مریم زارع خفری با بیان اینکه مطالعات مختلف تاثیر مثبت فعالیتهای ورزشی بر روی جنین و خصوصا رشد سلولهای مغزی در مادران باردار را تایید کرده است، گفت: نوزادانی که مادرانشان در زمان بارداری، فعالیتهای منظم ورزشی را خصوصا به شکل هوازی، دنبال کرده و انجام دادهاند، از سلامت بهتری در سلولهای مغزی و قلبی برخوردار خواهند بود.
به گفته این پزشک متخصص، کاهش ریسک اختلال های مغزی پیش از تولد و هنگام تولد در نوزادان از دیگر مزایای فعالیتهای ورزشی زنان باردار است، گفت: تعیین وضعیت تندرستی بانوان در سال های آتی زندگی، در گرو اصلاح عادات آنان طی دوران بارداری است.
زارع خفری، خاطرنشان کرد: هیچ دلیلی مبنی بر تاثیر منفی فعالیت ورزشی اصولی در دوران بارداری وجود ندارد و بانوان باردار باید پیش از بارداری، طی بارداری و پس از آن، فعالیت ورزشی مستمر داشته باشند.
او ادامه داد: به بانوان توصیه کاربردی مفیدی برای تمرین ورزشی در گروه های خاص می شود؛ بانوان مبتلا به دیابت، چاقی و پرفشاری خون و ورزشکاران رقابتی و حرفه ای باید تحت نظر و با مشاوره پزشک متخصص، ورزش های مجاز انجام دهند.
این پزشک متخصص زنان و زایمان گفت: انجام فعالیت های اصولی ورزشی در دوران بارداری بر رشد و تکامل جنین و سلامت مادر تأثیر دارد؛ «چاقی و اضافه وزن»، مهم ترین چالش جسمانی در دوره بارداری محسوب میشود و بهترین راه جلوگیری از مبتلا شدن به اضافه وزن در این دوران، ورزش منظم است.
زارع خفری تاکید کرد که ورزش پس از زایمان سبب می شود که بدن زودتر شکل طبیعی و عادی خود را بازیابد، چاقی شکمی سریع تر از بین برود و سینه ها دچار افتادگی نشوند.
او همچنین گفت: تحرک بدنی سبب فعالیت بهتر دستگاه های تنفس، گوارش و گردش خون و رفع مشکل یبوست و تسریع خون رسانی به تمام قسمت های بدن به ویژه پاها می شود؛ نقش ورزش در تامین سلامت روانی، اعتماد به نفس و آرامش فکری مادر در دوران بارداری، انکارناپذیر است.
بهترین فعالیت های ورزشی در دوران بارداری
زارع خفری خاطرنشان کرد: انجام هر فعالیت ورزشی با شدت متوسط مانند شنا، یوگا، حرکات موزون و ایروبیک با شدت کم، مفید خواهد بود؛ از طرفی پیاده روی یکی از ورزشی هایی است که مادران باردار در هر مرحله بارداری، می توانند آن را آغاز کنند و تا زمان زایمان از مزایای آن بهره مند شوند.
این پزشک متخصص زنان و زایمان گفت: فعالیت بدنی با منعطف ساختن مفاصل لگن و تقویت عضله های فعال در موقع زایمان، بدن را برای زایمان سریع تر و راحت تر آماده می کند. از طرفی بانوانی که در دوران بارداری به شکل منظم ورزش می کنند، بعد از زایمان به داروی مسکن کمتری نیاز دارند.