محمود صادقی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس شورای اسلامی عملکردها در نحوه تصمیمگیری و اجرای مصوبه سران سه قوا درباره اصلاح قیمت بنزین و مدیریت حوادث پس از آن را ضعیف دانست و نسبت به نپذیرفتن عواقب تصمیمات از سوی تصمیمگیرندگان انتقاد کرد و ادامه داد: چه کسی مسئولیت پیامدهای زیانبار این تصمیم را میپذیرد؟
وی مدعی شد: از وزیر کشور میپرسیم چرا نتوانستید پیامدهای اجرای این تصمیم را پیشبینی و پیشگیری کنید میگوید قبلا چندبار قیمتها را اصلاح کرده بودیم و حادثه مهمی رخ نداده بود؛ آیا مسئولی که قادر به تغییر شرایط محیطی نیست و با قیاس گذشته و بدون در نظر گرفتن تغییر شرایط تصمیم میگیرد و همچنین حاضر به عذرخواهی و قبول مسئولیت خود نیست، شایستگی سکانداری امور مختلف را دارد؟
وی همچنین در انتقاد از موضعگیری مسئولان و نحوه اعمال آمار جانباختگان حوادث اخیر اظهار کرد: آیا با این ادعا که ۸۵ درصد جانباختگان در اعتراضات حضور نداشتند و با سلاح غیرسازمانی کشته شدهاند، میتوانیم پاسخ خونهای مظلوم ریخته شده را بدهیم؟ شگفتا که برخی مسئولین این حوادث تلخ را که خسارت فراوان جانی و مالی و جبرانناپذیری برای نظام و کشور داشت فرصتی برای خنثیسازی توطئههای دشمنان اعلام کرده و بر طبل پیروزی میکوبند. برخی فرومایگان هم از حوادث اخیر به عنوان «حجامت نظام» تعبیر میکنند. شرم بر ما و شما.
نماینده تهران، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چه کسی پاسخگوی مردم اسلامشهر، رباطکریم، شهریار و دیگر شهرهای حومه تهران است که از حمل و نقل عمومی و از آن محروم شدهاند؟ اینکه مردم این نواحی بیشتر در اعتراضات شرکت کردند به آن علت است که نگران این هستند که باید بیشتری تاثیر مستقیم ناشی از افزایش قیمت حاملهای انرژی را تحمل کنند. چرا با نگاه امنیتی بروز اعتراضات را به سازماندهی بیگانگان نسبت میدهید؟
صادقی در ادامه نطق خود با انتقاد از لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، و با تاکید بر اینکه بار فشار ناشی از کسری بودجه نباید به مردم تحمیل شود، گفت: مردم به درستی شعار میدهند که «یک اختلاس کم بشه، مشکله ما حل میشه» خواسته مردم را بفهمیم. از رییس جمهور میخواهم که به تبعیت از سیره امیرالمومنین (ع) آشکارا از مردم عذرخواهی کند.
وی همچنین از قوه قضاییه خواست که نظارت جدیتری به روند رسیدگی به پروندههای بازداشتیهای اخیر داشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «امیدوارم این حوادث درس عبرتی برای سیاستها و روشهای حکمرانی باشد»، ادامه داد: راه درست اصلاح این است که اجازه نقش و کار ویژه هر نهادی به درستی در آن ایفا شود. بگذاریم مجلس شورای اسلامی کار خودش را بکند و دولت در چارچوب قوانین و مصوبات مجلس عمل کند و دستگاه قضایی به حل و فصل منازعات بپردازد.
صادقی به استناد از حدیثی امیرالمومنین (ع) ابراز عقیده کرد: وقتی نمایندگان در اعمال اختیارات نظارتی خود تصمیم به استیضاح برخی وزرا میگیرند و با وجود پیگیریهای فراوان هیات رییسه با لطایفالحیل اعلام وصول استیضاح را رد میکند، بیشترین آسیب را هم به دولت و هم به مجلس شورای اسلامی میزند. هماکنون در رسانهها میگویند که دولت و مجلس لابی و ساختوپاخت کردهاند. بگذارید هر کسی کار خودش را کند. بگذارید وزیر کشور در این مجلس حاضر شود چرا از پاسخگویی مسئولان اجرایی به مردم و نمایندگان هراس دارید؟ مطمئن باشید پاسخگویی مسئولان به مردم موجب تقویت اعتماد عمومی به نظام میشود.
عبدالرضا مصری در واکنش به نطق محمود صادقی اظهار کرد: در استیضاحها رعایت آییننامه الزامی است. دوستان میخواهند با فشار خارج از آییننامه استیضاح صورت بگیرد که این مقدور نیست. هنوز روسای کمیسیونهای مربوطه گزارشی به هیات رییسه ندادهاند. ما هیچ گزارشی دریافت نکردهایم. کار با فریاد درست نمیشود. تا به حال هم هر کسی در مجلس شورای اسلامی استیضاح شده است، بیشتر از قبل رای اعتماد گرفته است. اگر آییننامه رعایت شد در خدمت نمایندگان هستیم.
نمایندگان مردم رو ...
این نمایندگان باید جواب مردم رو بدن
چه جوری شب به بالین میزارن