سیامک رهپیک، عضو حقوقدان شورای نگهبان، در پاسخ به این سوال که تنها ایراد به شورای نگهبان که از سمت اصولگرایان مطرح میشود و آقای باهنر هم اخیرا به آن اشاره کردند این است که شورای نگهبان چگونه ظرف ۱۵۰۰۰ نفر کاندیدای احتمالی مجلس را احراز صلاحیت میکند،گفت: آن کسانی که به شورای نگهبان ایراد میگیرند ممکن است بعضیهایشان هم سابقه تقنینی داشته باشند، باید توجه کنند که قانون انتخابات را اصلاح کنند. در قانون انتخابات فعلی برای ثبتنام حداقل مدارک ممکن گرفته میشود که در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست.
وی ادامه داد: در دوره گذشته مجلس، شورای نگهبان صلاحیت ۱۲ هزار نفر را بررسی کرد که ۴-۵ هزار نفر از آنها رد صلاحیت شدند؛ بیش از ۱۰۰۰ نفر از این افراد مشکلات جزایی و کیفری داشتند اما آمدند ثبت نام کردند و بعد از تشکیل پرونده، شورای نگهبان آنها را بررسی کرده است در حالی که نباید اینگونه باشد.
رئیس پژوهشکده شورای نگهبان با بیان اینکه در اصلاحیه جدید قانون انتخابات بعضی از این موارد پیشبینی شده است که البته در سیاستهای کلی انتخابات رهبری هم آمده است، گفت: یعنی یکی از موضوعاتی که مقاممعظم رهبری توجه کردند این بود که گفتند قبل از ثبت نام سازوکاری باشد که صلاحیتهای اولیه بررسی شود.
وی درباره اینکه که شورای نگهبان به صورت جریانی و جناحی با احراز صلاحیتها برخورد نمیکند، گفت: شما اگر به انتخاباتهای ریاست جمهوری و مجالس گذشته برگردید میببینید شورای نگهبان به معنای این چیزی که میگویند جناحی و جریانی عمل نکرده است؟!
این حقوقدان گفت: از ابتدای انقلاب تا بحال در منتخبهای ریاست جمهوری از چند طیف رئیسجمهور داشتهایم؟ مهمترین انتخاباتها ریاستجمهوری است، ما رئیسجمهور اصلاحات اصلی، کسی که خودش مبدع و تئوری پرداز اصلاحات بوده داشته ایم، کارگزاران، چپ یا راست هم داشتهایم.
وی با بیان اینکه در مورد مجلس هم همین حالا بروید آمار بگیرد، گفت: شورای نگهبان اصلا نگاه نمیکند ببیند چه کسی اصلاحطلب یا اصواگرا است و ما در فرمها و بررسیهایمان هیچ جایی ننوشته که اصلاحطلب یا اصولگرا است، نگاه کنید ببینید نمایندگان این دوره مجلس بیشتر از کدام جناح هستند. شورای نگهبان اصولگرایان مطرحی را رد کرده است که با تابلوی اصولگرایی بودهاند ولی به خاطر اینکه جرم انجام داده و فساد داشتهاند رد شدهاند.