آفتابنیوز : آفتاب: دوشنبه این هفته که نمایندگان ایران و آمریکا در بغداد با یکدیگر ملاقات کنند، اولین گفتوگو دو جانبه میان دو طرف، از زمان حمله آمریکا به عراق خواهد بود. دستورکار رسمی آنها، بحث پیرامون امنیت در عراق بوده و قرار است در مورد چالش میان ایران و غرب بر سر برنامههای هستهای ایران و دیگر موارد مورد مناقشه صحبتی به میان نیاید.
به گزارش واشنگتن پست، مذاکرات در فضایی حاکی از بدگمانی طرفین صورت میگیرد که جنگ لفظی میان آنها بالا میگیرد. تنها چند روز مانده به ملاقات مقامات ایران و آمریکا، گروهی از محافظهکاران پرقدرت از جمله برخی از آنان که در حمایت از حمله به آمریکا بسیار فعال عمل کردهاند، در نظر دارند کنفرانسی با عنوان «مقابله با تهدید ایران؛ گامی به جلو» را در مکان گردهمایی این مجلس در باهاما تشکیل دهند.
بیش از 30 تن به این کنفرانس دعوت شدهاند که بسیاری از آنها پیش از این انتقادات تندی علیه ایران کردهاند و مدافع سرسخت ادامه حضور آمریکا در عراق هستند. مدعوین را 6 تن از مقامات کنونی دولت بوش تشکیل میدهند. از جمله آنها، زلمای خلیلزاد سفیر تازه منصوب شده آمریکا در سازمان ملل و همسر او، «پاوولا دوبریانسکی» معاون وزارت امور خارجه آمریکا، «یوری لوبرانی» مشاور ارشد «ایهود اولمرت» نخست وزیر اسرائیل در امور ایران و دیگر مقالهنویسان و نظریهپردازان محافظهکار هستند.
هنوز مشخص نیست که چه تعداد از مدعوین در کنفرانس حضور پیدا کنند. به گفته یک سخنگوی بنیاد «دفاع از دموکراسی» مستقر در واشنگتن، این کنفرانس برای گردهم آمدن طیف وسیعی از کارشناسان مسائل مربوط به ایران برای تبادلنظر در مورد تعامل با ایران برگزار میشود.
جورج بوش، خود نیز در واکنش به گزارش IAEA در این هفته، به برخی از این نظرات اشاره کرد و خواهان شدت بخشیدن به تحریمها علیه ایران شد. در حالی که رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در دیداری که دسامبر گذشته با بوش داشت، با حمله به ایران مخالفت کرد، دیک چنی معاون رئیس جمهوری آمریکا، قویا از آن حمایت میکند. دو تن از حامیان بوش در میان نومحافظهکاران داخل و خارج دولت که مدت زمانی طولانی است که از او حمایت میکنند، فکر حمله به ایران را رواج میدهند. یکی از آنها به نام «نورمن پودهورتز» در مجله (Commentary) مقالهای به چاپ میرساند به نام «پرونده بمباران ایران» و دیگری «جان بولتن» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل در گفتوگوی این هفته خود با شبکه خبری فاکس نیوز اظهار داشت که «تنها چاره، وارد کردن فشار اقتصادی و سیاسی بر ایران و بازنگه داشتن نظریه فروپاشی یا حتی حمله نظامی است». پس از ورود گروهی از ناوگان جنگی آمریکا به خلیجفارس در هفته جاری، شبکه خبری A.B.C این هفته گزارش داد که بوش در اقدامی دیگر، برای اجرای عملیات سری به دور از خشونت و خونریزی علیه ایران، با استفاده از تبلیغات، اطلاعرسانی غلط و ایجاد محدودیت برای نقل و انتقالات بینالمللی بانکی، چراغ سبز داده است.
با وجود دستگیریهای اخیری که ایران انجام داده و وجود 5 تن از مقامات ایرانی در بند مقامات آمریکایی در عراق و نیز تشنجات رو به افزایش، نقطه امیدواری در روابط دیپلماتیک بین ایران و آمریکا که نمایندگان آنها قرار است در هفته آینده در بغداد با هم دیدار داشته باشند چیست؟