کد خبر: ۶۱۸۶۶
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۸۶ - ۱۷:۳۵

سوئیس: ایران و آمریکا کوتاه بیایند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس اتحادیه انرژی اتمی سوئیس با دفاع از تلاش‌های کشورش جهت یافتن یک راه‌حل صلح‌آمیز برای برنامه هسته‌ای ایران موضع سوئیس در قبال این موضوع را «منطقی و براساس ارزیابی های واقع‌بینانه» توصیف کرده‌ است. وی همچنین نسبت به خاتمه بحران ایجاد‌شده بر سر برنامه هسته‌ای ایران در کوتاه‌مدت ابراز بدبینی کرده ‌است.

به گزارش پایگاه خبری swissinfo برونو پلاود که سابقا نایب‌رئیس‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز بوده‌است روز پنجشنبه در گفتگویی ابراز داشت: «این موضوع که ایران باید از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار باشد کاملا پذیرفتنی است، به شرطی که تهران نیز در مقابل بپذیرد که به تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل و مقررات IAEA احترام بگذارد».

پلاود با اشاره به حملات لفظی مقامات ایالات متحده و ایران به یکدیگر گفت: «هر دو طرف مواضع بسیار سرسختانه‌ای اتخاذ کرده‌اند، ایران به هیچ‌روی حاضر به تعلیق غنی‌سازی اورانیوم نیست و هیچ توجهی نیز به حرف‌های جامعه جهانی ندارد، متقابلا آمریکا نیز می خواهد ایران را آنچنان به گوشه بفرستد که ارائه هر راه حلی از سوی دیگران برای خاتمه بحران ممنوع باشد».

رئیس اتحادیه انرژی اتمی سوئیس در ادامه مدعی شد آنچه وی «لجاجت» تهران و واشنگتن در حفظ مواضع‌شان می‌نامید باعث شده تا کار میانجیگران بین‌المللی جهت پیدا کردن راه‌حلی برای بحران بسیار دشوار باشد: «نظرات دو طرف درباره این موضوع آنچنان متفاوت است که پیدا کردن زمینه مشترک برای حل بحران را تقریبا غیر ممکن نموده‌است، اتحادیه اروپا و یا سوئیس هیچ کار مهمی برای حل موضع نمی‌توانند انجام دهند، مگر این که بازیگران اصلی بحران یعنی ایران و آمریکا از رویکرد کنونی شان فاصله بگیرند».

پلاود در ادامه یا ذکر این نکته که نسبت به یافتن یک راه‌حل فوری برای بحران خوشبین نیست ابراز عقیده کرد: «تغییر در وضعیت برنامه هسته‌ای ایران تا زمانی که پرزیدنت بوش در واشنگتن و پرزیدنت احمدی‌نژاد در تهران در راس کار هستند امکان‌پذیر نیست».
وی در ادامه اظهارات مداخله‌جویانه خود با اشاره گفت:«برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده و ایران در سال‌های 2008 و 2009 و تغییر روسای جمهور دو کشور روزنه‌های امید را برای حل بحران زنده نگه خواهد داشت».

بهمن‌ماه گذشته دولت سوئیس با ارائه طرح موسوم به «غنی‌سازی خشک» خواستار آن شده بود که ایران ضمن فعال نگه داشتن دستگاه‌های سانتریفیوژ خود از تزریق گاز UF6 به آن‌ها خودداری کند و در مقابل شورای امنیت نیز اجرای تحریم‌ها علیه تهران را معلق سازد، اما ایالات متحده و ایران هیچکدام این پیشنهاد را نپذیرفتند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین