جلال جلالیزاده، با بیان اینکه تفاوت این دوره از انتخابات نسبت به دورههای گذشته این است که فضای انتخابات هنوز سرد است، اظهار کرد: بسیاری از اصلاحطلبان شناخته شده و کارنامهدار درانتخابات شرکت نکرده و در مقابل افراد زیادی که هویت سیاسی روشنی ندارند، برای حضور در مجلس شورای اسلامی، ثبت نام کرده اند.
وی ادامه داد: از سویی حوادث آبان تاثیر منفی بر مردم گذاشته است. مسئولان بعد از این حوادث باید برای دلجویی از مردم تلاش میکردند و به آنها اطمینان میدادند که که حق خود را از صندوق رای پیگیری کنند. از سویی برای گرم شدن انتخابات باید در میان داوطلبان انتخابات نمایندگان همه جناحهای فکری وسیاسی که در چارچوب نظام فعالیت می کنند، حضور داشته باشند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش صداوسیما در گرم شدن فضای انتخاباتی تصریح کرد: گرم شدن فضای انتخابات فقط با تبلیغات صداوسیما بدست نمیآید بلکه مردم باید احساس کنند که نمایندگان تفکرات آنها در بین داوطلبین انتخابات حضور دارند اما اگر مردم احساس کنند در میان داوطلبین، نامزد مد نظر آنها وجود ندارد یا اینکه مجلس توانایی کافی نداشته و در راس امور نیست، ممکن است پای صندوق رای حاضر نشوند.
جلالی زاده در پایان گفت: کاهش مشارکت در انتخابات به ضرر همه است، مجموعه نظام باید زمینه مشارکت حداکثری مردم در انتخابات را فراهم کند. اگر زمینه انتخابات آزاد و رقابتی فراهم شود، هیچ نیازی به تشویق مردم برای حضور در انتخابات نیست و خود مردم مشتاقانه در انتخابات شرکت می کنند.
ابراهیم نکو فعال سیاسی نیز با بیان اینکه در این مقطع زمانی که تا انتخابات وجود دارد، گرمی همیشگی فضای انتخاباتی را شاهد نیستیم، اظهار کرد: لازم است دستگاههای مرتبط و دولت نسبت به فراهم سازی زمینه فعالیتهای انتخاباتی و به نوعی دلگرم کردن مردم اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: توسط نهادهای مربوطه باید تشویق مردم برای حساسیت نشان دادن جهت مطالبهگری از کاندیداهای آتی انجام شود. همچنین از سوی دستگاههای تبلیغاتی زمینههای لازم ایجاد شود.
نکو ادامه داد: البته ناگفته نماند نزدیک انتخابات حضور همیشگی مردم در عرصه سیاسی کشور خود را نشان می دهد و مردم بالاخره در انتخابات حضور پیدا میکنند. آن چیزی که اکنون پیشبینی می شود مبنی بر اینکه حضور مردم بالا نخواهد بود، به حقیقت نخواهد پیوست؛ اما به هر حال هر چه از الان مطالبات مردم بالاتر باشد افراد شایسته، توانمند، متخصص، کاربلد و مدیرتری در مجلس حضور پیدا می کنند.
وی با انتقاد از برخی گروههای سیاسی که تخریب را به جای نقد منصفانه پیشروی خود قرار دادهاند، گفت: متاسفانه در برخی کلان شهرها عدهای فعالیت تبلیغاتی خود را با تخریب دولت آغاز کردهاند. از آنجایی که مجلس باید به اصل تفیک قوا احترام بگذارد این افراد اگر می خواهند به وضعیت کشور انتقادی کنند باید نسبت به موضوعی که به آن ها مربوط می شود یعنی نقاط ضعف و قوت مجلس دهم وارد شوند.
نکو بیان کرد: در میان اصولگرایان تهران مثل نواصولگرایان، پایداریها یا کسانی دیگر مثل طیف نزدیک به احمدی نژاد هر کدام کار خود را با حمله به دولت آغاز کردند. اصلاح طلبان هم که جایگاه خود را متزلزل می دانند دولت را نقد میکنند؛ این در حالی است که مجلس آتی حضور دولت روحانی را برای یک سال و نیم درک خواهد کرد.