کد خبر: ۶۱۴۹۲۶
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۲

جهانگیری: اقتصاد کشور شرایط بهتری پیدا کرده / معیشت مردم در سخت‌ترین شرایط ممکن است

معاون اول رئیس جمهوری گفت: اقتصاد کشور شرایط بهتری پیدا کرده و وضعیت کشور اکنون نسبت به آنچه دشمن برای ما طراحی کرده بود، رو به مثبت است.
آفتاب‌‌نیوز :

اسحاق جهانگیری شامگاه دوشنبه در ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر که نخستین بار خارج از تهران و به میزبانی خراسان جنوبی در سالن اجلاس دانشگاه پیام نور بیرجند برگزار شد افزود: البته به معنای آن نیست که سختی نیست بلکه معیشت مردم در سخت‌ترین شرایط ممکن است و ما این سختی‌ها را با گوشت و پوست و جان خودمان لمس کرده و درک می‌کنیم.

وی با بیان اینکه ایران کشوری قدرتمند و پرپتانسیل است و مردم آن دارای تمدن و تاریخ هستند اظهار داشت: امیدواریم همانطور که در بخش اقتصاد کشور نتایج خوبی حاصل شده است در بخش زندگی مردم هم این اتفاق رخ دهد.

جهانگیری: اقتصاد کشور شرایط بهتری پیدا کرده است

معاون اول رئیس جمهوری گفت: البته مردم اشکالاتی هم به مسئولان دارند اما پای نظام و کشور ایستاده‌اند.

وی ادامه داد: اقدامات دوره دولت یازدهم و دوازدهم، کم سابقه و حتی بی‌سابقه بوده چرا که از ۶ سال آن چهار سال و نیم در تحریم هستیم با این وجود ۱۴ هزار روستا در ابتدای دولت یازدهم گاز داشت اما امروز ۳۰ هزار روستا گازرسانی شده است.

وی گفت: دولت در شرایط بی‌منابعی، تدبیر و مدیریت کرد که چگونه بدون متکی به بودجه دولت گازرسانی به روستاها انجام شود و این اتفاق افتاد.

جهانگیری گفت: برخی مواقع آنقدر فضا در داخل توسط خود مسئولان منفی می‌شود که دیگر کسی جرات نکند بگوید جمهوری اسلامی کارهای زیاد کرده است.

وی با اشاره به مساله حاشیه نشینی در شهرها افزود: در جلسه‌ای که با حضور رهبر معظم انقلاب برگزار شده بود این مساله مطرح شد لذا پیشنهادی برای ایجاد اشتغال در روستاها مطرح و تصویب شد که در نتیجه اکنون اعلام می‌شود سبد اشتغال روستایی تغییر کرده و بیش از ۲۰۰ هزار شغل در روستاها ایجاد شده است.

فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی کشور تاکید کرد: باید مسائل روستاها را به صورت جدی دنبال کنیم و به مسائل مختلف روستاها بپردازیم.

وی گفت: کشور در شرایط خطیری است اما در دل این شرایط خطیر بن بست وجود ندارد و نباید مایوس شویم که بگویند هیچ راهی نیست بلکه از دل این شرایط می‌توان بهترین فرصت‌ها را به وجود آورد.

جهانگیری افزود: جمهوری اسلامی در چنین شرایطی توانمندی و اقتدار خود را نشان داد که کانون ثبات منطقه است و نشان داد برای حل مسائل منطقه، جمهوری اسلامی بخشی از راه حل منطقه است.

وی گفت: آمریکایی‌ها فریب اطلاعات غلط را خوردند و باور کردند جمهوری اسلامی با تحریم جدید از بین می‌رود و گرنه بعید می‌دانم که سیستم اداره حکومت آمریکا دست به اشتباه به این بزرگی بزند.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: آمریکا گمان می‌کرد با این تحریم حتما اقتصاد ایران به فروپاشی می‌کشد و مردم به خیابان‌ها می‌ریزند تا جمهوری اسلامی نتواند جشن چهل سالگی انقلاب را برگزار کند.

وی تصریح کرد: نباید تحت تاثیر فضای منفی قرار گیریم که می‌خواهد روحیه ما را خرد کند و در حد توان دولت، ملت و نظام ایستادیم که طرح‌های آمریکا شکست خورد.

جهانگیری با بیان اینکه با اقدامات آمریکا به اقتصاد ایران شوک وارد شد گفت: اقتصاد ایران دچار تلاطم شد اما امروز که یک سال و نیم گذشته یکی از مهمترین شاخص‌های اقتصادی برهم زدن قیمت‌ها در بازار بود که به هر حال نسبت به سال گذشته از ثبات بهتری در اقتصاد کشور برخوردار هستیم چرا که ارز وارد دوره باثبات شده، تورم کاهنده در پیش گرفته و رشد اقتصاد رو به بهبود است.

وی اظهار داشت: بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته ۳۲۰ هزار شغل در کشور ایجاد شد و تابستان امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۶۳ هزار شغل جدید را ایجاد کردیم و معلوم است که اقتصاد مستحکم و پابرجا داریم.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به کاهش ۲۰ درصدی واردات کالا در ۶ ماه نخست امسال گفت: این کاهش واردات بر مبنای سیاستگذاری بوده ولی صادرات به میزان مدت مشابه سال قبل از آن است و علت اینکه مقدار کمی کاهش را نشان می‌دهد این است که در نحوه محاسبه صادرات تغییراتی دادیم و به صورت طبیعی ارزش آن بیش از آنچه اعلام شده است.

وی با بیان اینکه ۲۲ درصد صادرات کالاهای کشور از نظر وزنی در ۶ ماه نخست امسال افزایش یافته است گفت: آمریکا بعد از نفت مهمترین مرکزی که در تحریم روی آن فشار گذاشت سیستم حمل و نقل کشور بود و تقریبا تمام شبکه کشتیرانی و نفت کش جمهوری اسلامی را به انواع و اقسام تحریم کردند.

جهانگیری گفت: روزهای اول تحریم آمریکا، بزرگترین خرید کشتی را انجام دادیم چون از سال‌های قبل با کشوری رایزنی کرده بودیم که ۶ فروند کشتی کانتینربر خریداری کنیم و در همان ایام وارد کشور کردیم و آن وقت آمریکایی‌ها خبردار شدند.

وی افزود: امروز بیش از ۷۰ میلیون تن کالا در همین کشتی‌ها صادر شده است که آمریکا فکر می‌کنند تحریم کردند و از بیمه شدن کشتی‌ها نیز جلوگیری کردند.

وی اظهار داشت: بورس ایران موفق‌ترین بورس منطقه است و نشان می‌دهد مردم به جای اینکه پول را صرف خرید دلار و سکه کنند به آینده کشور اطمینان دارند لذا با پول خود سهام کارخانه می‌خرند.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه اقدام دولت در بخش آب و خاک در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده است ادامه داد: با عنایت رهبر معظم انقلاب موافقت شد که هشت میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برداشت شود و تقریبا بخش عمده پروژه‌های نیمه تمام سدهای مناطق مرزی در طول ۶ سال تکمیل شد.

وی با اشاره به آمار ارایه شده از سوی وزیر نیرو در این همایش گفت: در دولت سابق متوسط آبرسانی به روستاها در سال ۲۶۳ روستا بود و در این دولت متوسط آبرسانی به روستاها در سال به یک هزار و ۶۹۳ روستا رسیده است.

معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: براساس آخرین آمار ۱۲۲ میلوین تن محصول کشاورزی در روستاها تولید می‌شود لذا تراز منفی تجاری محصولات کشاورزی کشور به شدت کاهش پیدا کرده است در صورتی که زمانی هشت میلیارد دلار تراز تجاری بخش کشاورزی منفی بود.

وی با بیان اینکه بار سنگین حفاظت و حراست امنیت غذایی کشور به‌عهده روستا و عشایر است گفت: وظیفه داریم قدردانی کنیم که یک راه آن همین همایش‌ها است.

