کد خبر: ۶۲۵۹۷۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۶:۱۱

در کشاکش استیضاح/وزیر کشور نماینده‌ها را قانع نکرد

یک سؤال مهم دیگر نیز وجود دارد؛ اینکه چطور رئیس‌جمهور از زمان اجرای این تصمیم اطلاع نداشته، نماینده‌ها و استاندارها و به‌طور کلی مسئولان خبر نداشتند، اما به گفته برخی، کسانی که از خارج مزدوران خود را فرستادند، خبردار شدند و این‌قدر سریع نیروهای خود را سازماندهی کردند و روز شنبه تظاهرات راه انداختند.
آفتاب‌‌نیوز :

ثابت‌قدم هستند تا وزیر کشور به صحن بیاید و استیضاح شود؛ این همه آن چیزی است که از جلسه کمیسیون شوراها با وزیر بیرون آمده است. هرچند پیش از جلسه دو نفر از نمایندگان استیضاح‌کننده توضیحاتی در این زمینه دادند، اما جلسه کمیسیون روز گذشته نیمه‌کاره ماند و تصمیم‌گیری نهایی برای استیضاح به دوشنبه هفته بعد موکول شد. این را سخنگوی کمیسیون گفت. روایت علی مطهری از جلسه اما متفاوت است. گفته می‌شود فضای جلسه به سمت تلاش برای استیضاح در صحن پیش می‌رود و مطهری که طراح استیضاح است نیز مهر تأییدی بر این شنیده‌ها زده بود. مطهری می‌گوید: «این‌بار افرادی که قصد استیضاح رحمانی‌فضلی را دارند ثابت‌قدم هستند».

در جلسه روز گذشته نیز هشت نفر از 34 نفر استیضاح‌کننده، مسائل را مطرح کردند و به گفته مطهری، وزیر کشور یک ساعت به آنها پاسخ داد. او اما ناگهان جلسه را ترک کرده تا به گفته مطهری «دفع‌الوقت» کند. او به «ایسنا» گفته است: «وزیر کشور نیز به مدت یک ساعت توضیحاتی ارائه کرد که قانع نشدیم؛ البته ایشان گفت هنوز به مدت نیم‌ساعت حرف دارد، ما هم گفتیم گوش می‌کنیم، ولی چون هدف ایشان و رئیس کمیسیون بر این بود که دفع‌الوقت کنند و این جلسه را تبدیل به چند جلسه کنند، ناگهان وزیر جلسه را ترک کرد که تخلف آشکار است». او گفته: «طبق آیین‌‌نامه داخلی مجلس، استیضاح به قوت خود باقی است و باید در اولین جلسه علنی مجلس یعنی روز یکشنبه آینده، در صحن علنی اعلام وصول شود».

در کشاکش استیضاح/وزیر کشور نماینده‌ها را قانع نکرد

دیروز محمود صادقی، نماینده تهران و شهاب‌الدین بی‌مقدار، نماینده تبریز، پیش از جلسه محورهایی را که قرار است مطرح ‌شود، با «شرق» در میان گذاشتند. کوتاهی و بی‌تدبیری در مدیریت موضوع افزایش قیمت بنزین و اعتراض‌های پس از آن کلیدواژه این توضیحات است که در ادامه می‌خوانید. حالا باید منتظر ماند و دید که استیضاح رحمانی‌فضلی در این کشاکش به کدام سو می‌رود.

صادقی: باید پاسخ‌گو باشند

به دلیل عملکرد بسیار ضعیف در نحوه مدیریت ناآرامی‌ها که با موازین حقوقی سازگار نبوده است، قصد استیضاح ایشان را داریم. اینکه گفته می‌شود «زود جمع کردیم»، هنر نیست. فرانسه نزدیک دو سال است هر هفته شاهد اعتراض‌های جلیقه‌زرد‌ها است و کل کشته‌های آن تا‌کنون پنج نفر هستند. حتی به همین پنج نفر نیز تیر مستقیم شلیک نشده است. از سوی دیگر، حتی خبرنگار صداوسیما نیز اعتراض‌ها را پوشش می‌دهد، اما ما همه درها را بسته‌ایم و در این فضای بی‌خبری اتفاقاتی افتاده که باید روشن شود.

