آفتابنیوز : 
در همین زمان، موج اتهامات آمریکا علیه ایران ادامه داشت به طوری که جکی ساندرز نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز ادعا کرد ایران نسبت به فعالیت های هسته ای گذشته و حالش، گزارش واضحی نداشته است. وی حتی از ایران خواست برنامه غنی سازی اورانیوم و طرح های ساخت راکتور هسته ای آب سنگین را کنار بگذارد.
در همان حال، محمد البرادعی که برای بار سوم به مدیر کلی آژاس بین المللی انرژی اتمی انتخاب شده بود، ضمن تاکید بر همکاری ایران در سخنرانی افتتاحیه اجلاس شورای حکام گفت: «ایران زمینه دسترسی آژانس به تاسیسات و مواد هسته ای خود را براساس توافق های پادمانی و پروتکل الحاقی فراهم کرده است و در همین جهت، آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به تلاش های خود برای راستی آزمایی تعهد ایران به این قوانین ادامه می دهد.»
در چنین شرایطی، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران نیز مواضع محکمی در برابر دخالت ها و ادعاهای مطرح شده در خصوص برنامه هسته ای ایران داشتند. محمد آخوندزاده نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی طی سخنانی در شورای حکام تاکید کرد :
"تهران برای رسیدن به توافق، اقدامات لازم را انجام خواهد داد اما تعلیق برنامه غنی سازی، نمی تواند برای همیشه ادامه یابد و ایران نیز نمی خواهد بیشتر از این تاسیسات هسته ای صلح آمیز خود را بی استفاده نگه دارد. "
در همین حال و به دنبال ارائه گزارش پی یر گلداشمیت معاون مدیرکل آژانس بین المللی انرژی هسته ای در مورد ایران، مقامات ایرانی نیز پاسخ های مناسبی داشتند. دکتر محمد سعیدی معاون امور بین الملل سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران، ضمن اشاره به موضوع پلوتونیوم که در گزارش گلداشمیت ذکر شده بود، این مسأله را در ادامه تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی ارزیابی کرد و آن را موضوعی جدید ندانست.
سعیدی در عین حال، اذعان کرد که آژانس همواره درباره زمان تولید پلوتونیوم سوال کرده و پاسخ ایران هم تولید مقدار بسیار جزیی پلوتونیوم در سال 1993 و خاتمه این جریان در همان سال بوده است.
معاون امور بین الملل آژانس انرژی اتمی ایران، همچنین به انجام آزمایش هایی از سوی آژانس برای راستی آزمایی اظهارات ایران اشاره کرد و باز هم تاکید کرد آنچه در گزارش معاون مدیرکل آژانس آمده بود مربوط به سال های 1995 و 1998 شده و به تولید این ماده، ارتباطی ندارد.
سیروس ناصری، عضو تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران هم در خصوص مسأله پلوتونیوم و اظهارات مختلفی که در این خصوص مطرح می شود گفت: در این باره اختلاف نظری میان ما و کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود داشت که در محدوده بحث های نظری و تئوریک بود و نتوانستیم به نقطه نظرات مشترکی با آژانس برسیم و به همین جهت توافق کردیم یکسری آزمایشات روی تجهیزات مربوطه انجام شود اما بحث در مورد جداسازی پلوتونیوم یا خالص سازی آن مطرح است.
با تمام این تفاسیر، آمریکا نه در اجلاس بازنگری معاهده منع گسترش هسته ای و نه در جلسه شورای حکام نتوانستند هدف خود در اعمال فشار بر ایران را به طور کامل دنبال کنند. البته قرار است برای برطرف شدن تردیدهای موجود، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به ایران بیایند تا مسأله جداسازی پلوتونیوم کاملا مورد بررسی قرار گیرد.
در این راستا، برخی از مقامات ایرانی بار دیگر تاکید کرده اند تحقیق در خصوص جداسازی پلوتونیوم با استفاده از رادیواکتیو در سال 1993 در ایران به پایان رسیده و تنها فعالیت های مربوط به آزمایش خالص سازی و مدیریت زباله هسته ای، بعدها مورد توجه قرار گرفته است.
در همین حال، رهبران اتحادیه اروپا در روزهای گذشته تاکید کرده اند این اتحادیه خواهان ادامه تعلیق غنی سازی اورانیوم است و بهبود روابط تجاری و سیاسی ایران با اتحادیه اروپا نیز به ادامه تعهدات هسته ای ایران بستگی خواهد داشت. از سوی دیگر، وزیر امور خارجه آمریکا و سخنگوی این وزارتخانه نیز از زمان خاتمه جلسه شورای حکام و نیز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، اظهارنظرهای تعجب انگیزی را مطرح کرده اند.
آدام ارلی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پس از برگزاری انتخابات گفت واشنگتن بدون توجه به اینکه چه کسی در انتخابات پیروز می شود، به فشار بر ایران ادامه خواهد داد.
در این شرایط، نمی توان نظری قطعی در مورد تلاش های آمریکا برای فشار بر ایران داد اما به نظر می رسد تغییر دولت ایران هم نتوانسته است مواضع مقامات آمریکایی را به شرایطی منطقی برساند. زیرا کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا هم اخیرا انتخابات ایران را غیردموکراتیک خوانده است و بنابراین، باید دید نومحافظه کاران آمریکایی سرانجام به چه رویکردی در مورد ایران روی خواهند آورد.