جهانگیری یکی از جهت گیری های نظام جمهوری اسلامی را عدالت و مورد تاکید امام و رهبری عنوان کرد و افزود: اقدامات زیرساختی در بسیاری از مناطق شهری و روستایی انجام شده که بی‌نظیر است البته امروز دیدیم که بسیاری از خیابان‌های شهر درح سربیشه خاکی است و دستور دادیم باید کوچه‌های آن آسفالت باشد.

وی از خراسان جنوبی به عنوان استانی مهم و راهبردی یاد کرد و گفت: این استان در بخش مرزی کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی، سابقه تاریخی و تمدنی و همجواری با افغانستان نقش بسیار مهم و تعیین کننده دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم مشکلات استان به حداقل برسد اظهار داشت: باید زمینه‌های توسعه جدی استان با استعدادهای موجود بیش از پیش فراهم شود.

جهانگیری با اشاره به ۱۵ مهر روز ملی روستا و عشایر و برگزاری همایشی به همین منظور در خراسان جنوبی اظهار داشت: می‌طلبد که دولتمردان سفرهای دیگری خاص مسایل استان داشته باشند تا به محدودیت‌های موجود رسیدگی شود.

وی گفت: تدبیر معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهور برای برگزاری همایش روز روستا و عشایر در استانی که جمعیت روستایی بیشتری دارد ابتکار جالبی بود و خراسان جنوبی بالای ۴۰ درصد جمعیت روستایی دارد که درصد بالایی است.

وی افزود: بخش درح تقریبا به غیر از مرکز آن که در سال ۹۵ شهر شده، بقیه قسمت‌های آن روستا است که در مرز کشور قرار گرفته و جمعیت بسیار زیادی در آن ساکن هستند.

جهانگیری با تاکید بر اینکه مساله روستا و عشایر جزو مسائل جدی و تعیین کننده کشور است گفت: این اهمیت به خاطر مسایل فرهنگی، تمدنی و اقتصادی بوده و رسیدگی به مسایل روستا در ایران به عنوان کشور متمدن و تاریخ ساز حتما باید در اولویت باشد.

وی اضافه کرد: استاندار خراسان جنوبی در سفر به شهر درح گزارشی ارایه کردند که با توجه به آثار این منطقه از نظر تاریخی می‌طلبد مسئولان استان این مناطق تاریخی را احیا کنند.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: روستایی در خراسان جنوبی که بیشتر جمعیت آن اهل سنت است در سال گذشته هفت هزار توریست داخلی و ۸۰۰ توریست خارجی به این روستا سفر کردند که واقعا برای مردم ایران حتی اسم این روستا شاید ناآشنا باشد و نیاز است مطرح شود چرا که تقویت ملی و اقتدار را به دنبال دارد و مردم با شناخت گذشته خود احساس غرور می‌کنند.

وی افزود: مسئولان باید به روش‌هایی این گذشته تاریخی را مکتوب و مستند کنند زیرا نمی‌شود ۸۰۰ توریست خارجی از یک روستا در مرز بازدید کنند ولی بسیاری از مسئولان حتی با اسم چنین روستایی که ویژگی‌هایی ممتاز تاریخی دارد، آشنا نباشند.

جهانگیری اظهار داشت: روستاها جاذبه‌های طبیعی و گردشگری زیادی دارند و می‌توان با کمک روستاییان و عشایر اقتصاد کشور را به خودکفایی نزدیک کنیم.

وی با تاکید بر اینکه باید برای استان خراسان جنوبی برنامه توسعه تهیه کنیم گفت: رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور نیز مامور شده و سفرهایی انجام داده و امید است برنامه توسعه استان تهیه شود.

معاون اول رئیس جمهوری که امروز از برخی مناطق استان بازدید هوایی داشت، گفت: باید برچسب محرومیت را از استان خراسان جنوبی برداریم زیرا این استان پرظرفیت و پرپتانسیل است و نباید بگوییم محروم است چون عده‌ای فکر می‌کنند در استان محروم نباید کار انجام داد.

وی با تاکید بر اینکه راه آهن باید از خراسان جنوبی عبور کند، مورد تشویق حضار قرار گرفت و ادامه داد: هزار و ۶۰۰ کیلومتر راه آهن را از چابهار شاید نتوان همزمان به مشهد رساند لذا باید فازبندی کنیم که چابهار تا زاهدان به سرعت در حال انجام است و امسال هم با مجوز رهبر معظم انقلاب ۳۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برداشت می شود و تا آخر دولت چابهار به زاهدان وصل شود.

وی گفت: مسیر زاهدان به زابل نیز شروع شده و یونسی به گناباد نیز در حال اجرا است که از طرف بیرجند به گناباد نیز باید به قطعات مختلف تبدیل و یکی پس از دیگری شروع شود.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: امروز توافق های خوبی در منطقه سربیشه امضا شد که مهمترین پیام این بود چهار نقطه مرزی محروم به چهار نهاد سپرده شد و با کمک مسئولان استان و در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی محرومیت از این منطقه برطرف شود.

وی گفت: بعد از جنوب کرمان و هرمزگان این گام سوم محرومیت‌زدایی است که امیدواریم با سرعت به نتیجه برسد.

جهانگیری در خصوص آبرسانی اظهار داشت: برای مجتمع آبرسانی هم از ظرفیت ماده ۵۶ و هم از ظرفیت های دیگر استفاده می‌شود تا مساله آبرسانی به روستاها حل شود.

وی گفت: احداث هزار هکتار گلخانه در خراسان جنوبی را وزیر جهاد کشاورزی با جدیت دنبال می‌کند و توافق نامه ای هم امروز امضا شد که اهمیت دارد.

معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: ساخت ۱۰ هزار خانه محرومان توسط بنیاد مسکن و کمیته امداد در استان شروع شده و وزیر ورزش و جوانان نیز ۱۰۰ خانه ورزشی را متعهد شد.

وی گفت: خراسان جنوبی استاندار دلسوز، فعال و پای کار دارد که دنبال حاشیه درست کردن نیست لذا انتظار می‌رود که مردم و دولت از وی حمایت کنند تا طرح‌های توسعه‌ای و روستایی پیگیری و به نتیجه برسد.

جهانگیری افزود: برنامه روشنی برای توسعه استان خراسان جنوبی پیش بینی می‌شود که امید است به تحقق نزدیک شود.

وی که از میان جمعیت متنی درخصوص شهرستان زیرکوه را مشاهد کرد و با قرائت اینکه «شهرستان زیرکوه دشتی که غبارش را بهره ایران و آب آن نصیب افغانستان شده» گفت: امروز به من گفتند در مرز شیب آب به سمت افغانستان است و می‌خواهیم چاه برداشت بزنیم ولی وزارت نیرو موافقت نمی‌کند که نیاز است وزیر نیرو بررسی کند و نسبت به مسایلی که وجود دارد، حتما نمی‌گذاریم مردم اذیت شوند.

معاون اول رئیس جمهوری به همراه چهار وزیر و مسئولان کشوری روز دوشنبه برای شرکت در ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر و افتتاح چند طرح عمرانی وارد خراسان جنوبی شد.

هشت تفاهم‌نامه در این همایش امضا شد که چهار تفاهم‌نامه متعلق به خراسان جنوبی است.

۲ هزار و ۴۸۰ طرح حوزه روستایی با حضور معاون اول رئیس جمهوری در ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر به صورت ویدئو کنفرانس در سراسر کشور به بهره‌ برداری رسید.

افتتاح طرح آبرسانی به بیرجند از محمدشهر، آغاز عملیات اجرایی مدرسه شبانه روزی در سربیشه، بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های روستایی و عشایری و رونمایی از تمبر یادبود روز روستا و عشایر از دیگر برنامه های سفر یک روزه جهانگیری به خراسان جنوبی بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین