حسین رضا زاده در «همایش کانونهای وکلا و وکیل دادگستری با محوریت واقعیتهای موجود، چالشها و راهکارها» با بیان اینکه وکیل باید آزادانه و با اختیار حرفهایش را بزند و همان مصونیتی را داشته باشد که یک قاضی دارد و در دفاع از موکل خود هیچ واهمهای نداشته باشد، گفت: الان میبینیم افرادی جرأت نمیکنند وکیل یک عده باشند، در جامعه اسلامی نباید این اتفاقها بیفتد باید آنقدر فضا آزادانه باشد که کسی در بیان حقیقت دست و پایش نلرزد.
وی افزود: ما باید به جایگاهی برسیم که همه بتوانند مطالب خود را آزادانه و بدون دغدغه، نه دغدغه حاکمیت، بلکه دغدغهی مزاحمتهایی که از سوی بعضی افراد وارد میشود، بیان کنند.
حسین رضا زاده با اشاره به اینکه ۳۰ سال به عنوان قاضی خدمت کردم و در این مدت احترام و جایگاه وکلا را همانند همکاران قضایی حفظ میکردیم چون ایمان داشتیم که بدون حضور وکیل امکان احقاق حق و اجرای عدالت ممکن است میسر نشود گفت: به همین دلیل استقلال وکلا را یک اصل میدانم و بدون استقلال کانون وکلا و وکیل اجرای عدالت امکانپذیر نیست.
وی با طرح این پرسش که در جایی که پروندهای مطرح میشودو دادستان به عنوان مدعیالعموم ظاهر میشود و زیر مجموعه قوه قضائیه است، اگر یک وکیل هم زیرمجموعه همان مجموعه باشد آیا امکان دفاع در مقابل یکدیگر وجود دارد؟ گفت: من معتقد هستم که یک وکیل باید فارغ از همه این مسائل فقط به دفاع از موکل خودش بپردازد و در این راستا اگر احساس میکردیم خدشهای به استقلال وکلا وارد شود به طور قطع تذکر میدادیم و خوشبختانه هم موثر بود.
رضازاده افزود: اکنون نیز اعتقاد داریم اگر مشاوران حقوقی با کانون وکلا جمع شوند و یک مجموعه مستقل را تشکیل دهند و استقلال کانون حفظ شود میتواند منشا اثر باشد.
عضو کمیسیون حقوقی مجلس با بیان اینکه اعتقاد دارم وکیل باید در تمامی مراحل رسیدگی حضور داشته باشد افزود: از شروع پرونده باید وکیل حضور داشته باشد و اگر ما حضور وکیل را به یک زمان خاصی محدود کنیم قطعا با مشکل روبرو خواهیم شد و حضور وکیل حتما میتواند اثرگذار باشد.
وی با اشاره به اینکه ما نباید تصور کنیم وکیل فقط از متهم دفاع می کند خاطرنشان کرد: در بعضی از مواقع وکیل از شاکی یا خوانده یا خواهان پروندهای دفاع می کند فقط در راستای اجرای عدالت و حقوق موکل خود گام بر می دارد.