آفتابنیوز : آفتاب: آخرین بازى جدى تداركاتى تیم ملى هم بر خلاف آنچه تصورش مىرفت نتوانست محك مناسبى براى تیمى باشد كه قرار است ۸ روز دیگر در نخستین بازى یك تورنمنت بزرگ و حساس مقابل ازبكستان ناشناخته و مرموز قرار گیرد. در واقع جاماییكا حریفى كه تصور مىشد اندكى بتواند كم و كاستى تیم ما را نشان دهد مثل غنا و حتى بدتر از آن تنها كیسه گلى شد تا بچههاى ایران تنها حریفان آ سیایى خود را بترسانند و از لحاظ فنى عیار كارشان مخفى و پنهان بماند.
امیر قلعه نویى بر خلاف صحبتهاى پیشیناش در این بازى هم با دفاع ۴ نفره به دیدار حریف آمریكایىاش رفت و گویا قرار است تیم ایران در جام ملتها نیز با این روش در خط دفاعى به مصاف حریفان سرسخت خود برود. تیم با ۹ تغییرى كه در استفاده از نفرات صورت گرفته بود با سیستم ۱-۵-۴ آرایش داده شد.
سیستمى كه به نظر مىرسید سرمربى تیم ملى قصد استفاده از آن در دیدارهاى دشوارى مثل بازى احتمالى مرحله یك چهارم نهایى مقابل عربستان یا كره جنوبى را دارد و با بستن كمربند میانى و گماردن یك مهاجم نوك در پیكان خط حمله این روش به زعم قلعه نویى مقابل تیمهاى قدرتمند آسیایى كارایى خواهد داشت.
اما در واقع نه این روش و نه هیچ سیستم دیگرى به دلیل ضعف بیش از اندازه حریف نمىتوانست ضعفها و كمبودها را در خطوط مختلف ایران مشخص كند. تیمى كه رهبرىاش را بورا میلوتینوویچ بر عهده داشت فقط یك مربى بزرگ داشت و حتى كمتر از المپیك غنا روى دروازه ایران فشار آورد. جامائیكا كه بدون لژیونرها و بازیكنان شاخصاش رو در روى ایران ایستاد در طول ۹۰ دقیقه تنها ۴ بار توپ را به چارچوب دروازه ما رساند. ۲ شوت نه چندان خطرناك از پشت هجده قدم، یك رویارویى تك به تك با رحمتى كه گل نشد و یك ضربه كرنر كه تك گل رقیب را به دنبال داشت. این تیم در سازمان دفاعى و حركات تهاجمى چیزى براى ارایه نداشت و در عوض این بازیكنان ایرانى بودند كه با فاصله گرفتن از دوران بدنسازى شاداب تر و پرتحرك تر نسبت به ۴ روز قبل از این نشان مىدادند. به ثمر رساندن ۲ گل در ۳ دقیقه نخست نشان داد كه ملى پوشانمان انگیزه بالایى براى به دست آوردن یك نتیجه جالب توجه و كسب روحیه ناشى از این پیروزى دارند.
در نیمه اول كه تیم ما با تمام ستارههایش روان و فوق العاده بود گردش توپ در تمام نقاط زمین، جنگیدن بر سر مالكیت توپ، جدى گرفتن حریف، خلق موقعیتهاى گلزنى و در نهایت زدن ضربات نهایى با دقت كامل منجر به این شد كه ۴ بار توپ به تور دروازه جامائیكا برسد و یك نتیجه جالب در پایان ۴۵ دقیقه رقم بخورد.
نیمه دوم كه شروع شد مبعلى و عنایتى جاى كریمى و هاشمیان را گرفتند اما سیستم تغییرى نكرد. همكارى شجاعى، مهدوىكیا و معدنچى در نیمه دوم به نتیجه رسید تا گل پنجم هم ثبت شود و حریف دست و پا بسته همچنان منتظر دریافت گلهاى بیشتر باشد. اما این اتفاق نیفتاد و مثل بازى با غنا در فاصله این گل تا ۱۰ دقیقه پایانى بازى تیم ایران به خواب فرو رفت.
پاس هاى مداوم و حفظ توپ در میانه میدان و بى انگیزگى در زدن گل ها تا دقیقه ۸۲ همان نتیجه صفر - ۵ را حفظ كرده بود كه خطیبى پس از هدر دادن یكى دو موقعیت بالاخره تبدیل شد به همان گلزن مورد علاقه قلعه نویى. بعد از این گل تیم جامائیكا كه ۸۰ دقیقه بىدست و پا و ضعیف ظاهر شده بود تكانى خورد و با یك جابه جایى دروازهبان جدید ما مهدى رحمتى را كه از دقیقه ۵۸ جایگزین رودباریان شده بود یكى دو بار به زحمت انداخت. در واقع تا زمان حضور رودباریان درون دروازه هیچ توپى به سمت دروازه ما نیامد اما حضور رحمتى توأم شد با تحرك بیشتر جامائیكایىها. كرنر ارسالى دقیقه ۸۴ شاید دومین موقعیت جامائیكایىها براى گلزنى بود اما اشتباه رحمتى در خروج از دروازه و بىخیالى مدافعان تنها گل حریف را به همراه داشت. هرچند رحمتى در ۲ موقعیت بعدى عملكرد خوبى داشت اما شاید همان تك اشتباه حضورش در مالزى را با تردید بیشتر روبرو كرد.
بعد از گل حریف، تیم ما در پى جبران برآمد و با ۲ گل پایانى خطیبى و عنایتى نتیجه را درخشانتر كرد. نتیجهاى كه مسلماً حریفان آسیایى ما را مىترساند و آنها به این گل باران با نگاه ویژهاى مىنگرند اما اى كاش تیمى كه قرار بود در واپسین دیدار تداركاتى رو در روى ملى پوشانمان قرار بگیرد تیم بهترى بود و قبل از حضور در مالزى به كادر فنى ما كمك بیشترى مىكرد.
دوشنبه ۱۱/۴/۸۶
ورزشگاه آزادى تهران
ساعت: ۱۹
ایران: ۸
گلها: جواد نكونام (یك و ۱۷)، مهرزاد معدنچى (۳ و ۴۹)، وحید هاشمیان (۳۸)، رسول خطیبى (۸۲ و ۸۸)، رضا عنایتى (۹۰)
پاس گل: رحمان رضایى (یك)، مهدى مهدوى كیا (۱۷ و ۴۹)، مسعود شجاعى (۳۸ و ۸۸)، جواد نكونام (۸۲)، ایمان مبعلى (۹۰)
جاماییكا: یك
گل: فابین تیلور (۸۴)
داور: هدایت ممبینى
كمكها: جواد تقى پور و علیرضا كهورى
اخطار: ریچارد ادواردز (جاماییكا)
تماشاگر: ۱۰ هزار نفر
ایران: حسن رودباریان (سید مهدى رحمتى ۵۸)، رحمان رضایى (هادى شكورى ۶۰)، سید جلال حسینى (محمد نصرتى ۶۸)، حسین كعبى، ستار زارع، مهدى مهدوى كیا (رسول خطیبى ۶۰)، جواد نكونام، مهرزاد معدنچى، مسعود شجاعى، على كریمى (ایمان مبعلى ۴۶) و وحید هاشمیان (رضا عنایتى ۴۶)
سرمربى: امیر قلعه نویى
جاماییكا: دواین مایلر (ریچارد مك كالوم ۴۶)، آدریان ریس، كریستوفر هاروى، دمار فلیپس، فابین تیلور، لاول پالمر (رودولف آستین ۵۴)، ماریو هریسون (مودى ۶۲)، ماریو سوابى (ژاوى ویرگو ۲۶)، نیكلاى سینلاسیون (داناوان دیویس ۸۱)، ریچارد ادواردز و والرى والف (فابین دیویس ۴۶)
سرمربى: بورا میلوتینوویچ