کد خبر: ۶۱۸۸۹۱
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰

لاوروف: آیا آمریکا می‌خواهد از میادین نفتی سوریه در مقابل خود سوری‌ها محافظت کند!

وزیر خارجه روسیه ادعای آمریکا برای حفاظت از میادین نفتی سوریه را بهانه‌ای برای ادامه حضور غیرقانونی در این کشور نامید و گفت: روسیه، ایران و ترکیه پایبندی کامل خود بر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را مورد تاکید قرار داده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه معتقد است اظهارات واشنگتن درباره ضرورت حضور نظامیان آمریکایی در سوریه برای حفاظت از میادین نفتی این کشور بسیار متکبرانه است.

لاوروف شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی در پایان نشست سه‌جانبه با "محمدجواد ظریف" و "مولود چاووش‌اوغلو" وزرای امور خارجه ایران و ترکیه درباره آغاز به کار کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو، در این باره گفت: «آمریکا ظاهراً قصد دارد از نفت سوریه در مقابل خود سوری‌ها محافظت کند! در واقع پس از تصمیم واشنگتن برای خارج کردن نظامیانش از سوریه، ایالات متحده بهانه‌ای برای بازگشت پیدا کرد و آن به اصطلاح "دفاع از میادین نفتی سوریه از گروه تروریستی داعش" است.»

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که نقشه واشنگتن برای استفاده از میادین نفتی سوریه غیرقانونی بوده و مسکو قطعاً مواضع خود در این باره را در تماس‌ها با مقامات دولتی آمریکا، به آنها منتقل خواهد کرد.

وی یادآور شد که ایالات متحده و شرکت کنندگان در ائتلاف بین المللی به صورت غیرقانونی و برخلاف تمایل دولت جمهوری عربی سوریه در این کشور حضور دارند.

پیش از این "مارک اسپر" رئیس پنتاگون اعلام کرده بود که آمریکا قصد دارد از میادین نفتی در سوریه حفاظت کند و از هر گونه تلاشی از سوی هر یک از طرفین برای کنترل آنها با استفاده از توان نظامی پاسخ خواهد داد. در عین حال واشنگتن قصد دارد امکان دسترسی کردهای سوری به میادین نفتی را فراهم کند.

اقدامات آمریکا در سوریه، برخلاف روسیه، ایران و ترکیه مغایر با قوانین بین‌الملی است

وزیر خارجه روسیه یادآور شد که کار کمیته قانون اساسی سوریه باید بدون تحمیل بدون تحمیل مهلت مصنوعی از خارج انجام شود. وی گفت: «ما امیدوار هستیم که شرکت کنندگان در کمیته قانون اساسی بر اساس تمایل برای سازش هدایت شوند، مشارکت سازنده‌ای داشته و تحت مداخله خارجی قرار نگیرند. کار این کمیته باید بدون تحمیل مهلت مصنوعی از خارج انجام شود و باید هدف آنها دستیابی به گسترده‌ترین توافق جمعی در سوریه باشد.»

وی افزود: «در رابطه با اقدامات آمریکا در سوریه باید بگویم که مسلماً این اقدامات مغایر با حقوق بین الملل است و اگر بخواهیم از برخورد اصولی صحبت ‌کنیم، این اقدامات غیرقانونی هستند. در خود ایالات متحده مباحثاتی در سطح کارشناسان مبنی بر چگونگی ارزیابی آنچه در سوریه می گذرد، آغاز شده است. ما با آنها کاملاً موافق هستیم که باید اقدامات بر اساس تصمیمات دادگاه‌های بین المللی انجام گیرد این تصمیمات شامل آن است که هرگونه استفاده از منابع طبیعی یک کشور مستقل بدون موافقت مقامات آن اقدامی غیرقانونی است.»

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: «ما با این برخورد هم‌عقیده هستیم و همتایان آمریکایی ما به خوبی از مواضع ما آگاه هستند و ما بر مواضع خویش اصرار داریم.

لاوروف با اشاره به اینکه حضور نظامی روسیه، ایران و ترکیه در خاک سوریه، برخلاف اقدامات آمریکا، با موافقت دولت آن صورت گرفته، توضیح داد: «توافقات سال گذشته سوچی درباره حل و فصل اوضاع در منطقه کاهش تنش ادلب و سپس توافقات اخیر روسیه-ترکیه در باره اوضاع در مناطق مرزی سوریه با ترکیه، مورد موافقت مقامات دمشق و شخص "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه و البته نیروهای کرد سوری قرار گرفته است و به همین دلیل ما بر این عقیده هستیم که اقداماتی که ما صحبت می‌کنیم در جهت دستیابی به صلح، تامین حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه است در حالی که چنین مسئله‌ای را نمی‌توان درباره اقدامات آمریکا در سوریه گفت. حضور نظامیان آمریکایی در سوریه، برخلاف حضور نظامیان روسیه ایران و ترکیه غیرقانونی است.»

وی همچنین یادآور شد که روسیه، ایران و ترکیه در بیانیه مشترک سه‌جانبه‌ای، پایبندی کامل خود بر تمامیت ارضی سوریه و غیرقابل قبول بودن هرگونه تمایلات جدایی طلبانه در این کشور را مورد تایید قرار داده‌اند.

وزیر خارجه روسیه همچنین از همتایان ایرانی و ترکیه خود به خاطر ادامه همکاری‌های سازنده در چارچوب مذاکرات آستانه قدردانی کرد.

لاوروف در عین حال روابط روسیه و ترکیه را مشارکت راهبردی نامید و یادآور شد که مسکو و آنکارا در کنار یکدیگر با تروریسم در سوریه می‌جنگند، به همراه یکدیگر از برقراری ثبات در دریای سیاه حمایت کرده و همچنین مشترکاً تلاش می‌کنند تا سازمان امنیت و همکاری اروپا ساختاری دارای اقدامات و همکاری‌های واقع بینانه باشد.

وزرای امور خارجه روسیه، ایران و ترکیه بطور خاص و با هدف حمایت از آغاز به کار کمیته قانون اساسی سوریه به ژنو سفر کرده‌اند، طرحی که در چارچوب مذاکرات آستانه تقریبا دو سال روی آن کار شد تا به نتیجه رسید. وزرای خارجه سه کشور ضامن صلح در سوریه خرسندی خود از به ثمر رسیدن تلاش‌های مشترک را پنهان نکرده و در عین حال اعتراف کردند که برای حل و فصل اوضاع سیاسی در سوریه، هنوز راه طولانی در پیش است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین