آفتابنیوز : آفتاب: حدود ۵ سال از حضور حجازى در لیگ برتر میگذرد و او دوباره میخواهد بخت و اقبال خود را در استقلال محك بزند. درباره وصل او به استقلال آنچه بیش از هر چیز دیگر نقش نمایى میكند بحث محبوبیت اوست، استقلال فصل پرماجرایى را پشت سرگذاشت حاشیهها امان تیم صدرنشین را بریده و مرفاوى به دلیل محجوب بودن خود نمیتوانست حاشیهها و حاشیه سازان را اخراج كند. در میان گزینههایى كه محدود هم بودند حالا حجازى وارد صحنه شده، فردى كه وجهه انضباطى او همیشه بر وجهه و بینش فنى اش غالب بوده و همین نكته باعث میشد تا استقلال هر بار كه به بن بست میخورد سكوها نام او را صدا بزنند اما آیا او میتواند ناجى استقلال بوده و از نظر نتیجه و بازى بهتر از قلعه نویى و حتى مرفاوى عمل كند؟
باتوجه به اینكه حالا حجازى در این زمینه یك آلترناتیو قوى و به روزتر پیدا كرده، امیر قلعه نویى كسى بود كه با یك رنسانس در استقلال توانست این وجهه ناصرحجازى را خدشه دار كند. او هم نظم را به تیم بخشید و هم غناى فنى كار را بالا برد. اولین پرسشى كه در ذهن علاقه مندان و كارشناسان فوتبال مطرح میشود اینكه حجازى تا چه حد در زمینه مربیگرى و اصول علمیآن پیشرفت كرده است؟ جمع كردن حاشیهها، برخورد با بازیكنان یاغى و زیاده خواه شاید نیمیاز اصول مربیگرى در یك تیم آن هم مثل استقلال باشد اما حجازى در سال ۸۶ در زمینه كارهاى تاكتیكى و نوع بازى و ارایه تاكتیكهاى مدرن موفق عمل خواهد كرد؟
بى اعتنایى به علم و برنامه و نداشتن یك جدول زمان بندى یكى از آسیبهایى بود كه درگذشته هم مانع از حضور مستمر او در سطح لیگ برتر شد اما امروز در هفتمین دوره لیگ شرایط متفاوت بوده و اكثر مدیران باشگاهها و مربیان فوتبال فهمیدهاند كه در كتاب علم فوتبال هر روز یك صفحه جدید باز میشود و مربیانى كه در كلاس حاضر شده خوب میدانند كه هر چه از ساحل دور شده دریا عمیق تر میشود و باید در دریاى پرتلاطم فوتبال با مشكلات عمقى آن آشنا شده و علوم و فنون روز را داشت.
حجازى خوب میداند كه دوره یافتن مقصر و معرفى كردن بازیكن به عنوان عامل باخت دیگر گذشته و باید رابطه مربى و شاگرد به گونه اى تنظیم شود كه بازیكن و كادر فنى در نتایج سهم خود را مساوى و حتى مربى در برهه اى باید سهم بیشترى از شكست را مطالبه كند. حجازى باید براى عبور از تلههاى تاكتیكى و رسیدن به پیروزى رابطه جدید و متعارفى را تعریف كند، خود او بهتر میداند كه در صورت عدم كسب نتایج مقبول شاید دیگر هیچ وقت فرصت بازگشت را پیدا نكند.
شرایط سنى، حضور رقیبان بیرون از گود نشسته كه مترصد یك غفلت هستند تا بازى را به سود خود عوض كنند همگى نشان دهنده این است كه این شاید آخرین فرصت برایش باشد. لذا او باید در زمینه انتخاب دستیاران خود مطیع و حرف شنو بودن را لحاظ نكرده و با یك بینش و درك صحیح از فوتبال امروز و مسائل فنى آن همكاران خود را انتخاب كند. او از همین امروز باید در بستن تیم، گرفتن امكانات و برخورد با مسائل با دقت و هوشیار عمل كند.
منبع: ایرانورزشی- على قراخانلو