سخنان رئيسجمهور درباره زمان اجراي طرح افزايش قيمت بنزين انتقادات بسياري را برانگيخت. حسن روحاني ديروز در جلسه شوراي اداري آذربايجان شرقي گفت که «خودم هم جمعه فهميدم بنزين سهميهبندي شده. موضوع بنزين را به وزير کشور و شوراي امنيت کشور واگذار کرده بودم. گفتم اين مصوبه ماست؛ اجرايش با شما و صداوسيما، برويد و هر وقت مناسب ديديد، اجرا کنيد؛ به من هم نگوييد».
اين اظهارنظر موجب واکنشها و انتقادهاي شديدي از سوي فعالان سياسي و شخصيتهاي اجتماعي و مردمي شد و برخي از آنها حتي در برابر اين گفته رئيسجمهور از مردم عذرخواهي کردند و نحوه گفتار ايشان را مورد انتقاد قرار دادند. برخي نيز اين سخنان را بيتوجهي به آسيبديدگان اعتراضات اخير تلقي کردند. فارغ از اينکه رئيسجمهور بگويد از تاريخ سهميهبندي بنزين باخبرم يا بيخبرم، نافي مسئوليت او در قبال اجراي اين طرح نيست. اما آنچه بيش از اين گفته مورد انتقاد قرار گرفت، شيوه بيان رئيسجمهور بود که با واکنش مواجه شد. از سوي ديگر اينگونه منطق و سبک تحليل را نميتوان در اين شرايط و با حجم خسارات مادي و معنوي که به مردم وارد شده، قبول کرد و در واقع براي توجيه اين اقدام مساله بزرگتر ديگري رخ داد که آسيب ديده را ناراحت کرد. در اين ميان فعالان سياسي و حتي حاميان دولت در مواجهه با اين سخنان و نوع ادبيات بهکار گرفته شده، يک جمله را بيان کردند. «آقاي رئيسجمهور! واقعا؟»
مردم نقد دارند و حقشان است بيان کنند
رئيسجمهور گفت: من هم صبح جمعه فهميدم قيمت تغيير کرده، چون به شوراي امنيت کشور واگذار کرده بودم البته قيمت در سران سه قوه مصوب شده بود. حسن روحاني با قدرداني از حضور هميشگي مردم در صحنه و دفاع از آرمانهاي نظام و انقلاب اسلامي در برابر توطئههاي دشمنان، تاکيد کرد: حضور هميشگي مردم در صحنه که روزهاي گذشته نمونه روشن آن را در شهرهاي مختلف کشور ديديم، دنيا را تکان ميدهد و در برابر عظمت و بزرگي اين مردم ما هرچقدر خدمت کنيم ناچيز است. بخشهاي مهم سخنان روحاني در تبريز را در ادامه بخوانيد.:
هرچقدر خدمت کنيم در برابر عظمت مردم ناچيز است.
در دولت يازدهم و دوازدهم علاوه بر مذاکرات برجام کارهاي بسيار بزرگي انجام شده است.
تسليم ناپذيري ملت ايران يک افتخار بزرگ است.
فرهنگ بسيجي يعني انجام کار و خدمت داوطلبانه.
حضور هميشگي مردم در صحنه حماسه بزرگي است که دنيا را تکان ميدهد.
سال 95 اعضاي دولت با گراني بنزين مخالفت کردند. در سال 96 هم رئيس مجلس و کميسيون تلفيق مانع گراني بنزين شدند. در اوايل سال 97 هم تحريمها مانع از افزايش قيمت بنزين شد.
در اواسط سال 98 قرار بود قيمت بنزين تغيير کند که يک خبرگزاري چند روز قبلش اين خبر را اعلام کرد، به همين دليل آن را به بعد موکول کرديم.
طرح افزايش قيمت بنزين طرح سران سه قوه است. بعد از تصويب مصوبه را خدمت رهبري داديم و ايشان تاکيد کردند سران سه قوه هر سه موافقيد دقيقا؟ من براي اينکه ايشان اطمينان پيدا کنند با دستخط من و رئيس دو قوه ديگر نوشتيم و امضا کرديم تا ايشان مطمئن باشند نظر همه است.
رهبري گفتند سران سه قوه اگر چيزي تصويب کنند من حمايت ميکنم.
از تاريخ سهميهبندي بنزين خودم هم خبر نداشتم.
موضوع بنزين را به وزير کشور و شوراي امنيت کشور واگذار کردم. اين را من به وزير کشور گفتم اين مصوبه و تصميم ماست. گفتم اجرايش با شما و صداوسيما، برويد و به من هم نگوييد و هر وقت شما مناسب ديديد برويد و اجرا کنيد. شبي که اجرا شد من هم نميدانستم که اين هفته است يا آن هفته. گفته بودم که هر شبي مناسب بود اجرايش کنيد.
من هم صبح جمعه فهميدم قيمت تغيير کرده، چون به شوراي امنيت کشور واگذار کرده بودم البته قيمت در سران سه قوه مصوب شده بود.
دشمن با تمام قدرت از شبشنبه (بعد از اصلاح قيمت انرژي) وارد صحنه شد و فکر ميکرد تا ماهها اين آشوب ادامه پيدا ميکند.
مردم بزرگوار دشمن را مايوس کرديد. ما با اطلاعاتي که داريم بيش از ديگران ميدانيم که دشمن از اواخر 96 آموزش و ارسال تجهيزات را آغاز کرد و فشار اقتصادي هم بر روي مردم تحميل کرد. آرزوهايي داشتند که اگر حادثهاي پيش بيايد، کار نظام تمام است.
وقتي در شب جمعه طرح اصلاح قيمت بنزين اجرا شد، در روز جمعه اغتشاشگران در اين فاز نبودند که چه خبر است، از غروب جمعه حرکات آشوبگران آغاز شد و از شبشنبه با همه قدرت وارد ميدان شدند و تصور ميکردند ماهها اين روند طول ميکشد و جنگ داخلي رخ ميدهد. با آتش زدن بانک، شکستن چراغ راهنمايي و... ميتوانند مردم را تسليم کرده و استقلال را از اين مردم بگيرند. مردم با عمل خود به دنيا نشان دادند که اين ملت در برابر فشار و توطئه خارجي ايستادگي ميکند.
مردم نقد دارند و حقشان است که آن را بيان کنند ولي عدهاي بخواهند از اين شرايط سوءاستفاده کرده و امنيت را از مردم بگيرند، مردم هم پاسخ محکمي دادند، با وجود اينکه پليس و بسيج هم در ميدان بوده است مشت گره کرده مردم و قدرت ملي را حضور مردم نشان داد لذا بايد قدردان اين مردم باشيم و هرچه خدمت کنيم در برابر عظمت اين مردم ناچيز است.
بهترين پاسخ به مزدوران و وطن فروشان را مردم دادند.
مهندس حجتي به دليل برخي فشارهاي سياسي و مشکلات جسماني، پيش از اين استعفا داده بود. بنده بيشتر به خاطر حفظ سلامتي، استعفايشان را قبول کردم وگرنه مخالف آن بودم. مهندس حجتي يک نعمت بزرگ براي دولت بود و من بهعنوان رئيس دولتهاي يازدهم و دوازدهم ميگويم که ايشان يکي از وزراي کم نظير دولت و يکي از خادمان بزرگ مردم و مردي بود که سراسر زندگيش اخلاص، ايمان، تواضع، اخلاق و سختکوشي بود.