رضا ابراهیمی با بیان اینکه پویش ملی مسیر پاک تا کربلا با هدف آموزشهای زیست محیطی به زائران اربعین شکل گرفته است، اظهار کرد: از جمله این اهداف زیست محیطی میتوان به عدم استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در مسیر حرکت زائران اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه ظروف یکبار مصرف پلاستیکی نه تنها برای محیط زیست خطرناک است بلکه از نظر سلامت نیز به انسان آسیب وارد میکند، گفت: خوشبختانه با اقدامات فرهنگی انجام شده امسال بسیاری از ایستگاههای صلواتی و موکبها از ظروف استیل و شیشهای استفاده میکنند.
ابراهیمی ادامه داد: علاوه بر این توصیه پویش ملی مسیر پاک تا کربلا به ایستگاههای صلواتی و موکبهایی که در مسیر زائران قرار دارد این است که اقدام به تعبیه سطل زباله اطراف ایستگاههای خود کنند تا از این طریق از رها شدن زباله در مسیر جلوگیری کنند.
نماینده باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی در ادامه با بیان اینکه زائران و صاحبان موکبها خود میتوانند به صورت داوطلبانه اقدام به جمعآوری زبالههای مسیر کنند، تصریح کرد: این اقدام حتی میتواند تبدیل به بخشی از نذر زائران تبدیل شود.
سخنگوی پویش ملی مسیر پاک تا کربلا افزود: از دیگر توصیههای من به زائران اربعین این است که هر کس برای خود لیوان، قاشق و ظرف به همراه داشته باشند تا مجبور به استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی نشوند.
به گفته ابراهیمی گروه دوچرخهسواران پویش ملی مسیر پاک تا کربلا طی چند روز آینده به سمت کربلا حرکت خواهد کرد و در مسیر خود علاوه بر پاکسازی معابر اقدام به تبلیغات محیط زیستی برای برگزاری هر چه باشکوهتر اربعین حسینی کنند.
او در پایان با اشاره به اینکه پویش ملی مسیر پاک تا کربلا از موکبها و ایستگاههای صلواتی که از ظروف غیر پلاستیکی استفاده کنند تقدیر خواهد کرد، تصریح کرد: همچنین تمام زائران میتوانند از اقدامات زیست محیطی که در مسیر اربعین رخ میدهد عکس بگیرند و با نشانی تلگرامی @karbalapak با ما در ارتباط باشند تا در مسابقه این پویش شرکت داده شوند.