دنیا به سمت مدیریت حرفه‌ای ناآرامی‌ها رفته است، اما رفتار ما در این اتفاقات به‌هیچ‌وجه حرفه‌ای نبود؛ هرچند ممکن است در نقاط معدودی چنین رویکردی وجود داشته باشد. قانونی که درباره به‌کارگیری سلاح در موارد ضروری وجود دارد و سال 73 تصویب شده، پیش‌بینی درستی کرده است؛ هر‌چند همان قانون نیز نیاز به اصلاح دارد؛ چراکه در ناآرامی‌های مردمی به‌هیچ‌وجه نباید اجازه شلیک تیر داده شود. این ایده نیز مطرح شده و باید به نوعی قانون اصلاح شود. بااین‌حال، همین مقدار [استفاده از سلاح] که عمل شده، به نظر من درست نبود. در مقابل این معضلات باید پاسخ‌گو باشند و لازم است واقعیت‌ها بیان شود.

بی‌مقدار: نباید مدام مردم را متهم کنیم

وزارت کشور خیلی کوتاهی کرده است. طبق اعلام رئیس‌جمهوری، این امر به شورای امنیت کشور واگذار شده بود که رئیس آن وزیر کشور است. بی‌تدبیری زیادی اتفاق افتاده است؛ حتی شنیده شده روز اجرائی‌شدن تصمیم، وزیر در تهران نبوده است. نکته دیگر اینجاست که روش جلوگیری از ناآرامی‌ها در همه دنیا مراحلی دارد. ابتدا از آب‌پاش استفاده می‌کنند، بعد اگر شرایط حاد ‌شد، دستور تیر می‌دهند. امروز در دنیا اگر تیری هم شلیک شود، جنگی نیست. باید مشخص شود یک فرماندار به چه حقی گفته من دستور تیر دادم. مسئله بعدی بازداشت‌های بی‌حساب‌و‌کتاب است. هنوز آمار بازداشتی‌ها را به ما اعلام نکرده‌اند و باید این آمارها اعلام شود. حتی دانشجوها و کسانی را که در این رابطه اطلاعیه صادر کرده‌اند، بازداشت می‌کنند. اینها چه معنایی دارد؟ ما در فصل انتخابات هستیم و با وجود دشمنان به انسجام نیاز داریم. باید با مهربانی و رأفت و نه تندروی برخورد شود. برخی از حرف‌هایی که با برداشت از آیه قرآن در صداوسیما زده شده، صحیح نبود. وزیر کشور درباره اصل 27 قانون اساسی نیز کوتاهی کرده است؛ قرار بود در همه شهرها مکان‌هایی برای تجمع مسالمت‌آمیز مشخص شود. اگر در شهرهایی محل تجمع مشخص شده بود، مردم می‌توانستند به صورت مسالمت‌آمیزی اعتراض خود را بیان کنند.

یک سؤال مهم دیگر نیز وجود دارد؛ اینکه چطور رئیس‌جمهور از زمان اجرای این تصمیم اطلاع نداشته، نماینده‌ها و استاندارها و به‌طور کلی مسئولان خبر نداشتند، اما به گفته برخی، کسانی که از خارج مزدوران خود را فرستادند، خبردار شدند و این‌قدر سریع نیروهای خود را سازماندهی کردند و روز شنبه تظاهرات راه انداختند.

عمده کسانی که در اعتراض‌ها بودند، مردم فرودست بودند. اینکه مدام مردم را متهم کنیم که اغتشاشگر هستند و از خارج آمده‌اند، بسیار بد است. از سوی دیگر، اگر خارجی‌ها از اطلاعات سری که رئیس‌جمهور هم خبر نداشته باخبر می‌شوند، اتفاق بسیار بدی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۳
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
0
2
احسنت.
البته همه اينها اگر سياه بازي و فريب مردم نباشد خوب است.
از بس طي اين سالها به مردم دروغ گفته ايد كه كاملا به شما و كل مسئولين بي اعتماد هستيم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
0
2
این فیلمها برای مردم قدیمی است اگ نماینده مردم استیضاحش کنید !!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۲۰
0
2
این فیلمها برای مردم قدیمی است اگ مرد هستید و نماینده مردم استیضاحش کنید !!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین