سرویس سیاسی- سایت "میدل ایست آی" در گفتگو با شهروندان ایرانی نوشته است: ایرانیان میگویند که دلیل اعتراضشان نسبت به فساد موجود و تاثیرات وخیم اقتصاد ناشی از تحریمهای امریکا بر اقتصاد آن کشور است. آنان معتقدند این دو عامل علت اصلی کشیده شدن معترضان به خیابانها بودند.
به گزارش آفتابنیوز؛ در ادامه این گزارش آمده است: مسعود" یکی از شهروندان ایرانی است. او به "میدل ایستای" میگوید: "من یکی از معترضان بودم. من منتظر چنین لحظهای بودم تا به سایر معترضان بپیوندم تا بتوانم نارضایتی خود را نسبت به وضعیت زندگیام ابراز کنم. مسعود ۴۳ ساله و بیکار است و در حاشیه در کرج در شهری در نزدیکی پایتخت ایران زندگی میکند. در طول دو سال گذشته به دلیل اوضاع اقتصادی ایران بسیاری از ایرانیان نتوانستهاند اجاره بهای خود را بپردازند و مجبور به انتقال زندگیشان به حومه و حاشیههای نزدیک به شهرهای بزرگ صنعتی مانند تهران شدهاند. مسعود به "میدل ایستآی" میگوید: "من دو سال است که بیکار هستم و این باعث میشود نتوانم به اهداف خود برسم و برای خانواده و دو فرزندم زندگیای با حداقل کیفیت را فراهم کنم".
او میگوید: "در جریان این اعتراضات دیدم که مردم چگونه ناامید و ناراحت بودند. اگر مردم جمع شوند مطمئنا دوباره به آنها میپیوندم تا زمانی که مشکلات ما برطرف نشود".
"میثم" در بازار تهران قلب اقتصاد ایران مشغول به کار است. او میگوید: "اعتراضات به صورت خودجوش و بدون برنامهریزی آغاز شد. آنچه مردم را بیشتر عصبانی کرد این بود که قیمت بنزین ظرف مدت یک شب افزایش یافت آن هم افزایش سه برابری در حالی که این کار باید در طول بازه زمانی پنج یا شش ساله صورت میگرفت".
محسن راننده ۶۵ ساله به "میدل ایست آی" میگوید که با شروع اعتراضات او در خیابان پیروزی در جنوب تهران بود و به قول خودش گیر افتاده بود. او میگوید:"در ابتدا تصور کردم ترافیک به دلیل بارندگی است سپس فهمیدم این معترضان هستند که خیابانها را مسدود کردهاند".
او میافزاید: "مردم نسبت به اوضاع اقتصادی نگران هستند چرا که گزارشهایی درباره فساد میشنوند".
"محسن" میگوید: "آنانی که از سوپرمارکت اجناسی را میدزدیدند لزوما اراذل و اوباش نبودند. من خانم مسنی را دیدم که برخی از اقلام اساسی سوپرمارکت را برداشته بود". او میگوید: "من نمیدانم چرا دولت درک نمیکند که مردم در حال غرق شدن در فقر هستند. زندگی من نمادی از وضعیت فعلی است علاوه بر اجارهبها، من مجبور هستم هر ماه اقساط خودرو را نیز بپردازم. از این به بعد نمیدانم چطور باید کار کنم. قیمت بنزین سه برابر گران شده است. من ناراحت هستم و درآمدم کاهش یافته است. ما بین ترامپ رییسجمهوری امریکا و تحریمهای سنگین او که باعث شده پسرم بیکار شود و ناکارآمدی گیر افتادهایم".
یکی از کارکنان شرکتهای هواپیمایی میگوید که وضعیت اقتصادی در ایران بد است و طبقه متوسط در حال حذف شدن است. او میافزاید: "درآمد بیشتر مردم در حالی که نرخ تورم رو به افزایش است کاهش یافته است. با افزایش قیمت سوخت، قیمت مواد غذایی و سایر اقلام اساسی افزایش یافته است. هر زمانی که قیمت این اقلام افزایش مییابد دیگر قیمتهای آن کاهش پیدا نخواهد کرد. قدرت خرید مردم کاهش یافته است. اکنون دیگر کسی نمیتواند از دیگران پولی قرض بگیرد. در حال حاضر طبقه متوسط ایران در حال نابودی است و جامعه به دو بخش دارا و ندار تقسیم شده است. اکثریت مردم اکنون طعم تلخ فقر را میچشند".
سردبیر یکی از روزنامههای اصلاحطلب که نخواسته ناماش فاش شود میگوید: "طی دو سال گذشته مردم به این نتیجه رسیدهاند که هیچ از دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا قادر به خدمت به آنان و حل مشکلات نیستند. اکنون ناامید هستند. عدم وجود نشانهای از تحولات مثبت است که مردم را به خیابانها کشاند و افزایش قیمت بنزین بهانهای برای ابراز مخالفت از سوی مردم با نحوه اداره کشور شد".
این سایت تحلیلی در ادامه با اشاره به تاثیر تحریمهای امریکا بر اقتصاد ایران به عنوان یکی از عوامل آسیبزا و موثر در ایجاد اعتراضات هفتههای اخیر مینویسد: "فرزاد، حسابداری ۳۶ ساله به "میدل ایست ای" میگوید: "اگر همسر و فرزند نداشتم کشور را ترک میکردم. افرادی مثل من همیشه در برابر خانوادهمان شرمنده هستیم چرا که نمیتوانیم زیاد هزینه کنیم یا چیزهایی که اعضای خانواده میخواهند را برای آنان بخریم".
لطفا حذف نکنید کامنت ام را
مشکل اینجاس که فشار فقط واسه مردمه نه یه عده خاص. و بعدش هم مردم رو اشرار خطاب میکنن
درست می گوید
فساد و تحریم.
عامل تحریم کیست؟