کد خبر: ۶۲۷۳۶
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۸۶ - ۱۷:۰۵

احمدی‌نژاد: زیر سئوال بردن خدمات افراد خیانت است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور روز یک‌شنبه طی سخنانی در همایش روز صنعت و معدن، زیر سئوال بردن «خدمات افرادی که صادقانه کار می‌کنند» را «خیانت» نامید. 

رییس‌جمهور صبح روز یكشنبه طی سخنانی در همایش روز صنعت و معدن  با بیان این‌كه دولت در تلاش است تا فرصت‌ها را در اختیار مردم قرار دهد گفت: آما در حال حاضر در این راستا در حال فشار آوردن به بدنه اقتصاد دولتی هستیم. سعی می‌كنیم كه اجازه ندهیم بدنه اقتصاد دولتی رشد كند. اما این كافی نیست. باید تلاش كنیم كه فعالیت‌ها بیشتر در دست مردم قرار گیرد و راه برای فعالیت مردم بازتر شود. باید كاری كنیم كه در این كشور این طور نباشد كه كسی برود با یك ارتباط ویژه میلیاردها تومان سود بدون زحمت به جیب خود بریزد و این فرد در همه‌جا نیز محترم باشد ولی كسی كه جان خود را گذاشته و می‌خواهد كارخانه‌ای را بسازد، هركس به او انگی بزند و انگشت اشاره‌ای به سمت او ببرد و دستی بیاندازد و بخواهد یك تكه آن را بكند».

رییس‌جمهور افزود: بعضی‌ها در كشور نعل وارونه زدند و فضایی ایجاد كردند ضدسرمایه‌گذاری. حرف‌هایی در رابطه با مبارزه با رانت‌خواری، ویژه‌خواری، حرف‌های درستی بود؛ چراكه كسانی بودند و هستند كه می‌خواهند از رانت‌خواری و زد و بند برای خود امتیاز و رانت كسب كنند ولی وقتی این افراد می‌خواستند این مصادیق را به مردم معرفی كنند، انگشت خود را به سمت كسانی بردند كه صادقانه در راه ساختن ایران اسلامی تلاش می‌كردند و این افراد را متهم كردند، به نظر من این حقه تبلیغاتی است. به نظر من اگر كسی وارد كار سرمایه‌گذاری مانند ایجاد كارخانه و كارگاه شود فرد محترمی است؛ چراكه این فرد سرمایه‌اش را در كاری گذاشته است كه ممكن است 10، 15 سال دیگر نتیجه دهد. گرچه مشخص نیست سودش به او برمی‌گردد یا به آن برنمی‌گردد. البته ممكن است كه در میان این افراد یك در هزار یا یك در ده هزار آدم‌هایی باشند كه بخواهند سوءاستفاده كنند و این دلیل بر این نمی‌شود كه ما بخواهیم خدمات دیگر عزیزان را كه صادقانه كار می‌كنند زیر سوال ببریم. این یك نوع خیانت است.

وی خاطرنشان كرد: رسانه‌ها، اهل نظر و كسانی كه می‌نویسند، باید در این مورد اطلاع‌رسانی و شفافیت‌سازی كنند، كسانی كه برای تخریب یك گروه صدها مقاله می‌زنند بیایند یك مقداری در راه ساختن كشور قلم و قدم بزنند. بعضی وقت‌ها غصه‌ام می‌شود؛ مثلا در بخش معدن، جاهایی كه راحت است و می‌توان به راحتی نتیجه گرفت در دست عده‌ای خاص است یا در دست فلان دستگاه است ولی جایی كه نتیجه گرفتن از آن سخت است به دست معدن‌كار می‌دهند. 

رئیس جمهور گفت: متاسفانه در سال گذشته غفلت شد و نظارت بانك مركزی كار خود را به خوبی انجام نداد و تسهیلاتی كه باید به صنعت می‌داد، مناسب توزیع نكرد. بازرگانی 60 درصد رشد كرد، البته ما نیازمند بازرگانی هستیم ولی در كنار آن باید صنعت و تولید نیز رشد كند.

وی ادامه داد: باید با مدیریت، در راستای كاهش هزینه‌های تولید قدم برداریم، مدیریت بهینه بر فرهنگ ما ایرانیان جاری است و ما با نگاهی در زندگی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های خود، مشاهده می‌كنیم كه آن‌ها از امكانات به نحو بهینه استفاده می‌كردند. 

رییس‌جمهور همچنین یادآور شد: چندی پیش در جمع گروهی از دوستان و صاحب‌نظران بودم؛ دیدم گروهی اصرار داشتند كه ما برای پیشرفت كشور و برنامه‌ریزی از برخی از كشورهای اطراف الگوبرداری كنیم و یك كشور كوچك را در این زمینه برای ما مثال می‌زدند كه ظاهرا این كشور كوچك كه در اطراف ماست در فعالیت اقتصادی موفق بوده است. من به این گروه گفتم؛ ما از همه‌ تجربیات خوب تمام كشورها استفاده می‌كنیم ولی یك سوال دارم؛ آیا شما می‌خواهید ایران را مثل آن كشور كنید؟ مگر آن كشور چه دارد؟ این گروه در پاسخ مثلا 18 درصد رشد اقتصادی و مسائل این‌چنینی را مطرح كردند. سوال كردم؛ آیا درست است و آیا ما می‌خواهیم كه مثل آن كشور شویم؟ كشوری كوچك با اقتصاد صد درصد خدماتی و واسطه‌گری، آیا ایران می‌تواند با این الگو معرفی شود؟ اگر در آن كشور كوچك یك تنش یا یك تغییر سیاسی كوچك رخ دهد چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر از الگوی این كشور استفاده كنیم این الگو ایران را مستحكم نگه می‌دارد؟ ایران را شكست‌ناپذیر می‌كند؟

وی با بیان این‌كه ما باید بر اساس فرهنگ، اندیشه، فكر و نوآوری ملت خودمان برنامه‌ریزی كنیم تصزیح کرد: ما باید بر اساس الگویی پیش برویم كه كشورمان محكم و آسیب‌ناپذیر شود. كشوری می‌خواهیم كه در تمام عرصه‌ها پیشرفت كند. نمی‌خواهیم در نظامی كه دیگران طراحی كرده‌اند، یك نقش كوچك داشته باشیم؛ مثلا عطار و كفاش باشیم. ملت ایران می‌خواهد خودش تكلیف خود را مشخص كند نه این‌كه بنشیند و دیگران برای او نقش تعیین كنند. این در حد ملت ایران نیست. گذشته‌ ملت ایران این‌گونه نبوده است.

رییس‌جمهور افزود: به دوستان خود در بخش‌های گوناگون اجرایی گفته‌ام كه صنعت‌كار و تولیدكننده از ما خیلی انتظار ندارد كه كمكش كنیم ولی از ما انتظار دارد كه مزاحمش نشویم و این حقیقت است. به عبارتی شاید این‌گونه بتوان گفت كه ما را به خیر تو امیدی نیست، شر مرسان.

وی خاطرنشان كرد: هنر مدیران و وزراء این است كه موانع موجود بر سر راه ساختن را برطرف و اصلاح كنند. یكی از وظایف ما در این راه اصلاح نظامات است. ما نیازمند صادرات و واردات و هم‌چنین نیازمند خدمات تولیدی هستیم. سیستم نظامات ما نباید به گونه‌ای باشد كه اگر كسی می‌خواهد كار واردات كند به راحتی این كار را انجام دهد ولی اگر كسی می‌خواهد كارگاهی بزند یا یك كار تولیدی انجام دهد پشت درهای اتاق‌ها، ساعت‌ها و روزها منتظر بماند. این نیازمند اصلاح نظامات است. اولین نظامی كه ما باید اصلاح كنیم نظام برنامه‌ریزی كشور است.

احمدی‌نژاد هم‌چنین بر اهمیت اصلاح نظام بانكی تاكید كرد و گفت: ما وقتی می‌گوییم نظام بانكی باید اصلاح شود، عده‌ای سراغ مدیر و كارمند آن‌ها می‌روند؛ مدیران و كارمندانی كه صادق هستند و كار می‌كنند. در صورتی كه بحث ما روی آدم‌ها نیست ما معتقدیم كه باید نظام بانكی اصلاح شود، یعنی اگر قرار شد ما سود بانكی را به خاطر تولید دو درصد پایین بیاوریم مقاومتی صورت نگیرد، بلكه از آن استقبال و با اشتیاق كار انجام شود. سوال می‌كنم؛ چرا عده‌ای در این ارتباط مقاومت می‌كنند؟ آن‌ها بعضا توجیهاتی می‌آورند. گفته‌ام؛ اگر شما مخالف كاهش نرخ سود بانكی هستید و استدلال‌هایی دارید این استدلال‌هایتا‌ن را بروید پشت تلویزیون به مردم بگویید تا خود مردم قضاوت كنند كه آیا كاهش نرخ سود بانكی به نفع تولید است یا به ضرر تولید؟ ما باید این نرخ سود بانكی را پایین بیاوریم تا امور روان شود.

رییس‌جمهور با بیان اینكه همواره در برابر اصلاح واقعی مقاومت‌هایی صورت می‌گیرد گفت: دولت نرخ سود بانكی را برای بانك‌های دولتی 12 درصد تصویب كرده است و گفته است بانك‌هایی كه در بخش تولید، صنعت، معدن و كشاورزی وام بدهند دولت یك درصد به آن‌ها جایزه می‌دهد.

وی بار دیگر با تاكید بر این‌كه باید سیستم بانكی اصلاح شود افزود: مثلا بانكی پیدا می‌شود پول مردم را جمع می‌كند و با پول مردم می‌رود تیرآهن می‌خرد كه وقتی گران شد آن را بفروشد، آیا با این كار جایی برای فعالیت مردم باقی می‌ماند؟ این وظیفه‌ بانك‌ها نیست. بانك‌داری یك وظیفه تعریف‌شده دارد، باید منابع را جمع كند و در اختیار كننده‌ كار بگذارد.

وی افزود: بانك‌ها می‌آیند در سود شریك می‌شوند و اگر مشكلی یا خسارتی وارد شود مسوولیت نمی‌پذیرند و خسارت می‌طلبند، نمی‌دانم این چگونه كاری است؟ این شیوه‌ها باید اصلاح شود. سیستم نظام بانكی ما از جمله بانك مركزی باید اصلاح شود و دولت به دنبال این امر است. البته همانطور كه گفتم مقاومت‌هایی صورت می‌گیرد ولی ما تا این مقاومت‌ها را پاك كنیم در راه تحقق این امر ایستاده‌ایم. ما در برابر این مقاومت‌ها می‌ایستیم.

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت اصلاح نظام تامین اجتماعی اشاره كرد و گفت: ما با دوستان حساب كردیم كه می‌شود مثلا درصد كمی از كارگر گرفت و به كارگر خدمات بیشتری داد، چرا بیهوده فشار بیاوریم.

وی به ضرورت اصلاح نظام مالیاتی نیز اشاره كرد و افزود: من این‌جا طومار برخی از دوستان را در رابطه با مخالفت با تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده در مجلس شورای اسلامی دیدم، نمایندگان مجلس نیز در این جلسه حضور دارند و این طومار را مشاهده كرده‌اند، اگر این لایحه مزاحم تولید است ما تقاضا می‌كنیم كه آقای وزیر این لایحه را امروز به دولت بیاورند و ما آن را بررسی كنیم و از نمایندگان نیز تقاضا می‌كنیم كه این لایحه را متوقف كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین