کد خبر: ۶۲۸۳۹۰
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۲

سربرگ‌های جعلی مطبوعاتی‌ها برای دریافت ارز ارزان/کشف مهم‌ترین پرونده قاچاق سوخت در بوشهر

یک سال و ۹ ماه از توزیع اولین ارز‌های چهارهزارو ۲۰۰ تومانی میان واردکنندگان می‌گذرد؛ ارز‌هایی که قرار بود پوشش حمایتی سفره‌های مردم در برابر گرانی کالا‌ها بعد از شوک ارزی باشد و حالا به یک چاه رانت و فساد تبدیل شده‌اند.
آفتاب‌‌نیوز :

هرچند این سیاست حمایتی در ماهیت خود قابل دفاع است، اما در روند اجرا ماهیت خود را از دست داده است. صد‌ها پرونده فساد ارزی و میلیارد‌ها تومان پول خزانه از این مسیر به هر راهی سرازیر شد و به‌جای اینکه ضربه‌گیر تورم شود، خود ضربه‌ای بر سفره‌های مردم زد. هیچ‌کدام از کالا‌ها هم از این کوران در امان نماند؛ از خودرو گرفته تا کاغذ.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی حالا از گشایش ۲۰ پرونده فساد ارزی در بازار کاغذ خبر داده است. به گفته یاسر رایگانی، بخشی از متولیان کاغذ یعنی همان کسانی که نام آن‌ها را وزارت ارشاد به‌عنوان ارزبگیر دولتی برای دریافت کاغذ به وزارت صمت معرفی می‌کند، با جعل سربرگ ۳۰ تا ۴۰ نشریه در حوزه مطبوعات، ارز را به نرخ چهارهزارو ۲۰۰ تومان دریافت کرده‌اند و در بازار آزاد با نرخ‌های بالای ۱۱ هزار تومان فروخته‌اند و حالا فرد اصلی در این ماجرا به دستور دادستان ممنوع‌الخروج شده است.

سربرگ‌های جعلی مطبوعاتی‌ها برای دریافت ارز ارزان/کشف مهم‌ترین پرونده قاچاق سوخت در بوشهر

تشکیل ۴۳۰ هزار پرونده تعزیراتی

به گزارش میزان، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در نشست خبری با بیان اینکه از ابتدای امسال تا ۲۷ آذرماه ۴٣٠ هزار و ۳۵۹ پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی تشکیل شده است، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۳۳۳ هزار و ۸۷۰ پرونده مربوط به حوزه کالا و خدمات، ۶٢ هزار و ۵۳۴ پرونده مربوط به قاچاق کالا و ۳۳ هزار ٩۵۵ پرونده مربوط به بهداشت و دارو است.

سیدیاسر رایگانی در ادامه گفت: متخلفان در این بازه زمانی به ۱۸۲ هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند. تعداد پرونده‌های وارده به اجرای احکام در سراسر کشور ٣٠٣ هزار و ۶۵٧ مورد بوده که از این تعداد ۲۹۰ هزار و ۵۰۷ پرونده مختومه شده است. در این بازه زمانی ۲۷۴ روزه پنج هزار میلیارد و ٩۵٧ ریال محکومیت اعاده در حق شاکی برای متخلفان صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در این مدت شاهد مشکلاتی در بخش کاغذ بودیم، تأکید کرد: ٢٠ پرونده عمده در این‌باره تشکیل شد که هفت پرونده منجر به محکومیت شدند، سه پرونده نیز برائت گرفت و دو پرونده نیز به دلیل عدم صلاحیت سازمان برای مراجع ذی‌صلاح ارسال شده است. متأسفانه بخشی از متولیان کاغذ خصوصا صنعت مطبوعات با جعل سربرگ ٣٠ تا ۴۰ نشریه، مقدار زیادی ارز دولتی دریافت و آن را به نرخ ارز آزاد در بازار توزیع کردند که فرد اصلی در این پرونده با همکاری دادستانی ممنوع‌الخروج شده است.

سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی با بیان اینکه مهم‌ترین رأی‌های صادر شده در شهرستان‌ها مربوط به حوزه کالا و خدمات در استان یزد بوده است، افزود: در این پرونده که به جزای نقدی ۱۱۲ میلیارد ریالی منجر شده، ضبط کالا نیز صورت گرفته است. رایگانی با اشاره به بازرسی‌های انجام‌شده در شب‌های یلدا گفت: در شب‌های یلدا از ۲۴ تا ۳۰ دی در مجموع شش هزارو ۵۲۸ مورد بازرسی انجام شده است که ۱۰۸۳ واحد دارای تخلف و دو هزار و ۸۸۴ مورد بدون تخلف بودند. در این مدت ۱۸۰۵ واحد صنفی متخلف در مجموع به ۱۴۵ میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شدند.

وی در ادامه گفت: در بازار میوه در سراسر کشور هیچ کمبودی نداریم و امیدواریم به دست مصرف‌کننده واقعی برسد. در حوزه گوشت نیز با توجه به کاهش ۴۰ تا ۴۵درصدی قیمت دام زنده، توقع می‌رود قیمت گوشت کاهش یابد. البته در چند روز آینده گوشت منجمد در تهران عرضه می‌شود. انتظارمان این است که گوشت گرم نیز با قیمت ۶۵ هزار تومان به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.

کشف مهم‌ترین پرونده قاچاق سوخت در بوشهر

سخنگوی تعزیرات حکومتی در ادامه به پرونده‌های استانی اشاره کرد و گفت: مهم‌ترین پرونده استانی ما مربوط به استان بوشهر است که با گزارش نیروی دریایی سپاه پاسداران موفق به کشف ۲۳۶ هزار و ۶۰۰ لیتر مواد سوختی شدیم که با توجه به قاچاق‌بودن آن، محموله ضبط و به پرداخت ۲۰ میلیارد ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شد. در خراسان جنوبی نیز در اجرای احکام یک میلیون و ٧۴۶ هزار و ۵٩۴ لیتر گازوئیل به مبلغ صد میلیارد ریال وصول کردند.

وی افزود: در استان یزد نیز ۲۲۷ هزار و ۳۳۲ لیتر محموله سوختی کشف و ضبط و متخلف به هشت میلیارد ریال جزای نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد. در استان همدان نیز هزار و ۷۷۶ دستگاه انواع گوشی کشف و ضبط و متخلفان به پرداخت ۱۸ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند. در استان مرکزی نیز از متخلفان ۱۲۸ طاق پارچه ضبط و به سه‌هزارو ۸۵۵ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده‌اند.

سخنگوی تعزیرات حکومتی در ادامه با اشاره به کشف یک خودروی دوج آمریکایی با پلاک گذر موقت گفت: با پیگیری‌های به‌عمل‌آمده و اظهارات فرد متهم مبنی بر خریداری این ماشین از یک شرکت کارگزاری، پس از دستگیری رؤسای شرکت ۱۷ دستگاه خودرو با اعتبار فاقد تردد ضبط و به ۷۳۱ میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شدند.

وی در ادامه گفت: در استان سمنان نیز پنج میلیون و ۸۵۴ هزار و ۹۸ کیلوگرم هیدروکربنات کشف شد که در آن متخلف به ۱۶۴ میلیارد ریال جزای نقدی و ۱۶۴ میلیارد ریال در حق صندوق دولت محکوم شد.

سخنگوی سازمان تعزیزات حکومتی افزود: در استان سیستان و بلوچستان مأموران آگاهی ایرانشهر موفق به کشف یک کشنده‌ای شدند که ۵۱۹ کیسه شیر ۲۵کیلویی قاچاق داشت. در این پرونده ضمن ضبط محموله قاچاق فرد متخلف به سه میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. در استان فارس نیز قاچاقچی ارز که ۷۴ هزار پوند انگلیس، ۱۲ هزار کرون نروژ، ۳۸ هزار دینار عربستان و‌... به همراه و قصد خروج از کشور را داشت، دستگیر و ضمن ضبط ارز‌های قاچاق به ۲۱ میلیارد جزای نقدی محکوم شد. در استان آذربایجان شرقی هم ۸۴ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف شد که پس از رسیدگی به این پرونده فرد متخلف به یک میلیارد و ۵۲۸ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد. در همین استان با کشف مواد محترقه و ۹۸ هزار نخ سیگار خارجی ضمن ضبط محموله جزای نقدی دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون‌ریالی در نظر گرفته شد. در استان تهران هم ۱۹ پرونده قاچاق پوشاک، ارز و پارچه کشف شد.

رایگانی در ادامه با هشدار نسبت به تخلفاتی که این روز‌ها در بازار آهن شاهد هستیم، تأکید کرد: متأسفانه در بازار آهن شاهد تخلفات زیادی هستیم. در پرونده‌ای یک محموله ۳۰تنی با کم‌فروشی شش‌تنی به خریدار ۲۴ تن به فروش رفته است.

منبع: شرق
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین