نظام یافته و با نظم انجام شود، گفت: خصوصا با وجود ابزار‌های پیشرفته، ارتباطی و اطلاعاتی و شرایط دیجیتالی که هست و با شکل دادن به سامانه‌ها، گمرک، بنادر و کشتیرانی و مناطق آزاد بتوانند وظیفه خود را انجام دهد و دستگاه‌های مختلف مسئول هرکدام بتوانند نقشی ایفا نمایند.

وی با اشاره به رهنمود‌های مقام معظم رهبری در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و جدیت و قاطعیت معظم له مبنی بر اینکه نباید قاچاق کالا در کشور شود و همچنین با خاطرنشان کردن قوانین موضوعه که به همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها در این زمینه تکلیف کرده است، افزود: هر کدام از دستگاه‌هایی که دور این میز نشسته‌اند حتما یک گزارشی از عملکرد خود دارند و همه گزارش‌ها، گزارش‌های درستی است؛ حال اگر به کف خیابان و بازار برویم ملاحظه می‌کنیم که بازار پُر از کالای قاچاق است.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه به دنبال نفی آن عملکرد‌ها نیستیم و حتما عملکرد‌ها و گزارش‌های دستگاه‌ها درست است، تصریح کرد: آنچه که انجام می‌شود با آنچه که باید انجام شود تفاوت دارد و وضع موجود با وضع مطلوب فاصله دارد و باید این فاصله را کم کرد.

رئیسی خاطرنشان کرد: کم کردن این فاصله در گرو آن است که همه دستگاه‌ها یک بازنگاهی به آنچه تاکنون انجام شده، داشته باشند و آنچه در رابطه با قاچاق کالا ترسیم کرده‌ایم را ملاحظه و با آنچه که باید باشد، مقایسه نمایند، البته حتما با قبل تفاوت کرده است.

وی بیان داشت: گزارشاتی که در این جلسه ارائه شده و گزارش‌هایی که قبلا داشته‌ایم حاکی از آن است که کنترل‌ها، پیگیری‌ها و تشکیل و فعال کردن برخی از سامانه‌ها حتما تاثیر داشته است؛ اما وضع موجود با آنچه که باید تفاوت بسیاری دارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه در دستگاه قضایی باید یک بازنگاهی بین آنچه که انجام داده‌ایم و آنچه که باید انجام دهیم داشته باشیم، اظهار کرد: دستگاه‌های دیگر نیز همینطور، تا معلوم شود هر بخشی، کاری که انجام داده با کاری که باید انجام دهد چه تفاوتی دارد که این می‌تواند نتیجه این جلسه باشد.

رئیسی بیان داشت: با این اقدام به عنوان مثال معلوم می‌شود بندر شهید رجایی با حجمی که بیش از 50 درصد واردات و صادارت کشور در آن صورت می‌گیرد، بررسی شود که آیا ورود و خروج همان وضعیتی است که باید باشد؛ یعنی می‌شود با باز بودن چند درب تمام موارد را کنترل کرد. از درب شروع کنیم و نسبت به درب ورود و خروج یک بازنگاهی انجام دهیم. انبارها را بررسی کنیم که چرا کالا باید در انبار بماند و بررسی شود که مشکل آن چیست؟

وی ادامه داد: باید انبارها را بررسی کنیم که چرا کالا باید در انبار بماند و بررسی شود که مشکل آن چیست؟ این مال یا متعلق به مردم است که با ثبت سفارش و اقدامات بانکی و تجاری وارد این بندر شده و درخصوص آن ممنوعیت‌ها لحاظ شده است، چرا این اموال از بین برود؟

رئیسی ادامه داد: فرض کنید متعلق به دولت باشد که آن هم باید درست تحویل دولت شود.

رئیس قوه قضاییه با تاکید بر بازنگری در نظام انبار و واردات و صادرات گفت: نظام ارزیابی با سامانه‌هایی که راه اندازی شده متفاوت شده است؛ اما هدف از راه اندازی نظام ارزیابی این بود که دست شخص در آن کمتر کار ببرد و دستگاه بتواند ارزیاب را تعیین کند؛ اما اگر هم دستگاه باشد و هم شخص، طبیعتا در کنار آن اشکالاتی پیدا می‌شود.

وی بر ضرورت بازنگری در سامانه‌های ارزیابی، حمل و نقل و انبار و انبارداری تأکید کرد و افزود: این اقداماتی است که باید در آن بازنگری انجام تا معلوم شود که آنچه انجام می‌شود چگونه است.

رئیسی ضمن تقدیر از تلاش مسئولان در شرایط کنونی بیان داشت: البته این موضوع در اجرای اوامر مقام معظم رهبری کافی نیست؛ اما این را ما تأکید داریم. به عنوان مثال ایکس ری اگر هست باید یک اطمینانی به انسان بدهد و گردش کامل کار باشد.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: یک دستگاه یا چند دستگاه اگر وجود دارد باید کامل باشد و اگر ناقص نباشد بهتر است؛ چراکه با سیستم‌های ثابت یک اطمینان بخشی نسبی وجود دارد؛ اما اینکه سیستم آن دستگاه وجود داشته باشد و ناقص باشد، به بخش‌های مختلف اطمینان بخش نخواهد بود.

وی گفت: اگر قرار است ایکس ری اطمینان بخش باشد باید یک حلقه کاملی در بخش‌های مختلف وجود داشته باشد به عنوان مثال در نظام‌های دیجیتال اگر ۹۰ درصد انتقال اطلاعات انجام بگیرد؛ اما ده درصد منتقل نشود قابل استناد نیست و اگر ایکس ری قرار است اطمینان بخش باشد به صورت کار کامل انجام شود.

رئیس قوه قضاییه در خصوص قاچاق سوخت بیان کرد: در جلسه‌ای با وزیر نفت به وی گفتم که با نظرات استانداران در استان‌های مختلف کشور پمپ‌هایی بگذارند که عواید آن برای دولت باشد و همچنین برای مرز نشینان و آن‌ها به کار گرفته شود، از سویی نیاز آن سوی مرز‌ها نیز برطرف شود.

وی با تأکید بر اینکه اجازه ندهیم شهروندان ما مرتکب جرم و قاچاق کالا شوند، گفت: به فرموده مقام معظم رهبری سخن در قاچاق سازمان یافته است و طبق آمار وجود بیش از ۱۰ میلیارد دلار کالای قاچاق زیبنده کشور نیست.

رئیسی ضمن تشکر از زحمات وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه گفت: این دو نهاد در به دست آوردن شبکه‌های ورود قاچاق کالا یا خروج آن به شکل قاچاق، تلاش‌های زیادی انجام داده‌اند؛ اما باید گفت این امر پیچیده‌ای نیست که نشود نسبت به آن اطلاعات پیدا کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: تاکنون به دست دستگاه‌های امنیتی شبکه‌هایی در این کشور شناسایی شده‌اند که از دید بسیاری از دشمنان از سخت‌ترین کار‌ها بود و شناخت یک شبکه تجاری غیرمجاز که به قاچاق کالا مبادرت می‌کند واقعا کار پیچیده‌ای نیست که از دست با کفایت شما بتواند خارج شود.

وی ضمن تاکید بر اقدام اطلاعاتی در این حوزه افزود: شناسایی شبکه‌های قاچاق سازمان یافته به لحاظ اطلاعاتی و پیگیری دستگاه‌های امنیتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیسی به وظیفه دستگاه قضایی در این باره اشاره کرد و گفت: بعد از این مراحل، سپردن آن به دستگاه قضایی مدنظر است که از مواردی به شمار می‌رود که باید خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار گیرد تا علاوه بر اینکه کالا از بین نرود آثار آن برای دیگران درس عبرتی باشد.

رئیس قوه قضاییه اضافه کرد: به نظر می‌رسد آنچه در فرآیند مبارزه با قاچاق کالا است باید مورد بازنگاهی قرار بگیرد.

در پایان جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با حضور رئیس قوه قضاییه در استان هرمزگان از سردار سرتیپ پاسدار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران که به پیشنهاد این ستاد به عنوان دستگاه برتر انتخاب شده بود، بابت توفیق در مبارزه با قاچاق سوخت تقدیر بعمل آمد

رئیس قوه قضاییه همچنین در بدو ورود به استان هرمزگان به صورت سرزده از گمرک شهید رجایی بازدید کرد.

وی بدون حضور مسئولین مربوطه نقاط ضعف و آسیب‌های بندر و گمرک شهیدرجایی را شخصا مورد بررسی قرار داد و با برخی از مراجعه کنندگان گفت‌وگو کرد.

بعد از بازدید از گمرک اولین جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شد.

گمرک شهید رجایی بندر عباس بزرگترین گمرک کشور شناخته می‌شود که راه اندازی آن در سال ۱۳۷۶ توسط هیئت وزیران کشور تصویب شد، این گمرک به تنهایی بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات و ۷۰ درصد ترانزیت کشور را برعهده دارد.

همچنین سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا در بندر این گمرک تخلیه و بارگیری می‌شود که بعد از ترخیص در تمام نقاط کشور توزیع می‌شود. این رقم شامل تخلیه ۹۰ درصد بارگیری کالا‌های کانتینری کشور می‌شود.

محدوده عملیاتی و همچنین پس کرانه بندر گمرک شهید رجایی حدود ۴۸۰۰ هکتار است که در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

برخی از مصادیق نفوذ مفسدان در اسکله شهید رجایی، شامل تبانی و قاچاق سازمان یافته کالاهای ممنوعه همچون مشروبات الکلی با همکاری برخی کارکنان، کشف ۳۴ كانتينر گازوييل قاچاق به وزن ۴۷۴ تن، شناسایی ۲۷ کانتینر کالای قاچاق شامل ۱۳کانتینر یخچال فریزر ساید بای ساید، ۶ کانتینر لوستر و ۸ کانتینر ظروف سرامیک، ظروف چینی، شیشه، آلومینیومی و استیل، کشف بزرگترین محموله سوخت شامل ۱۷ میلیون لیتر که مخازن اسکله شهید رجایی، بارانداز قاچاقچیان بوده است، کشف خودروهای خارجی قاچاق است.

رئیس قوه قضاییه همچنین پس از ورود به استان هرمزگان براى اداى احترام به مقام شامخ شهدا در گلزار شهداى بندرعباس حاضر شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین