کد خبر: ۶۳۰۹۱
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۸۶ - ۱۹:۱۶

ایران و آمریکا؛ برخورد نزدیک از نوع سوم!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اختلاف نظر ایران آمریکا و ایران آنقدر زیاد است که هر دو کشور هنوز می‌کوشند تا حد امکان با یکدیگر مذاکره نکنند، ولی در کریدورهای آبی باریک خلیج فارس و دریای عمان برای جلوگیری از آغاز جنگ چاره‌‌ای به جز گفتگو نیست و دریانوردان و خلبان‌های هواپیماهای جنگی طرفین مرتبا در طول روز با یکدیگر در تماس هستند. روزنامه لوسآنجلس تایمز در مقاله‌ای که روز چهارشنبه منتشر ساخته به بررسی این موضوع پرداخته‌است که خلاصه‌ای از آن در پی می‌آید: 

«کاپیتان استرلینگ گیلیام، فرمانده عملیات هوایی ناو هواپیمابر استنیس و کشتی‌های جنگی همراهش می‌گوید: «منطقه عملیاتی ما به آبهای سرزمینی آنها (ایران)‌بسیار نزدیک است، در بسیاری مواقع با توجه به ترافیک دریایی فوق العاده زیاد در این منطقه حتی مساحت کافی برای تغییر مسیرهای روزمره نیز بسیار محدود می‌شود» . وی در ادامه می‌گوید:«در خلیج فارس شما باید مراقب همه باشید، چه نفتکش های غول پیکر و چه لنج‌های کوچک یک موتوره».

به گفته ناخدا گیلیام فضای تردد در آب‌های خلیج فارس به‌قدری محدود است که حتی حرکت کشتی های جنگی کشورهای دوست نیز می تواند موجب بروز اشتباه و برخورد شود: «ما خیلی نگراتن سوء‌برداشت‌ها و یا محاسبات اشتباه هستیم، هر اشتباهی می‌تواند زمینه‌ساز یک برخورد باشد»

کاپیتان برادلی جانسون یکی دیگر از فرماندهان این ناو با اشاره به گفقتار مودبانه و محترمانه دریانوردان ایرانی می‌گوید:«ما تمام تلاش‌مان را می‌کنیم که تمام استانداردهای بین المللی دریانوردی رعایت کنیم. بنابر این از طریق رادیو به آنها می‌گوییم: «آقا من می خواهم شما را در جریان تغییر مسیرمان قرار دهم. ما می‌خواهیم به سمت بندر برویم، بنابر این هم‌اکنون باید به طرف شما دور زده و در مسیر باد قرار بگیریم». 

به گفته جانسون پاسخ همتایان ایرانی نیز بسیار دوستانه و حرفه‌ای است: «از اینکه ما را مطلع ساختید بسیار متشکرم. ما در حال تغییر وضعیت به سمت راست هستیم».

وی همچنین می گوید: «هواپیماهای ایرانی بعضی وقت‌ها خیلی به کشتی‌های آمریکایی نزدیک می‌شوند، ولی دائما با ما در ارتباط هستند».

اغلب خدمه استنیس می‌گویند که هدف اصلی از اعزام آنان به خلیج فارس حفظ امنیت تردد کشتيهای تجاری و پشتیبانی از عملیات ضد تروریسم در عراق و افغانستان است، با این‌حال به گفته فرماندهان ناو ماموریت دیگری نیز وجود دارد:«ما حامل پیامی برای ایران هستیم، ما اینجا هستیم که اراده‌مان را نشان دهیم و از متحدان آمریکا حفاظت کنیم». 

                                                   هدف بزرگ
برخی از تحلیلگران نظامی در واشنگتن معتقدند که حضور دو ناو هواپیمابزرگ ارتش آمریکا و تعدا دبسیار زیادی از کشتی‌های جنگی همراهشان در آبراه تنگی مانند تنگه هرمز می تواند هدف گیری آنها را برای ایران بسیار آسان سازد.

جوزف سیرینکیون تحلیلگر مسائل امنیت در مرکز مطالعاتی توسعه آمریکایی می‌گوید: «از نظر نظامی بسیار سخت است که کشتی‌های بزرگ ارتش آمریکا بتواند همزمان از خود در برابر تعداد زیادی کشتی و قایق جنگی کوچک ایرانی دفاع کنند و در عین حال مراقب باران موشک‌هایی که از سواحل ایران شلیک می شوند نیز باشند». به عقیده وی نیروی دریایی آمریکا به هیچ‌وجه ار موقعیت ایده‌ال در خلیج فارس برخوردار نیست».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین